Dagens tips – the Goonies, dödskallegänget!

Dagens tips för dig som vill titta på film tillsammans med dina barn (eller själv)! En riktigt gammal klassiker som vi dammade av under nyårshelgen. Äventyr, pirater, bovar, skattkartor och en hel del nostalgi! Öronmuffar, snusnäsdukar och kassettband – den här filmen är rolig både för dig som var ung på 80-talet och dina barn! Andy var ju inte ens född när filmen släpptes, hehehe, så han fick åtnjuta den för första gången. På tiden!!

Det får bli dagens tips för alla er som fortfarande njuter av jullov och ledighet… Filmen finns på Netflix!

Har du några tips på liknande filmer så vill jag gärna höra dem! Älskar den här typen av genre, perfekt att titta på tillsammans med barnen också!

 

 

Onsdagen den 7 september

Timehop – använder ni den appen? Riktigt roligt att se vad man gjorde för exakt ett, två, tre, fyra, fem, sex år sen. Den snappar upp din aktivitet på olika sociala medier och sammanställder dag efter dag! Dagens tips – under förutsättning att du finns på ex facebook och instagram förstås! För ett år sen var jag och Milo lediga, jag hade semester en vecka innan jag började på mitt nya/nuvarande arbete.img_9906

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För två år sen åt vi tårta och firade något slags MODO-jubileum?!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

För tre år sen var det fruhippa och Paintball på agendan!


Det här med fotoböcker…

Jag älskar ju att släpa runt på kameran och fota lite random till höger och vänster. När vi var på bröllop i Örnsköldsvik i början på augusti var inget undantag. Jag fotade till och från hela dagen och hade ett par hundra bilder i kameran när jag kom hem. Jag ägnade sen en timme eller tre på att stuva in korten i datorn och sen även in i en fotobok som jag beställde från Photobox.

Boken kom i förrgår och jag har nu skickat upp den till de nygifta. Jag tänker och hoppas att de ska tycka det är ett roligt minne från deras stora dag! De har ju såklart tagit fina bilder med en riktig fotograf, det här är ju mer ögonblicksbilder tagna under dagen…lite snett, lite suddigt men det är sånt man får leva med! 

P1070400 P1070447P1070546P1070372P1070390

Fotoböcker alltså. Rekommenderas både för egen del och som present att ge bort. Och nej, detta är inte ett sponsrat inlägg även om Photobox BORDE sponsra mig efter alla böcker jag har beställt där….

Snabbt, snyggt och billigt!

Kickar igång måndagen med ett litet DIY-tips som jag snodde från en tidning! Kanske inte riktigt säsong för att börja snickra på utebord men det kanske kan vara något för nästa år!

Snabbt, snyggt och billigt! Bästa kombon….

Vi satsar på att göra måndagen lite bättre en söndagen! Full fart framåt och nedräkningen inför helgen har redan börjat! På lördag vankas det nämligen festligheter och alla barnen skall utplaceras redan vid lunch och sen är det fest med start kl 13.00 – woop woop! Det ser jag fram emot…

Men först fem arbetsdagar att göra det bästa av!

Ett missbruk under uppsegling….

Den här alltså…. Den här är godare än Pepsi Max! Ni som känner mig förstår kanske då HUR god den här är? Den innehåller så klart socker även om de hintar om ”mindre” socker på etiketten… Men det får vara värt lite socker ibland.

Kyl den rejält, läs iskall, och drick den i finglasen där hemma. Det är semesterlyx med stort S!

pink lemonade

 

Lite färg på kinderna!

God morgon!

Bortse från fräknar, pigmentfläckar, flottigt hår, gråa hårstrån, en ful Lilla-My knut och ett stökigt badrum! Jag ville visa rouget jag köpte igår på Kicks…. Jättefint!!img_8833 img_8832 img_8831

Finns på Kicks till det facila priset av 149 riksdaler. Som hittat.

Lästips!

Onsdag. Nedräkning pågår… Tvåkommafem dagar kvar tills min tid på Daymaker är över. I allmän nystartsanda så känns det extremt lämpligt att läsa Fredrik Eklunds bok just nu. Jag fick den i brevlådan igår och sträcklästa halva boken innan jag kände mig tvungen att släcka och försöka sova. Jag gillade honom innan och jag gillar honom än mer nu. Excentrisk, driven, vinnarskalle och en mästare på att ta folk. Jag inser ju att det faktum att jag gillar honom så pass mycket är för att han vet exakt hur han ska ta folk i bla sociala medier. 🙂 Hela boken andas ”du kan göra vad du vill bara du bestämmer dig för det” – det må vara en sanning med viss modifikation men själva grundtanken är ju fantastisk!

säljIdag är Mille lite krasslig med lite feber och klagar på ont i munnen – förhoppningsvis är det en tand på väg upp någonstans och inget värre än så. Andy tog vabbandet idag, han jobbar ju med bla måla fasader och just idag med regnet som öser ner så passade det rätt bra med en VAB-dag.

I allmän glädjeyra över mitt nya jobb så klickade jag hem ett nytt objektiv till kameran igår också. Jag hoppas det hinner komma innan helgen. Spännande!

Men nu. Jobba tills klockan slår hemgång.

 

Dagens dubbla supertips!

Använd riktigt bra schampo – det blir dagens tips! Det gör faktiskt skillnad och just nu har CDON en kampanj på Redkenprodukter till löjligt låga priser!

Redken cdon

Den här har jag köpt. Ett stilla försök att mota bort gula skiftningar i nyslingat hår. Vi har eget vatten i den lilla byn jag bor i och det missfärgar alltid håret lite grann. Jag använder även Redken Extreme -kalasbra

Och du, handlar du via Refunder så får du tillbaka en slant också! Tips nummer två!

Samma erbjudande finns för övrigt på Nordic Feel, där är det dessutom fri frakt. Dock inte knutet till Refunder. Jag tror till och med att CDON och NF samarbetar i den här kampanjen.

Och nej, det är inte sponsrade inlägg. Bara sjukt bra tips så här en fredag ett par dagar innan lön!

 

Bil, barn och bönor!

Slängde ut en fråga på Facebook igår gällande ny bil, typ Toyota – hiss eller diss? Det blev en rolig diskussion med närmare 50 kommentarer, tydligen är bilar ett kärt ämne för vissa. Som vanlig när diskussionen går på FB så svajjar det ju en anings men merparten verkade hålla med mig om att Toyota faktiskt är en god idé och nu är det till 95% klart. Toyota it is. Förhoppningsvis går vi iland med det lilla projektet redan imorgon!

Dagen har i övrigt bjudet på mest jobb men med ett välkommet avbrott i form av ett frisörbesök. Idag klippte vi inget utan fräschade bara upp färgen en aning. Bort med lite utväxt och sen lite ljusa slingor, Bra så, jag är en aningens ambivalent gällande långt eller kort hår så nu får jag fundera lite tills nästa besök i april. 🙂

…fick ta ett lite break här och lägga Mille. Han satt på sängen och sparkade med benen, slog sina små händer i täcket och konstaterade ”ja e arjj!” Lite oklart vad han var arg på men jag tror det var en kombination av att han inte hann titta på Frost och att han var tvungen att gå och sova. Det är mycket sånt nu, arga utbrott med arga tårar och små knytnävar som viner i luften och om man inte passar sig så får man sig en smocka. Gissar att det är en släng av allmänt treårstrots. Bara att uthärda och hoppas att det ger med sig. Tur att han är söt även när han är sitt argaste. ♥ Han äter som en liten loppa också. ”Ja orkaj inte äta” säger han men om man slänger fram chips eller bullar så äter ungen så det sprutar ur öronen. Tänk vad orken kan komma tillbaka snabbt. (Alltså, nu får han inte chips och bullar till middag om nu någon trodde det. Äter han inte så får han vara utan helt enkelt.)

Andy spelar match och jag är solo hemma. Just nu leder de med 0-3 så det finns hopp om seger ikväll! Jag håller koll via swehockey och känner mig som en (hyfsat) engagerad och duktig supporterfru!

Nu ska jag klappa ihop framför öppna spisen innan det är läggdags. Älskar värmen från brasan. ♥ Den där brasan är den största anledningen till att vi fastnar på nedervåningen fast vi har en gigantisk övervåning att häcka på!

(null)Idag provade jag förresten detta för första gången. Det var riktigt gott!! Bönpasta, ett alternativ till ”vanlig” pasta. Lite mindre kolisar, proteinrikt och glutenfritt. Jag blev positivt överraskad. Dagens tips för dig som vill variera pastan eller ha alternativ till vanliga makaroner!

 

En röst i mörkret!

Dagen startade på fantastiskt sätt… Hahaha! Andy har en tendens att snooza, snooza, snooza och snooza. Så även i morse, när telefonfan ringt typ oavbrutet i 25 minuter väser jag med min inte så väna morgonstämma ”Stäng av telefonjäveln”…. Andy morrar tillbaka ”jag försööööker ju, helvetes jävla skittelefon!” Sen säger det SMACK, det blir tyst och sen hör man en dov röst i mörket…. ”Nu har jag ingen telefon mer….” Alltså det låter inte så kul ”i skrift” men det var riktigt roligt – i alla fall så här i efterhand! Andy pajjade hela telefonskärmen när han med milt våld försökte stänga av den. Ironiskt nog så var det bara skärmen som pajjade, telefonfan fortsatte att ringa hela morgonen och gick inte att stänga av… 😀

Som den superfru jag är så trålade jag upp en lokal förmåga här i byn som helt enkelt bytte skärmen på 20 minuter till det facila priset av 849 kr. Det blir dagens tips! 🙂 Nu fungerar telefonen – åtminstone för tillfället! Nu hoppas vi att den håller ett tag framöver, inget mer snoozande för Herr Stolle!

Nu har jag tittat på Familjen Annorlunda, lika fascinerande varje gång! Imorgon är det redan fredag, tacksamt även om veckan gått extra snabbt för mig som vabbat två dagar. Helgen är rätt fullsmetad. Som vanligt. Bla så ska vi en tur till Örebro på lördag. Roadtrip!