Att tjuvstarta å det grövsta…

Söndag eftermiddag. Helgen är i det närmaste över och det börjar lukta arbetsvecka igen. Helgen har i stort gått ut på julpyssel. Jag tog in granen igår på dagen, fick i den i foten och ställde upp den. Det är fördelen med en liten gran. Inga problem att hantera på egen hand. Andy hade hockeymatch i fredagskväll, någon slags företagshockey hela dagen i går och träning idag så ska man få något gjort så får man ordna det själv! Redig kvinna klarar sig själv liksom! Granen är ett perfekt litet exemplar av en kungsgran som vi hämtade hem från Plantagen förra helgen. Jättefin!

Jag satt i ljusen och sen klädde Milo och E2 den igår kväll. Jag VET att det är tidigt men vad fasen….julen passerar så snabbt så man kan väl lika bra maxa den tiden man har tillsammans. Sista julen i Åsby också så vi går All-In. Ungarna älskar det. Jag med. I morse tände vi andra ljuset, tittade på adventskalendern i sängen och sen serverades det gröt- och julskinka till frukost. All-in som sagt. Jag njuter för lite av livet har jag konstaterat. Allt handlar bara om att skynda sig till nästa sak. Hämta barn, städa, plocka, diska, tvätta, handla, skjutsa och jobba. För lite tid att reflektera och bara vara. Antar att nästa alla har det ungefär likadant men det gör ju knappast saken bättre. Snarare tvärtom. Sorgligt när man tänker efter.

Idag har vi i alla fall njutit av en stor kopp varm choklad med vispgrädde och marshmallows. Eller Milo gillade inte marshmallows så jag fick äta upp hans också. Men i övrigt var det stor succé! Slurp sa det….

Resten av kvällen går på halvfart misstänker jag. Middag ska lagas (Andys ansvarsområde) och E1 ska hämtas upp så småningom. Honom ser man inte mycket av, det är nästan larvigt. Han är i princip aldrig hemma. Snart får jag börja betala hyra till hans kompis Jeppes föräldrar med tanke på att han tillbringar 95 % av all sin tid – vaken som sovande.

Men nu ska jag lägga bekymmer åt sidan och försöka njuta de sista timmarna innan ekorrhjulet drar igång igen med full kraft!