Att bo i en ångbastu

Så känns det i alla fall. Klibbigt, varmt och ändå ganska härligt! Trettiofem grader känns inte omöjligt och idag har vi bara badat och legat under parasollet. Det är så där att man drar fötterna närmare och närmare rumpan vartefter solen förflyttar sig. Inte ens en tå vill man få grillad ute i solen.

Jag försökte ha håret utsläppt….i två minuter ungefär. Till och med min blygsamma kalufs känns som en varm blöt badrumsmatta på huvudet. Omöjligt att uthärda. Upp i en tofs illa kvickt.

Idag blev vi rejält uppskrämda när en granne ringde på eftermiddagen och talade om att vår ytterdörr stod på vid gavel. Spännande värre. Husvakten var dock på väg dit så det löste sig. Ett stycke storbarn (och hans pappa) hade visst missat den lilla detaljen ATT LÅSA DÖRREN när de åkte till Spanien i lördags. Fantastiskt verkligen! Dock blev jag lättad när de (son och fader) ganska omgående "erkände" att de nog missat att låsa. Det kändes betydligt bättre än inbrott i alla fall. Men nu är ordningen återställd. Huset säkrat av ett stycke husvakt (med sällskap av stor stark granne) och dörrar är låsta enligt konstens alla regler. Känns tryggt ändå att grannarna har koll (dörren blåste upp pga korsdrag) och gör sig omaket att kontakta oss! Stort tack för det!! 🙏🏻

Nu ska den här tanten lägga sig och njuta av AC:n på rummet. 25 grader inne känns kylskåpskallt i jämförelse med värmen på balkongen!