Hur kan man göra så?

Jag efterlyste pallkragar på Facebook och fick napp av en snäll kompis till Andy. Bara att svänga förbi där och hämta. Sagt och gjort. Jag svängde förbi med tre barn i bilen. När jag kom fram så inser jag att dessa pallkragar är typ dubbelt så stora som dem jag har hemma. När jag började yra om att barnen får ducka och vi ”trycker väl in dem bara” så sa Johan stopp och belägg, jag ser till att du får dem hemkörda istället. Hahaha! Det var nog klokt! Det kändes inte riktigt schysst mot varken bil eller barn att trycka in kragarna där så istället erbjöds jag hemkörning. Perfekt.

Jag svängde sen förbi färgaffären för att köpa lite färg till kragarna. Jag vill liksom bara måla och sen ska det vara klart. När den mycket ambitiösa och konsultativa färgmannen började prata om obehandlat trä, slipa, grundmåla, flaga bla bla bla så kände både han och jag att luften liksom gick ur mig. ”Nu tycker jag du verkar ha tappat din entusiasm?!” – en spot-on iakttagelse! Det slutade i alla fall med att vi köpte svartpigmenterad träolja (?) eller något åt det hållet. Jag och Mille blaskade på oljan och det blev ett helt OK resultat tycker jag. Nu har jag inte kollat på pallkragen sen skyfallet igår – jag hoppas all (dyr) träolja sitter kvar på kragen och inte ligger i gräset!

  • Pallkragar – check
  • Målat dem – check
  • MASSOR av jord – check
  • Jordgubbar – nu återstår bara det viktigaste! Att plantorna boar in sig och ger oss massor av jordgubbar! Om inte i år så åtminstone till nästa år…

Milo är avlämnad hos morfar och jag är på jobbet igen! Igår när jag hämtade Mille satt han i grannens trädkoja, han var helnöjd och ville knappt åka hem!

PS det är tisdag idag och det är den bästa dagen på hela veckan. Jag har ju en osund sommarflört med Morden i Midsomer och längtar, på riktigt, efter varje program! Idag ser jag att MiM har utgått till förmån för Orup på Allsångscenen. HUR KAN MAN GÖRA SÅ? Det är som att de spottar den svenskengelska sommaren i ansiktet! Hela tisdagen är förstörd. Buuuhhhuuuu…..