Semesterdag nummer sju

Älskart. Sov länge, frukost i lugn och ro. Gick en promenad med en podd i lurarna. Skrattade högt för mig själv där jag gick, folk jag mötte måste undra om jag tappat det helt…

E1 är och tältar med ett antal kompisar. Killar och tjejer. Hrmmmppfff… När ska man börja fundera på sånt? SKA man ens fundera på det? Herregud, ungen är 14 år och jag vill inte bli mormor än.  Jag kan ju inte förbjuda honom att hänga med vänner, bara att blunda och hoppas att han tar (någorlunda) vettiga beslut. Yeah right, för tonåringar är ju kända för alla sina smarta beslut. Klurigt.

E2 sover hos en kompis. Hon ägnar hellre all sin tid i stallet än med killar. Än så länge i alla fall. Jag är glad så länge det varar!

Vad händer annars då? Vi (läs Andy) har skissat på nya altandelen och väntar på pris från bygghandeln. Jag har provmålat med tre olika färger i sovrummet och bestämt mig för en av dem. Kan tyvärr inte visa någon bild på färgproven för det är HELT omöjligt att återskapa en rättvis bild av det. Tanken var i alla fall en variant av petroleum. Nu har jag fastnat för ett förslag – tips från Brysselkakan – samma bloggare som för övrigt gav mig färgkoden till vårt gamla sovrum i Åsby. Det blev jättebra så jag litar på hennes goda smak! Nu ska vi bara få tummen ur och börja maska, spackla och slipa. Jag avskyr grundarbetet, så jädra trist. Målarbiten däremot det gör jag gärna.

Även E1s rum ska få sig en makeover, det är just nu svart med en fondvägg med rymdtema. Han ville ha en mörkare grå variant och det får han.

Allt detta målande och snickrande borde göras klart innan vi drar till Spanien. Häpp, det börjar bli kort om tid alltså. Men jag tror vi börjar en annan dag, idag njuter vi bara av solen och total ledighet!

Avslutar med några bilder från morgonens promenad! Så varmt och härligt – underbart!