The cocoon is back!

Alla dagar på semestern känns som härliga fredagar och idag är det faktiskt fredag på riktigt – och drygt en vecka kvar på semestern! Härligt, underbart och helt fantastiskt…

Idag startade jag och E2 dagen med en tripp till Trollebo! Bullar, fika, bad och solstolshäng stod på schemat. Fina fina E2 hängde med mig medan E1 hängde med kompisar på hemmaplan. Tänk att jag har så stora barn? Helt galet….

Grannens andra katt fick finna sig i att bli fotad också. Han var dock TOTALT ointresserad av mig och mina fjäskande försök att få till en bra bild…

När vi sen kom hem igen så dammade vi av en gammal favorit. Ful som F-N men rackarns praktisk – kokongen är tillbaka! Bor man dessutom på tomten som Gud glömde så gör det liksom inget att man smäller upp en estetisk katastrof mitt på altanen. Den smälter fint in bland tistlar, nässlor och ogräs! Nu kunde vi njuta av middagen i lugn och ro (och samtidigt peka finger och hånfullt skratta åt alla äckliga getingar som febrilt försökte hitta en väg in till våra godsaker)!

Den hänger lite på trekvart men fy fasen så skönt att få äta utan att konstant vifta bort eländiga kryp och oroa sig för att svälja en getingkoloni varje gång man lyfter glaset. Jag har, tyvärr, en osund rädsla för getingar och spindlar. Vidriga kryp som borde döden dö och aldrig mer finnas. Då tar man den hjälp som finns, i detta fall ett parasollmyggnät från Rusta!

Nu är E1 tillbaka i stan för att äta Slagstaglass med kompisarna, E2 och hennes kompis N driver runt i Gåsby och erbjudar grannarna sina ”hund-rastar-tjänster”! Lugnet har lagt sig, jag är supertrött och skulle inte ha något emot att krypa till sängs tidigt – kanske framför en bra film! Vi får väl se hur kvällen avlöper….