5:2-metoden!!

OK. Jag har bestämt mig för att prova på den här 5:2 -metoden som det skrivs om överallt! Jag behöver en nystart och nu tänkte jag alltså ge mig på två (halv)fastedagar i veckan och 5 rimligt normala ätdagar. Känns överkomligt. Du ska helst inte köra två dagar på raken utan jag tänkte försöka mig på måndag och torsdag. Som kvinna får du äta 500 kcal per dag och det lär bli den största utmaningen för mig (förutom allmän hunger och grinighet)… Efter ett par år på någon variant av LCHF och ingen som helst koll på kalorier så ska jag nu alltså räkna varenda en? Känns lagom kul men jag ger det ett försök…

Kalorierna får man fritt disponera under dagen, du kan alltså välja om du vill äta en, två eller tre gånger per dag. Frukost och middag eller kanske lunch och middag? Jag får prova mig fram antar jag. Jag är ju något av en frukostmänniska så det känns som om jag nog kommer försöka äta något då men å andra sidan vore det ju skönt om man kunde klara sig till lunch och köra lunch/middag istället. Middag vill jag i alla fall klämma in för barnens skull. Jag håller väldigt låg profil inför barnen när det gäller min kost och pratar sällan/aldrig om min vikt inför dem. Detta är alltså inget som på något sätt ska påverka deras kost utan de äter som vanligt.

Frukost imorgon blir nog en liten smoothie på lättyoghurt och hallon. Ett ägg till det. Jag har ju bunkrat med godast teet så jag tar med mig en förpackning till jobbet och satsar på att jaga bort hungern med te och vatten i mängder. Lite recepttips hittar du bla HÄR, det finns oceaner av tips på nätet!

Det finns en uppsjö av sidor där metoden diskuteras, googla 5 2 och du kan läsa dig trött. Det verkar dock som om de flesta är rimligt positiva – till skillnad från LCHF som onekligen lyckas reta upp väldigt många människor 🙂

För att behålla fokus och för att ni ska kunna följa ev framsteg/bakslag så kommer jag ta upp fredagsvägningen igen. Det är ytterst motvilligt jag ens ställer mig på vågen igen men det lär vara nödvändigt för motivationen. Konstaterade sist jag vågade mig upp på vågen att jag nog gått upp ca 6-7 kg sen jag började jobba i januari. Där ser man tydligt vilken förödande inverkan ett stillasittande 8-17 jobb har på vikten… Jobba heltid, tre barn och ett liv att rodda gör att man dessutom inte riktigt tar sig tiden att träna kvällstid. Där tar latmasken över och istället för att springa en sväng så fastnar man framför TV:n!

Nåja, på fredag startar vägningen igen. Lika bra att se sanningen i vitögat…

NU KÖR JAG!!!!

PS är det någon annan där ute som kör 5 2 så tar jag tacksamt emot ALLA råd och tips jag kan få!! Ös på bara! Det vore ju dessutom kul om jag hade någon med mig på fastetåget, lite extra pepp och motivation är ju aldrig fel!

5 2

 

Ett svar på ”5:2-metoden!!”

  1. Mitt tips är att hoppa frukost, det är lättare att klara sig fram till lunch. Jag har gjort detta nu i fyra veckor och inte tänkt alls de övriga dagarna (dvs ätit vad som helst pasta, godis, bröd, ett glas vin etc men magsäcken krymper ju lite) och det har funkat mkt bra! Det är lite jobbigt vid fyra-tiden mellan lunch och middag men i övrigt funkar det super. Det blir lättare också ju flera halvfastedagar man gjort. Drick massor av vatten!!Lycka till :o)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.