Jag undrar…..

Jag längtar hem. Hem till barn, hus och hem. Det må vara stökigt och rörigt men det är ändå vårt hem! Ibland (läs ofta) surfar jag in på Hemnet och ooooar och aahhhaar åt andra hus. Nyare, finare, pool och plattare tomt! Ibland lockar tanken på att flytta men även om vårt hus har en del nackdelar så överväger fördelarna just nu. Fem sovrum, två allrum (där vi gjort om det ena till matrum), öppen spis och insynsskyddad tomt. Tomten är inte optimal och ogräset förökar sig med blixtens hastighet men vi bor billigt och så länge storbarnen bor kvar hemma (minst 20 år till om man får tro dem) så bor vi nog kvar. När det bara blir jag, Andy och Milo hemma så behöver vi knappast alla de där sovrummen längre och vem vet, kanske flyttar vi då!?

Vi har inte det nyaste huset i bekantskapskretsen men det är rimligt fräscht och vi har låga lånekostnader om man jämför med många (de flesta) andra! I vår kommun får man knappt en sommarstuga under miljonen. Billigaste fritidshuset i kommunen ligger ute för 495 000 kr och då får man 36 kvm att trängas på….utan vatten och avlopp.

Dyraste fritidshuset kostar 3 500 000 kr, sjötomt och är på 25 kvm. 🙂 Sen finns det en drös däremellan…

Tittar man på villorna så är det dyraste på marknaden just nu till salu för 12 750 000 kr. Billigaste huset i villakategorin ligger ute för 1 450 000 kr och då är det en bit ut på landet och ytan är 53 kvm.

Jag undrar vad vi skulle få fört vårt lilla hus vid skogens slut? Jag får nog fortsätta att fundera på det några år till. Tills vidare så får vi fortsätta jaga ogräs och snickra vidare på altanen! ♥

IMG_5975.JPG IMG_5971.JPG IMG_5573.JPG IMG_5655.JPGIMG_5557.JPGIMG_5541.JPGIMG_5499.JPG