Gröt, matsedel och pepp

Är ni superpeppade idag? Så där nytt-år-peppiga? Nu ska det bantas, tränas, yogas och köras mindfullness? Saknar det peppet här. Själv gick jag upp ur sängen under en tyst men intensiv protest. Det har varit alldeles för lite ledigt den här julhelgen. Bara att pallra sig upp och hoppas att en snabb dusch väcker livslusten igen. Det gjorde den – men med nöd och näppe. Milos lust att sova var betydligt större än lusten att gå upp, jag klädde på och borstade tänderna på ungen i sömnen. Bar ut honom i bilen under protest. Han ville minsann bara vara hemma idag. Tyvärr icke ett alternativ.

Nu är jag i alla fall på jobbet, har ätit grötfrukost och tacorester till lunch. Gröten är tillbaka efter ett par månader av dekadens och hejdlöst ätande. Tillbaka till mammafitness-tänket som ju fungerade så bra under hösten (tills en all-inclusive-resa demolerade hela mitt resultat)….  Vi får se hur det går!

Såg ni mitt DIY-tips förresten? Igår invigde vi tavlan ”på riktigt” och matsedeln för vecka ett hittar ni här:

E2 kom med förslag och var även skrivansvarig. Mycket spännande arbete. Hennes förslag var korvstroganoff och ”Willyslasagne” (hennes absoluta favorit). Sen ylade barnen i kör – potatisbullar – som tydligen är det goooodaste ever som serveras i skolan! Så då får det bli potatisbullar. Recept googlat och på onsdag smäller det. Recension kommer! Jag försökte mig på lite nya förslag, ex kyckling med saffran och soltorkade tomater – blev dock brutalt nedröstad så det får bli en annan vecka! Att prova nya rätter är INTE familjens bästa direkt. Tyvärr. Själv vill jag typ kräkas på korvstroganoff eftersom vi ätit det typ 1-2 gånger per vecka senaste året. Men ska man få de kräsna små gourmanderna att äta så gäller endast beprövade rätter. Lördagen lämnar vi lite öppen – kanske känner vi oss lite wild and crazy och vågar prova kycklingen då? Eller så blir det falukorv igen.

Nu är lunchen slut och det är dags att beta av sista timmarna innan hemgång. Ni vet väl förresten att det ska bli bortåt 16-18 minusgrader i slutet av veckan? Hualigen. Tur att det är röd dag på fredag. I 18 minus kommer varenda växel längst rälsen att ha frusit fast!