Uppryckning och ytlig lycka!

OK. Jag ska försöka rycka upp mig lite. Tänkte därför ägna mig en stund åt lite ytlig lycka här. Jag har färgat håret. Själv. Det var kladdigt, lite bökigt men billigt. Nu är jag ännu en i den chokladbruna skaran. Jag tror hälften av alla mina vänner är chokladbruna. Det nya blonda liksom. Även Elvira fick en toning i håret, hon har tjatat med det länge och igår slog vi till. Nu är hon ljusbrun. Blev lite skillnad men inte så mycket. Hon är nöjd i alla fall och det är huvudsaken. P1040821

Jag tror den här färgen kostade typ 39,90 kr på Willys… Hehehe, undrar om jag kommer att tappa allt hår snart? Man brukar ju få vad man betalar för!

Efter att ha blivit chokladbrun i skallen så gjorde jag ett försök att bli lite brun i nyllet också. Till min hjälp hade jag Tan Can. Faktiskt ganska bra tycker jag! Nu är jag i alla fall lite mindre blek även om jag knappast är chokladbrun. Lite mindre genomskinlig. Bra så. P1040822

Jag stannade också till på Zinnias igår och köpte lite blommor. Fick lite inspiration när jag träffade en vän där och köpte, förutom mina hyacinter och rumsgran, även en amaryllis som nu står på tillväxt inför julen. P1040815 P1040816 P1040818

Nu längtar jag tills dessa slår ut ordentligt och doften av hyacint (och jul) slår emot en i huset. Jag var tvungen att dubbelkolla att dessa verkligen doftar ordentligt, blev så deppig förra året när jag köpte luktfria hyacinter. Märkligt men sant. Typ två veckor till advent och lussekattssäsong. Som jag längtar….

Men nu ska jag koncentrera mig på köttgrytan som står på spisen och se till att få fjutt i braskaminen. Man får göra så gott man kan…

5 svar på ”Uppryckning och ytlig lycka!”

 1. Kan rekommendera Wellas color touch. Har färgat mitt hår i snart 15 år och denna är otroligt mycket bättre än vad du kan köpa på Willys, finns hos frisörer men är billigast hos webbutiker. Lättare att arbeta in, bra resultat och håret mår bra.
  Och vill du så har jag en sprayflaska Tan Can som bara använts en gång i somras till salu!

  1. Tror faktiskt min frisör tipsade om Wella! Var köper jag det då? Är det färg eller toning? Vilken färg ska jag ha om jag nu använder typ chokladbrun? Kostar? Många frågor blev det!

 2. Du kan köpa för ca 89 kr via webbutiker, sök på Prisjakt. Jag köper oftast via Bluestore för de har ofta kampanjer och då köper jag många, just nu är deras pris dock 99 kr. Ingen aning vad din bruna skulle heta, jag kör ju rött! Bästa är att gå in till en frisör som säljer dem för de har färgkartor och sedan köpa via nätet.
  Hittade i och för sig färgkarta längst ned i denna länk men inga färger är ju som de ska på skärm. Det går också att blanda deras färger. Jag färgar med hel förpackning var tredje eller fjärde gång och halv de andra, bara man inte blandar ihop allt så går det att spara och jag sköljer ur blandflaskan och återanvänder den. Blanda enligt 1:2, du fattar om du ser hur många gram det är i tuberna, jag mäter med hushållsvågen.
  Det är inte en toning men inte permanent färg heller, jag fick sluta tona för mitt hår blev mättat av det röda pigmentet och slutade ta åt sig toningen vilket resulterade i stråk som blev rosa! Såg inte klokt ut…
  Det som jag gillar med Wella är att det blir liv i håret, man ser nyanser och ser inte så jäkla färgad ut.
  Många frågor ger långa svar!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.