Purjolådor, uppoffringar och surar i soffan!

Vi kör fortfarande våra Purjolådor här ute i Åsby. Purjolådor för er som inte vet om det är vår benämning på ett ”Kostschema” en kompis tog fram åt mig och Andy för ett par månader sen. Vi har kört dessa lådor till och från i säkert 10-11 veckor nu – med varierande resultat. Vi har en ”reward-day” i veckan och det gör att vi pallar fortsätta. Dessa dagar är heliga. Jag ÄLSKAR att äta och att behöva tänka på kosten är verkligen skittrist. Samtidigt så vill vi ju gå ner några kilo och inget går ju av sig självt – tyvärr! Det är verkligen en uppoffring och en rätt trist sån. Sista tiden har dessutom motivationen sviktat rejält och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att komma back on track igen. Att leva på dessa lådor jämt är ju absolut inte ett alternativ  och inte heller tanken så jag kommer så småningom backa tillbaka till en liberal variant av LCHF tror jag.

Jag har helt tappat träningen också, är en riktig periodare och just nu vill jag bara vara hemma under filten i soffan med hundra ljus tända (och helst äta 32 rostade mackor med smör och ost). Riktigt hösthumör.

Oklart inlägg men jag sitter och surar i soffan med en kvarg som kvällsmys. Därav detta gnälliga inlägg…. Hur var det nu med att vara tacksam?  Dags att börja leva som man lär?! Jag är tacksam för att jag i alla fall fått tända 16 värmeljus och för att kaminen värmer lagom skönt i vardagsrummet! Jag är tacksam för att det är onsdag imorgon och jag ska få luncha med härliga vänner. Jag är tacksam för att dagens kundmöte i Stockholm gick bra. Jag är tacksam för att jag slipper tillbringa hela dagarna i Stockholm. Jag är tacksam för att doften av sköljmedel sprider sig över Åsby och att tvättmaskinen går som smort. Dessutom är jag tacksam för att Milo ligger och sover i vår säng vilket innebär att jag slipper krypa ner bland kalla lakan.

Med den lilla tacksamhetsharangen säger jag god natt, tack för idag, slut för idag!

PS En purjolåda är alltså inte en låda fylld med enbart purjolök utan en matlåda bestående av någon slags lågkalorikost typ ris och nötfärs. Purjo är ett gammalt smeknamn på vår kompis som servat oss med lite tips och kostråd!

#coachpurjo verkar ha lite bättre karaktär än tomtarna i Åsby!

IMG_2321-0.PNG

IMG_2320-0.PNG

IMG_2322-1.PNG

Lördag, vägning och PW!

Vi avslutade fredagen med en powerwalk i solskenet. Barnen knorrade och jag manade på. Otroligt harmoniskt. Lördagen började på samma sätt ungefär minus solskenet. Långpromenad i morgondiset och sen hem för vecko-vägning följt av gofrulle.

Andy fortsätter övertyga, på fem veckor har han gått ner 12,5 kg. Jag hade en skaplig vecka viktmässigt jag med och har totalt tappat drygt 5 kg. Sakta men säkert.

Nu har vi petat i oss frukost, yoghurt, smörgås och kaffe i mängder. Jag älskar verkligen lördagar. 🙂 Alldeles strax ska vi till badhuset med Elliot och Elviras kusiner. Inte min favoritsysselsättning men ungarna älskar det. Ibland får man offra sig 🙂 Kan tänka mig att det blir lite kaffe och kacklande med faster Linda också!

IMG_1665.JPG

IMG_1672.JPG

IMG_1671.JPG

IMG_1669.JPG

Vecka tre avslutas idag!

Vecka tre med coachpurjo avslutas idag med mätning och vägning. För min del en crappig vecka på vågen men minus på måttbandet i alla fall. Skönt att se att två grispass och nästan 3 PW-mil gjort någon nytta trots allt. Jag hade ju en konferens i veckan som möjligen störde rytmen men i övrigt har jag skött mig bra. För Andys del går det mesta på räls, ytterligare tapp på både våg och måttband. Han är sjukt duktig och det har verkligen hänt massor på dessa tre veckor.

  • Andy: Minus 8,6 kg och minus 25,5 cm på tre veckor
  • Åsa: Minus 3,1 kg och minus 19,5 cm på tre veckor

Vi mäter armar, lår, mage, bröst och vader. Jag mäter rumpestussen också 🙂 Totalt har vi tillsammans tappat 45 cm under dessa veckor! Whoop Whoop! Nu börjar det kännas lite i midjan när man knäpper jeansen. Jag är sliten i kroppen, ont i ett ben och galen träningsvärk i ryggen efter gårdagens grymma cross shape-pass. Träningsvärk kan jag leva med, det är rätt angenäm värk men benvärken kan jag vara utan.

Vi krigar på, har tre veckor kvar innan det är dags för utlandet. Tills dess kör vi på matlådor 6 dagar i veckan och en ätardag. Halva tiden gjord!

Nu fortsätter lördagen (ätardagen) med lite sedvanlig tvätt och städ! Till kvällen blir det en härlig svennebanantacodinner och lite chips i soffan. Imorgon vankas havregrynsgröt och nötfärs igen!

motivation possible

Ledig lördag!

Nästan lika underbart som en röd fredag. Dagen startade med vägning, följt av gofrulle och så småningom en promenad med Milo i vagnen. Innan jag gick så slängde jag en tjocktröja under vagnen för det såg lite molnigt ut. Ptthhppp, det var stekhett och sjukt svettigt att skjuta runt på vagnen. Den där tröjan behövdes på sin höjd för att torka svetten ur pannan. Nu har jag duschat och om ett par timmar ska vi ha en städdag nere vid bryggorna. Röja lite vass, klippa lite gräs och skyffla lite sand. Något åt det hållet. Milo ska med så jag gissar att större delen av min tid kommer gå åt till att passa vildingen så han inte trillar i sjön!

Just nu sover både Andy och Milo på soffan. Jag borde kanske väcka dem men njuter nog av lugnet en stund till istället.

Vägningen i morse gick ju jättebra. Kändes toppen. Jag får en hel del frågor kring detta och jag vill förtydliga att de matlådor jag äter är ”vanlig mat”, typ kyckling, nötfärs, pasta, ris och potatis. Inga konstigheter alltså. Frukosten består av havregrynsgröt och en smörgås. Inte heller det något konstigt. Mellis blir en frukt och om jag är sugen på något gott på kvällarna så mixar jag kvarg och funlight. Inte skitgott men fungerar att sleva i sig om suger smyger på. Första veckan så tappar man väl mest vätska och viktnedgången kommer plana ut rejält men det är kul med en kickstart. Jag kommer byta ut någon matlåda mot lunch på stan och jag kommer unna mig en glass eller två när solen steker. Inte något konstigt med det heller.

Träningen den här veckan har varit obefintligt. Jag har varit rejält snorig och förra måndagen var det sommarfest på skolan så då blev det ingen löpning heller. Nu är jag frisk så på måndag blir det löpning igen!

Nu lite kaffe på altanen innan jag måste skrämma liv i grabbarna!

20140607-131226-47546672.jpg
VI har byggt en mur av våra två dynboxar. Allt för att hålla kontroll den lilla illbattingen. Han är ÖVERALLT – samtidigt!

20140607-131227-47547050.jpg

20140607-131226-47546226.jpg

Veckans vikt….

Det blev en sen avrapportering idag! Så kan det gå när dagarna springer ifrån en….

För min del så har det gått ganska bra, Andy däremot fick sota för en rejäl partyhelg med många öl… HEHEHE! veckans vikt

Just nu har vi alltså tappat exakt lika mycket vikt på de här veckorna. Misstänker dock att Andy rusar ifrån mig till nästa veckan OM han nu bara tänker sig för lite… Jag älskar ju godsaker och ser fram emot påsken och stora välfyllda påskägg! Förödande men ack så gott!

Nu lite TV. Sen sova.

Veckans vikt!

Måndagar är vår nya vägningsdag! Min vikt gick ju bra – tills i fredagskväll – sen gick det utför/uppför igen. Andys vikt gick bra hela veckan trots fuskhelg! 🙂 Nu kör vi en rimligt strikt vecka och hoppas på fortsatt neråt! Två träningstillfällen för min del blev det den här veckan, OK men inte toppen. Tre träningstillfällen per vecka känns inte orimligt och det är mitt mål!

Viktmässigt så är delmål ett för mig 68 kg och delmål två 66 kg. Målvikt 65 kilo. Andys delmål ett blir 104 kg följt av delmål två som är 99,9 kg. Målvikt får han klura på själv till nästa vecka!

vv140407

Resten av måndagen går ut på möte, möte, lunch, jobb, barn och löpträning i regnet.

Veckans (o)vägning!

Den här veckan gjorde jag det verkligen. Jag glömde att väga mig och nu har jag smockat i mig frukost och ett par baljor kaffe och något har jag lärt mig av ihärdigt vägande är att kliva upp på vågen efter att ha stoppat magen full INTE är aktuellt. Det var en jobbig natt och en snurrig morgon och jag missade det helt. Kanske var det mitt undermedvetna som med flit blockerade just den delen av fredagsrutinen. Just nu går allt bara upp, det känner jag på kropp och kläder.

Min karaktär är kass och det hjälper inte att leva ihop med en chips-o-man som just nu rättfärdigar chips 24/7 pga slutspel i hockey. Varje kväll är en (hockey)fest där chips och godsaker flödar. Jag är usel och låter mig sugas med fastän jag inte tittar på en enda match. Hehehe!

MEN. Nu har min käre make efter en del tjat gått med på att haka på LCHF igen nästa vecka. Han var riktigt duktig när han körde seriöst förut och har faktiskt tappat 18-19 kg med LCHF. Han har nog, liksom jag, lagt på sig 7-8 kg från sin ”bottennotering” viktmässigt men det går snabbt för honom om han bara anstränger sig en aningens. Så på måndag kör vi igen. Han var inte så sugen på att starta LCHF med en kryssning ihop med hockeygänget. Epic fail redan på bussen mot Stockholm liksom.

Måndag. Då kör vi igen. Mitt delmål i tiden är lördagen den 26 april för då ska slapprapptjejerna ha en heldag tillsammans med shopping, bubbel, drinkar och god mat följt av en utekväll. Whoop whoop. Haha, 40+ och skriver whoop – töntigt jag vet. 😉 men jag gillart.

Nu klä på den lilla nakenprutten som just badat och sen jobba lite!sweatpants

When the going gets tough…

…vill den här svaga människan lägga sig ner och böla. Eller kanske inte riktigt så drastiskt. Men snudd på. När vikten står still trots att man tänker sig för är det lätt att ge upp. Tänka att det spelar ingen roll ändå. Jag kan lika gärna moffla i mig allt jag vill ha… Nu ska jag inte kapitulera helt utan ta nya tag och hålla i en vecka till.

Tränat tre gånger sen förra rapporteringen och det får man väl egentligen vara rätt nöjd med men det känns ändå som jag latat mig rejält den här veckan. Jag har dessutom slarvat med kosten en aningens men det är mina bakande kollegors fel. Att slänga fram kärleksmums kl 15.00 på eftermiddagen borde vara straffbart. 😉

Det står still som ni kanske förstår. Veckans (skit)vikt!vikt 140321Behöll bilden från förra veckan eftersom den så extremt väl motsvarar hur jag känner mig!

Jaja, nya friska tag!

 

Veckans (katastrof)vikt!

OK, Århundradet sämsta viktvecka kommer att avrapporteras här. Ställde mig på vågen, flög av den och min instinktiva reaktion var ”Åh nej, jag säger att jag glömde att väga mig”.… Hehehe, då förstår ni hur illa det är! MEN jag väger mig ju för min egen skull och som morot och piska. Inte för er skull. Så varför skulle jag säga att jag glömt bort att väga mig? JAG vet ju redan vilket katastrofresultat det blev.

Så. Är ni redo?

(jag är det inte)

Men här kommer det:

 

vikt 140314

 

Ettkommafem kilo upp. Nu ska jag göra några små solklara förtydliganden för mig själv;

  • Ben & Jerry är gott men det främjar inte viktnedgång.
  • 6 pannkakor med grädde och sylt är gott. I övrigt se ovan.
  • 5 tårtbitar är gott. I övrigt se ovan.
  • Potatismos för ett helt kompani är gott. I övrigt se ovan.
  • Chips är gott. I övrigt se ovan.

Jag tror vi kan ha en del av förklaringen här när det gäller de där enkommafem kilona. Nu är det bara att bryta ihop och gå vidare. Nästa vecka SKA de vara väck och jag ska (minst) vara tillbaka på  67,9 kg. Japp. Det SKA gå.

Nu kör vi fredag så det ryker och lägger detta bakom oss med blixtens hastighet!

 

 

Veckans Vikt!

Upp på vågen i vanlig ordning, det är ju fredag morgon! Jag har slarvat en del sista veckan med kosten men jag misstänker att ihärdig träning faktiskt lönar sig (vilken skräll va?) för jag slapp sota för fuskandet på vågen!

vv140307

Minus drygt två kilo sen slapprapp-racet startade. Det går sinnessjukt sakta men det går i alla fall åt rätt håll! Det firar vi med en lyxfrulle på jobbet!