Vad äter jag?

Då och då får jag lite frågor kring LCHF och vad jag äter. Jag är som sagt inte supernitisk och har aldrig varit det…

Jag är dessutom rätt dålig på att laga LCHF-mat från recept tyvärr. Men det går ju att googla fram tusentals recept på nätet. Jag kör mer på ”uteslutningsmatlagning” dvs jag plockar bort pasta, potatis, ris, bröd, socker – och äter det som blir kvar! Barnen äter ju vanligt så i princip äter jag samma som dem men plockar bort ex pastan. Ibland känns det lite ”fattigt” på tallriken men man blir ju nästan alltid mätt ändå. Jag fyller på med sallad, gurka, tomat, fetaost, såser osv.

Äter (för?) ofta ”tacopaj utan paj” som består av:
Stek valfri mängd köttfärs och krydda med tacokrydda (jag kör vanlig från affären men jag vet att en del nitiska LCHF-are gör egen. Googla för recept, jag orkar inte hålla på så).
Lägg den stekta köttfärsen i ugnsfast form och lägg över hackade tomater och lök.
Blanda en smet bestående av cremefraiche och majonäs (ca 1 liten burk cremefraiche och 4 msk majonäs). Bred röran över köttfärsen, tomaten och löken.
Strö över riven ost.
In i ugnen tills det smälter ihop. Klart!

Jag äter detta med avocado, tacosås och gräddfil. En given favorit!

På bla Lidl (!) har de jättegoda korvar med väldigt hög kötthalt. Gott att steka/grilla och äta med sallad när övriga familjen käkar korv med bröd. Köper ketchup sötade med Stevia.

Jag är inte supernitisk utan dricker ex lightdricka fast man inte ska det osv. Köper ”low carb-bröd” på Coop vid Solberga och äter det ibland ganska ofta när brödsuget blir för stort.

Fler frukosttips:

    • Ooppsisar
    • Keso med en skvätt Fun Light (sötad med Stevia)
    • Turkisk Yoghurt med hallon/blåbär
    • Ägg – förstås. I alla dess former gärna ihop med sidekicken bacon! Mums…

Jag kommer inte att sluta helt med kolhydrater, ex en smaskig potatisgratäng eller några nävar chips ibland. Nu har jag nått min målvikt och unnar mig lite gott ibland! Liver är för kort för att försaka allt. Men i en viktnedgångsfas så tror jag man ska hålla sig rätt strikt. När jag fikar så äter jag några rutor mörk choklad eller vispar lite grädde och äter tillsammans med bär! Jättegott!

Många är oroliga för mängden fett osv men eftersom jag inte kör jättestrikt så upplever jag inte att jag får i mig såna ofantliga mängder fett?! Visst jag har riktigt smör på smörgåsen, sås på köttbiten och äter gärna en extra ostskiva ibland. MEN jag dränker inte allt jag äter i grädde eller käkar smör direkt ur paketet liksom.

Som sagt, inte superstrikt och inte helt ”by the book” men det har funkat rätt OK för mig… I kategorin ”matprat” ligger en del recept och lite tips men ha inte för höga förväntningar. Jag är inte helt sams med köket och min defintition av en god middag är att ”någon annan har gjort den”….