Kapitulerar, ger upp, kastar in handuken!

Jag avskyr när folk ratar olika viktminskningsmetoder med ursäkten ”det passade inte mig helt enkelt, jag gick inte ner någonting” – i 99 fall av 100 så gör man i så fall FEL. Jag är ungefär där just nu med mitt 5:2. Jag tycker inte att det fungerar. Alltså gör jag något fel, det fattar jag med. Jag har skött fastedagarna enligt konstens alla regler så där det brister är mina ”femdagar”.

Jag kan absolut inte påstå att jag hetsäter på något sätt men jag tror att den där smörgåsen eller bullen som jag tillåter mig då och då nu för tiden faktiskt gör att jag går upp snarare än ner (trots två fastedagar i veckan)… Jag tror jag måste återvända till LCHF. Eller kapitulera helt, äta vad jag vill, växa ur alla kläder och snart väga närmare 95 kg. Det är mina alternativ just nu. Inget lockar direkt. Helst skulle jag vilja köra på ”kapitulera-alternativet” minus viktuppgången, dvs äta vad jag vill jämt.

Det vore ett Halleluja-moment!

Jag har tränat mer nu sista månaden än vad jag gjort totalt senaste året och ändå fortsätter vikten att stadigt uppåt. Jag har bestämt mig för att, åtminstone nu, lägger ner 5:2 och går tillbaka till basics dvs drastiskt minskar intaget av socker, bröd, pasta, ris och potatis. Helt enkelt försöker dra ner lite på mängden kolhydrater. Det har fungerat förr och jag får äta gott varje dag även om vissa saker måste försakas.

Jag tror jag börjar på måndag 😉

postpone diet