Att välja sina strider…

Igår morse hade vi en total härdsmälta i Gåsby baserat på något så trivialt som…kalsonger. Mille, 3,5 år, har hittills inte brytt sig speciellt mycket om vad man sätter på honom i klädväg. Tills nu. Och eftersom han är helt blöjfri sedan ett par veckor tillbaka har just kalsonger blivit väldigt roligt och spännande. Han har hundra olika varianter, på gott och ont. Det finns alltid minst 3 rena par kallingar men problemet är att just THE ONES kan ligga i smutskorgen. Just nu är ”Bilar”-kallingar favoriter och när de inte är rena. Oj oj oj. Härdsmälta. Som igår.

Något har jag ju lärt mig (inte mycket men lite) av tidigare barn och igår kväll fick Mille själv plocka fram kläder tills idag. Kanske inte det mest matchimatchi jag hoppats på men så länge Milo är nöjd så är det ett värdsligt problem och matchandet fick ge vika för lugn och ro. Vi gjorde en liten prydlig hög med tröja, byxor, strumpor och kalsonger som vi la fram tills idag. Fungerade det? Jajamän! Ett litet kalsongbyte – dock helt smärtfritt – och sen var ungen påklädd och glad! 🙂

Vi var klara så tidigt att jag var först på jobbet! En lugn och harmonisk morgon, ack så värdefullt.

Nu är dock harmonin utbytt mot lätt ångest eftersom jag strax ska iväg till tandhygienisten. BLÄK! Sist jag var där så kändes det som om hon skulle rycka ut varenda tand i munnen på mig. Vilket hon naturligtvis inte gjorde. Men nästan.

So wish me luck!