Trettionio dagar och galna yxmördare!

Tydligen förblev jag död ett par dagar till… Bloggen har verkligen halkat ner lite i prioritet just nu. Vet inte vad det är egentligen? Jag gillar ju att producera meningslösa inlägg på löpande band men på något sätt så orkar jag inte riktig mer med än det som är absolut nödvändigt just nu; jobba, ratta familjelogistik, äta, sova och duscha. Mycket annat finns inte med på schemat. Jag läste en artikel om introverta människor och inser att jag är en tvättäkta introvert rackare som samlar all energi och kraft hemma inom husets fyra väggar. Så är det bara. Jag älskar att vara social med mina vänner men älskar att vara hemma lika mycket. Inga problem att vara ensam på kvällarna heller – om det inte knäpper och knakar och tankarna på att en förrymd seriemördare smyger runt huset. Ensam med modifikation. 99% av tiden finns alltid minst ett barn hemma. I tisdags hade Andy bortamatch med hockeyn och kom hem jättesent. När jag skulle sova så slamrade det lite utanför och jag var stensäker på att nu kommer den där galna yxmördaren. Jag gjorde det enda rätta. Tassade upp och släpade in en sovande femåring till vår dubbelsäng. Inget jagar nämligen bort (tankarna på) yxmördare mer effektivt än en varm och gosig liten pojke. Han är både en batteriladdare och en sömntablett. Somnade som en stock med honom bredvid. Rekommenderas! Introvert – vid tillfälle ska jag skriva mer om det. Måste bara fundera lite mer på egen kammare först.

Snart är det helg igen och det är banne mig nedräkning på allvar nu. Får nycklarna om 39 dagar – TRETTIONIO DAGAR – det är ju typ runt hörnet?! Beställt adressändring. Bokat flyttfirma. Vi väntar fortfarande på pris men flyttlasset är beräknat att gå tisdagen den 7 mars. HÄPP! Ny hemförsäkring ska tecknas, larmet skall sägas upp och sånt som kanaler och intörnääät måste flyttas/beställas. Elabonnemang och sophämtning ska visst också ordnas med. Sjukt mycket saker som ska falla på plats. Det borde fasen vara lagstadgat att man ska vara helledig minst 5 dagar i samband med flytt. HUR ska jag hinna med allt? Jag som redan nu ligger kraftig back på ”hinna-med-kontot”. 

Ska lägga upp en rensningsplan för samtliga helger innan flytt. Eller sista helgen innan flytt lär bara gå åt till att packa så tills dess skall Gåsby vara rensat. Tojjan får åka skyttetrafik till Kvitten på söndagarna! Fem helger har vi på oss. Gå igenom varenda låda, skåp, byrå i huset! Badrumsskåp, kylskåp, köksskåp och frys – rensa och kasta! Garderober, troslådan, strumpkorgen. Vantar, halsdukar, mössor och gamla jackor. Skor, stövlar och överdragskläder. Garderober, bokhyllor, korgar. Varenda pryl ska synas och granskas. Fy fasen vilken jäkla utmaning.

Vi kommer inte göra någonting invändigt innan vi flyttar in, vi boar in oss och känner efter. Huset fungerar precis som det är och vi tar en sak i taget. Groventré och tvättstuga känns jättelyxigt. Fem personer genererar en hel del tvätt, både smutsig och ren. Andy dumpar just nu sina arbetskläder direkt på golvet innanför ytterdörren. Det slipper vi framöver! Tänker mig också att man kan stuva undan lite ytterkläder här inne så man slipper ha ALLT i hallen. Återigen – fem personer genererar extrema mängder skor, jackor, väskor, mössor och annat krafs!

Två badrum – superlyx nummer två! Idag delar fem personer på ett badrum. Jag tjatar om fem personer hela tiden men FEM personer gör att det alltid är någon typ av kö till dusch eller toalett. Inte ofta man får en helt ostörd stund där inne. Alltid när det någon som bankar på och måste bajsa. I nya huset sker allt bajsande på övervåningen. Punkt.

Inglasat uterum – superduperlyx nummer tre. Slut på oroliga blickar mot himlen – måste jag ta in dynorna? Ska det börja regna? Eller? Vad tror du? Äh, jag låter dem ligga, det är nog ingen fara. Fel! Det är alltid överhängande risk för regn i Sverige. Nu slipper jag fundera på dynorna. I-landsproblem, jag VET. Men ändå, jag gillar mitt uterum. Gillar att vi har ett tak helt enkelt.

Entréplan

Övervåning

OK, nu ska jag sluta tjata om huset. För idag i alla fall. Dags att stuva in den lilla batteriladdaren/sömnpillret i sängen. Imorgon är det fredag. Hallefuckingluja!

Tack för idag.