Krispigt, inflyttningsfest och matprat…

Krispigt är ordet. Frost, minusgrader och känslan av att vintern håller på att ersätta hösten är påtaglig. Mina pelargoner som kämpat ihärdigt har nu kapitulerat och jag måste nog inse att det är dags att begrava dem till förmån för ljung. Eller så skippar vi ljungen helt och ställer undan krukorna tills i vår. Lutar mer åt det alternativet.

Nu i helg har vi inflyttningsfest – närmare 260 dagar efter inflytt. Bättre sent än aldrig helt enkelt. Vi blir ett gäng runt 20-25 personer och frågorna hopar sig:

  1. Hur ska vi få plats?
  2. Vad ska vi bjuda på i matväg?
  3. Hur många öl kommer det gå åt?
  4. Vem kommer bada naken i SPA-badet?
  5. Vem kommer somna i garageporten?

På fråga fyra och fem svarar jag INGEN. Eller det är min förhoppning i alla fall… Nej då, det kommer säkert bli lugnt. Min största fundering just nu går kring maten. Vad i hela friden bjuder man 25 personer på? Det ska vara enkelt att förbereda och med enkelt menar jag ENKELT. Minsta möjliga förberedelser då jag jobbar hela veckan. Tid är en bristvara och matlagning är inte aktuellt. Jag tänker lite tapas-inspirerat  eller smörgåstårta. Då förstår ni vad jag menar med minsta möjliga förberedelse. Ringa och lägga en beställning alt skruva bort lock på burkar. Där har ni nivån…. Det måste också vara mat som går att äta lite så där sittandes på kanten till soffan balanserandes en papptallrik, skärande med en plastkniv samtidigt som du dricker din öl ur en plastmugg.

Vi får se var det landar helt enkelt.

Men först. Måndag.