Sunwing Resort & Spa Alcudia!

Jag tänkte jag skulle skriva lite kort om vad jag tyckte var bra/dåligt med vår resa och Alcudia Spa and Resort (Princesa) ifall nu någon annan överväger att boka en resa till Mallorca! Åkte med tre barn, 9 år, 7 år och 10 månader.

Flygbolag: Vi flög med Thomas Cook och det fungerade bra. Resan ner fick vi drömplatser vid nödutgången med gott om plats för ben, barn och skötväskor. En bebissäng hängdes upp på väggen framför oss och i den sov Milo som en liten stock större delen av resan. Detta var en ren lyckträff då vi inte bokat platserna innan utan hamnade där av en slump. Åker man med liten bebis kan det nog vara väl investerade pengar att se till att boka den här typen av sittplats redan innan.

OK flygplansmat. Vi fick varm mat både dit och hem.

Resan hem var något mindre angenäm men det kan vi inte klandra flygbolaget för! 😉

Transfer: det tog ca 45-50 minuter med buss från flygplatsen i Palma till hotellet. AC på bussen, svalt och skönt. Lagom långt att åka med otåliga barn.

Hotellet: Princesa (där vi bodde) är en av flera hotellbyggnader som hör till Alcudia Spa and Resort. Ett hotell med två våningar. Hiss såklart. Spelrum för barnen (ett ställe som mina barn älskade… Där kan man slänga många 1 euros i sjön), biljardbord och liten lekplats utanför. Uppträdanden/shower 5 kvällar i veckan, en barnshow följt av en familjeshow. Helt OK familjeunderhållning. Barnen kan dessutom springa fritt runt om de tröttnar på att sitta still.

Vi hade balkong mot ”landsidan” av rent ekonomiska skäl. Balkongerna mot havet har en fantastisk utsikt men då kostar det lite mer också.

Princesa
Nuevas Palmeras

Pooler: En mellanstor vuxenpool där vi tillbringade 95% av tiden och en liten bebispool för de allra minsta. Sen har man tillgång till de andra poolerna som hör till Resorten. Vid huvudbyggnaden ”Nuevas Palmeras” (ca 50 m bort) fanns bla en jättestor barnpool med liten rutschkana osv.

Barnaktiviteter: Vi checkade faktiskt aldrig in barnen i någon barnklubb men det finns en hel del aktiviteter med ”Bernie och Lollo” som är Vings maskotar på resmålen. En Björn och en Giraff som cirkulerade runt på hotellet i galet varma kostymer och tvingades kramas med 100 ungar om dagen. Stackars krakar 😉 Finns ett stort lekland för de minsta på Nuevas Palmeras också. Ansiktsmålning, rithörna osv

Maten: Vi körde på All-Inclusive vilket var rätt praktiskt när man åker med barn. Frukost kunde man äta på Princesa eller på Nuevas Palmeras. Lunch och middag var buffé och serverades på Nuevas Palmeras. Första dagarna var vi helt överväldigade av mängden mat. Det fanns så mycket att välja på och ungarna var i extas. Glass i olika varianter och obegränsad tillgång. Bara en sån sak. Efter ett par dagar så lessnade åtminstone jag rätt rejält på maten. Mycket att välja på men inte så mycket gott helt enkelt. Mellan måltiderna fanns det bla baguetter, munkar, slush och dricka att hämta så mycket man ville. Öl, vin och vissa drinkar ingick också i paketet.

Trots att jag tröttnade lite på maten så skulle jag ändå gärna boka All-inclusive till nästa resa. Det positiva överväger det negativa. Även på Nuevas Palmeras fanns spelrum, TV med film osv vilket gör att när barnen ätit klart så kan de roa sig en stund till medan föräldrarna dricker upp sitt kaffe/vin/öl…

Stranden: Hotellen ligger direkt vid en fantastiskt fin lång sandstrand. Vi var inte så jättemycket vid stranden då de stora barnen föredrog poolen och Milo äter hellre sanden än leker i den. Lite synd faktiskt för det var fantastiskt fint och underbar sand. Man hyr sin solstol för några euro per dag.

Shopping: Det finns en hel del typiska turistbutiker/stånd med mängder av skräp, badleksaker, Mallorca-kläder osv. Vi handlade bara några få souvernier till barnen och två fotbollströjor. En del ”vanliga” butiker finns väl att hitta om man letar lite, vilket vi inte gjorde.

Övrigt: Inget ställe jag skulle åka till om jag inte hade barn…. Hela konceptet bygger på att göra livet så enkelt som möjligt för småbarnsföräldrar. Allt är barnanpassat och var man än vänder sig ser man hundratals barn i alla åldrar. Har man barn och bara vill sola, bada och ha det bra så är det ett utmärkt resmål!

Summering: Vi har haft en fantastisk resa med massor av sol och bad! Lite syskonbråk förstås men inte mer än vanligt 🙂 Barnen älskade stället och har haft det jättemysigt! Vi kan absolut rekommendera Mallorca och Alcudia!