Fifty shades of Grey!

Herregud. Skjut mig. Jag har fått en direkt order om att välja färg till vårt sovrum ikväll. Ikväll! Andy ska åka tidigt imorgon och handla allt som behövs. Jag blir knäpp av sånt här. Alla som känner mig vet att jag får utslag av alla beslut och valmöjligheter som ges. Jag har kommit så långt som att jag vill ha grått i sovrummet. Först var jag inne på en fondvägg i mörkare grå men jag tror jag skippar det och kör enfärgat i hela rummet. Först fegade jag lite och tittade på olika nyanser av ganska ljust grå men plötsligt kände jag mig modig. Så nu satsar jag på en rätt mörk grå i alla fall. Både jag och Andy är överens om att just sovrummet gärna får vara lite mörkt, varmt och mysigt. OK. So far so good. Problemet är ju att det finns en miljard nyanser av just grått. Såklart. Jag har fått några färgprover att titta på och är tacksam för att jag på så sätt åtminstone begränsat antalet val drastiskt.

Det är kolsvart ute och jag är själv hemma. Inget dagsljus att titta i och ingen att bolla idéer med. Bara jag och min beslutsångest. Jippie. Not! Nåja, någon nyans får jag väl helt enkelt bara välja och sen hoppas på det bästa. Grått som grått liksom. Yeah right.

Gråa väggar innebär automatiskt att annat naturligtvis också behöver sig en uppfräschning. Matta och gardin till att börja med. Överkast. Och, ny sänggavel! Jag har fastnat för dessa klädda sänggavlar i tyg. Eller en snickrad gavel i råspont. Eller en gammal dörr som huvudgavel. Eller….det finns ju så mycket fint. Ingen fotgavel i alla fall. Det har jag haft i snart 15 år nu. Trött på det. Så kontentan är att det kommer bli dyrt det här. Hehehe….

Det kommer ju, förhoppningsvis, ett nytt köksbord och en bänk den här veckan också. Det i sin tur medför ju att det måste till lite förändringar i köket också. Matta och en ny lampa är väl det mest akuta. Återigen, det blir dyrt det här….. Dyrt men roligt!!

Lite inspirationsbilder…

inspo1 inspo2 inspo3 inspo4 inspo5 inspo6 inspo7
(bilder lånade från google bildsök)

3 svar på ”Fifty shades of Grey!”

 1. Passa dig för en kall grå, det är inte det du vill ha!
  Tänk på att ta en grå som har gult eller rött i sig, annars får du en kall färg. I Sverige är NCS vanligast och då ska den grå ha bokstaven Y eller R i koden, inte G eller B. Tänk också på att färger uppfattas så olika i olika ljus så en provburk så du kan testa i rätt miljö är en väl värd investering. Exempel på en ljus varm grå är 1502-Y (går man ner till 0502-Y blir det vad som i daglig min kallas Stockholms vitt). Den har alltså en gul ton men det ser man inte alls. Byter du Y till R blir det en röd ton, som inte heller syns.
  Vi målade vårt sovrum i 6502-R, dvs en mörk varm grå och vi är väldigt nöjda. Sök på min blogg om du vill se bilder!

  1. Jättefint! Jag ska visa Andy också, det är en VARM grå jag vill åt. Tack för tipset, du har ju så fint hemma!!

   1. Tack! Inredning är det jag gillar mest och man gör så gott man kan. Nu står renovering av vår nedre våning på tur, en lägenhet vi sedan ska hyra ut när vi är klara. Om typ hundra år!
    Glömde skriva att vi valde en helmatt färg, åkt till Happy Homes, Anders som äger butiken är duktig!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.