Purjolådor, uppoffringar och surar i soffan!

Vi kör fortfarande våra Purjolådor här ute i Åsby. Purjolådor för er som inte vet om det är vår benämning på ett ”Kostschema” en kompis tog fram åt mig och Andy för ett par månader sen. Vi har kört dessa lådor till och från i säkert 10-11 veckor nu – med varierande resultat. Vi har en ”reward-day” i veckan och det gör att vi pallar fortsätta. Dessa dagar är heliga. Jag ÄLSKAR att äta och att behöva tänka på kosten är verkligen skittrist. Samtidigt så vill vi ju gå ner några kilo och inget går ju av sig självt – tyvärr! Det är verkligen en uppoffring och en rätt trist sån. Sista tiden har dessutom motivationen sviktat rejält och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att komma back on track igen. Att leva på dessa lådor jämt är ju absolut inte ett alternativ  och inte heller tanken så jag kommer så småningom backa tillbaka till en liberal variant av LCHF tror jag.

Jag har helt tappat träningen också, är en riktig periodare och just nu vill jag bara vara hemma under filten i soffan med hundra ljus tända (och helst äta 32 rostade mackor med smör och ost). Riktigt hösthumör.

Oklart inlägg men jag sitter och surar i soffan med en kvarg som kvällsmys. Därav detta gnälliga inlägg…. Hur var det nu med att vara tacksam?  Dags att börja leva som man lär?! Jag är tacksam för att jag i alla fall fått tända 16 värmeljus och för att kaminen värmer lagom skönt i vardagsrummet! Jag är tacksam för att det är onsdag imorgon och jag ska få luncha med härliga vänner. Jag är tacksam för att dagens kundmöte i Stockholm gick bra. Jag är tacksam för att jag slipper tillbringa hela dagarna i Stockholm. Jag är tacksam för att doften av sköljmedel sprider sig över Åsby och att tvättmaskinen går som smort. Dessutom är jag tacksam för att Milo ligger och sover i vår säng vilket innebär att jag slipper krypa ner bland kalla lakan.

Med den lilla tacksamhetsharangen säger jag god natt, tack för idag, slut för idag!

PS En purjolåda är alltså inte en låda fylld med enbart purjolök utan en matlåda bestående av någon slags lågkalorikost typ ris och nötfärs. Purjo är ett gammalt smeknamn på vår kompis som servat oss med lite tips och kostråd!

#coachpurjo verkar ha lite bättre karaktär än tomtarna i Åsby!

IMG_2321-0.PNG

IMG_2320-0.PNG

IMG_2322-1.PNG