Julefrid och en hel del rester…

Nu är jag uppe och ur morgonrocken. Ur rocken och i mysdressen och på med tofflorna. Älskar dessa lediga dagar då man inte behöver gå utanför dörren om man inte vill. Det är tyst och stillsamt här hemma, endast tvättmaskinen är vaken. Jag väntar på min mamma och så småningom ska vi äta lite julrester till lunch. Just nu känner jag mig rätt mätt efter en räd i godisskålen. Bäst att äta tills det tar slut!

Det känns som en riktigt lyckad jul för vår del! Jag hoppas ni alla känner likadant oavsett om ni firat ju eller ej. En bra dag helt enkelt. Det blir svårare och svårare att köpa julklappar till de stora barnen men i år tror jag vi lyckades riktigt bra. Nu för tiden är mjuka paket populärt efter att ha ratats de första tio åren. Typ. E1 fick faktiskt bla två tröjor i märket GANT (som jag fyndade till nedsatt pris i en sån där adventskalender för en sajt på nätet) och fyra (!) par byxor totalt. Och han blev riktigt riktigt glad. Det värmde ska ni veta. E2 fick också lite kläder men julaftonens absoluta höjdpunkt kom nog senare på kvällen för hennes del då hon firade med fastrar och farmor. Hennes faster ska köpa en häst och E2 fick en del i hästen. Hon kommer alltså att ha en ”egen” häst att pyssla om framöver. Hästen ska gå på lösdrift i ett stall som ligger typ 400 meter mellan vårt nya hus och skolan. Kan tänka mig att det kommer tillbringas en del tid där. Ett och annat stopp också på väg till och från skolan…. Jag hoppas hästskrället är snäll nu och inte biter min allra käraste lilla dotter. Lite läskigt är det ju allt… Hästar är stora och E2 är liten. Hon är i allafall superhappy och jag gläds med henne. Hon får inte rida ut själv (än iaf) – där sätter hönsmamman stopp så hon får gå kvar på Hallmyra och lära sig mer innan det blir aktuellt!!

Jag vet att jag är partisk men den här jäkla ungen är så söt att jag smäller av. Det är de alla tre men den här äldsta fastnar så sällan på bild så varje gång han låter sig fotograferas, om än motvilligt, är ett hallelujamoment!Han ser lite sammanbiten ut men han var glad! 🙂

Vid tretiden kom ju självaste tomten och knackade på! Mille blev tvärblyg och hängde i mina byxben. Han var nog inte beredd på så fint besökt. ”I år var första året tomten kom genom dörren” konstaterade han lite fundersamt efteråt. Annars kommer han ju genom skorstenen men i år hade vi eldat och då är det klart att tomten får ta dörrvägen annars bränner han sig ju! Kul i alla fall att vi styrde upp en tomte även om det skedde i sista stund…

Själv fick jag bla en mysoverall av Andy, nya tofflor och en supergosig varm tröja av min mamma. En sovmask av E2 – ”när du sätter på dig den där då vill du vara ifred”. Hahaha, gullunge! Andy fick några tröjor av mig och ett par kalsonger. En fluga bidde det också. Jag tycker det är så snyggt!! Jag tror han blev nöjd!

Nu är som sagt den värsta julhetsen över och nu njuter jag bara av att äta gott och av att vara lite ledig. Med betoning på lite. Jag jobbar alla dagar framöver. Ingen extra ledighet här inte. Har knappt några semesterdagar kvar och jag sparar någon dag tills vi flyttar. Tänkte vara ledig någon dag i samband med att flyttlasset går.

Nu har vi lite födelsedagar som står mellan oss och flytten. Vi ska fira min pappa, min mamma och Elliot. Sen är det banne mig dags att packa ner hela Gåsby och köra det vidare. Galet.

Men först njuta klart av jul, Jansson och köttbullar! Och sakna,storbarn, lillgrodan och hans pappa som dragit norrut. Min lilla febertopp grundad med tomtegröt innan de satte sig i bilen. Sötnos!

Trevlig juldag på er!