Midsommar, sill och en semi-introvert tant!

Midsommarafton! En extra ledig dag, långhelg och ack så välbehövligt. Sista veckorna har varit lite halvgalna på jobbet men nu börjar det lätta lite, de sista pusselbitarna faller förhoppningsvis på plats innan jag går på semester. Två veckor kvar. Gör ingenting faktiskt. Jag är inte redo för semester. För mycket som fortfarande behöver landa. Men snart. Om två veckor lär jag vara tvärredo! Oh, yes!

Semesterplaner har vi. Typ. Fyra lediga veckor i sträck tillsammans. Det har nog aldrig hänt förut. En vecka kommer tillbringas norröver. En vecka överväger vi att sticka utomlands. Två helt oplanerade. Kanske målar vi om sovrummet om det blir lite halvdant väder. Bygger altan över den minimala gräsplätten? Någon utflykt till Trollebo, mammas sommarstuga, lär det också bli. Jag har ju tjatat om Ystad i ett par år nu. Andy har gett med sig, kapitulerat, sagt ja. Nu är problemet NÄR? Vi är sent ute, ont om boende. De stora barnen tillbringar två veckor med sin pappa och två veckor med oss. Jag tror inte de är så sugna på bilsemester och många timmar i bil. Jag vet att jag INTE är sugen på många långa timmar i bil med tre ungar, ihopklämda i baksätet, som aldrig varit sams längre än 7 minuter åt gången.  Risk för mentalt sammanbrott redan innan vi lämnat kommungränsen. Lär inte bli gratis heller. Kanske måste jag överväga att skjuta på Ystad till nästa sommar, vara ute i god tid och hitta en perfekt liten stuga att hyra? Misstänker att det blir dyrare att köra en roadtrip i Sverige än att sticka utomlands. Vi kommer icke ha råd med båda delarna i år – det är något som är säkert. Det löser sig helt enkelt.

Imorgon är det alltså midsommarafton och den ska firas ihop med lite vänner. Vädret är naturligtvis den stora snackisen inför en helg som denna. Att det kommer regna känns givet. Frågan är bara hur mycket och hur kallt det blir? Tanken är att vi kör en picknick-midsommarlunch på Visholmen där det tydligen skall gå någon typ av midsommarfirande av stapeln kl 13.00? Vi har bunkrat med färskpotatis, sill, köttbullar och prinskorv. Mums! Framåt kvällen ska vi grilla oxe/kyckling/korv, umgås och förhoppningsvis inte frysa.

Nästa helg är det fest både fredag och lördag. Yay, vilken bedrift av den här semi-introverta tanten som annars trivs bäst under korkeken där hon kan sitta och dricka kaffe och läsa bloggar.

Förresten….plötsligt händer det! Arboristen fick feeling igen och 90% av det lilla slaktade trädet ligger nu på kärra och ska kastas på söndag! 

Nu läggdags. Sen sova heeela natten. Förhoppningsvis.