Den hårda vägen!

Så var jag tillbaka på jobbet igen. Fem dagar innan det är dags att logga ut i två veckor igen. Det känns rätt lugnt faktiskt. Nu verkar ju, givetvis, solen göra entré med buller och bång men det är ju ändå inte särskilt nyttigt att sola så jag får väl rabbla det som ett mantra om ångesten slår till. Jag behöver några lediga dagar efter att ha handskats med syskonen hund och katt i en vecka. Fy fasiken så de bråkar, all vaken tid. Inte roligt för någon inblandad. Mina mammanerver behöver ladda om och boosta lite nytt tålamod för min förra ranson tog slut redan i tisdags. Typ.

Den här veckan ska Mille morföräldrar få den stora äran att ha hand om den lilla tornadon! Två dagar hos morfar och tre dagar hos mormor i sommarstugan. Fullt ös! Milo är en rätt enkel unge att ha att göra med men det händer ju saker HELA tiden och det kan väl vara det som kan kännas lite om man inte är van… Vi har skickat med ritblock, pennor, padda, badsaker, fotboll och golfklubbor. Något ska de väl kunna hitta på att göra i alla fall!

Jag har förresten fått lära mig, den hårda vägen, hur en hortensia ska skötas! Jag köper fina blommor och har sen absolut ingen aning om vad de behöver för att må bra!

Möttes av detta en morgon, en ytterst deppig Hortensia! Slokig och trött….

Alla svar finns ju på Facebook och där fick jag tipset att Hortensior gärna vill ha bada lite i en slurk vatten på kvällarna/nätterna. Sagt och gjort. Min Hortensia fick doppa rötterna i lite vatten och vaknade dagen efter och var, nästan, som ny! Så det är vår kvällsritual nu för tiden, ett litet kvällsdopp för Hortensian!

Nu är det dags att ta tag i den här arbetsdagen! Bara 39 arbetstimmar kvar till semester!