Döstäda!

En slö och slapp söndag helt i min smak, inga tider att passa utan kan ta dagen som den kommer. Hittills har vi faktiskt varit rätt duktiga ändå, jag och Andy har rensat ur våra garderober och slängt en hel del. Några saker gav jag bort men resten var färdigt för kvitten och där hamnade det idag. Två stora fullsmetade sopsäckar med gammalt urtvättat, noppigt och trasigt. Helt underbart att bli av med. Nu är det inte längre ångestframkallande att försöka portionera ut ren tvätt i skåpen. För stunden finns det en strategi och en tanke. Om en månad är det väl totalkaos igen. Hur som helst är det en underbar känsla att göra sig av med skräp. Att döstäda som jag fick lära mig för ett par veckor sen att det heter. När man städar undan så det det inte blir så mycket för anhöriga att hantera när man dör. Nu har vi inte för avsikt att kola vippen än men jag gillar tanken ändå. Döstäda. Håll rent vartefter liksom! Vi skulle behöva döstäda betydligt mycket mer. Jag är fortfarande sugen på en container till våren och röja allt skit som ligger överallt och skräpar både utomhus och en del inne. Gamla brädor, trasiga utemöbler, ett gammalt parasoll, hinkar, trasiga leksaker osv…. Det finns definitivt tillräckligt för att fylla en hel container och lite till. En riktig kickstart på våren liksom!

En sväng till Willys blev det också. Standard. Nu är matlistan spikad för veckan och allt inhandlat. Oftast blir det ju inte riktigt som man tänkt sig men det finns i alla fall en antydan till röd tråd.

Just nu överväger jag att sova lite middag, man blir trött av att döstäda!

(null)