Kaosredan

"Barn är inte bara en tröst i ålderdomen. De påskyndar den också" Ulf Stenstrup

Författare: kaosredan (sida 1 av 404)

Alla vägar bär till Mallorca….

Det blir inget Ystad i år. Plötsligt hade vi visst bokat en resa. Till Mallis. Alla vägar bär till Mallorca på något sätt… Vi verkar ha fastnat för den ön! Så nu avslutar vi årets sommarsemester med en tripp till Lollo & Bearnie-land, sol och bad. De stora barnen åker med sin pappa till Spanien samma vecka så vi passade på att dra iväg samtidigt.

Bildresultat för cala bona kaosredan

I år skippade vi faktiskt All-Inclusive. Jag undrar hur Milo ska ta det? I hans värld är det bara att hämta slush, glass och läsk när andan faller på. Vilket den gör ganska ofta på charterresor….. Japp, då har vi två av fyra veckor inbokade. Övriga två får ägnas åt altanbygge och sovrumsmålande. Kan bli en kostsam sommar känner jag! €€€€€€€€€

Kan inte se mig mätt…

..på den här bilden! Höga berg och djupa dalar, tonåren är inte lätta för någon…men herrejösses så jag älskar den här pojken.

Glad Midsommar!

Sill-lunch, fika på Visholmen och så småningom grillkväll i stan! Mulet men än så länge regnfritt. Förmiddagens klänning är utbytt mot byxor och tröja. Maten packad. Bubblet står på kylning. Ungarna (2/3 av dem iaf) är taggade! 

Midsommarafton rullar på helt enkelt!

Midsommar, sill och en semi-introvert tant!

Midsommarafton! En extra ledig dag, långhelg och ack så välbehövligt. Sista veckorna har varit lite halvgalna på jobbet men nu börjar det lätta lite, de sista pusselbitarna faller förhoppningsvis på plats innan jag går på semester. Två veckor kvar. Gör ingenting faktiskt. Jag är inte redo för semester. För mycket som fortfarande behöver landa. Men snart. Om två veckor lär jag vara tvärredo! Oh, yes!

Semesterplaner har vi. Typ. Fyra lediga veckor i sträck tillsammans. Det har nog aldrig hänt förut. En vecka kommer tillbringas norröver. En vecka överväger vi att sticka utomlands. Två helt oplanerade. Kanske målar vi om sovrummet om det blir lite halvdant väder. Bygger altan över den minimala gräsplätten? Någon utflykt till Trollebo, mammas sommarstuga, lär det också bli. Jag har ju tjatat om Ystad i ett par år nu. Andy har gett med sig, kapitulerat, sagt ja. Nu är problemet NÄR? Vi är sent ute, ont om boende. De stora barnen tillbringar två veckor med sin pappa och två veckor med oss. Jag tror inte de är så sugna på bilsemester och många timmar i bil. Jag vet att jag INTE är sugen på många långa timmar i bil med tre ungar, ihopklämda i baksätet, som aldrig varit sams längre än 7 minuter åt gången.  Risk för mentalt sammanbrott redan innan vi lämnat kommungränsen. Lär inte bli gratis heller. Kanske måste jag överväga att skjuta på Ystad till nästa sommar, vara ute i god tid och hitta en perfekt liten stuga att hyra? Misstänker att det blir dyrare att köra en roadtrip i Sverige än att sticka utomlands. Vi kommer icke ha råd med båda delarna i år – det är något som är säkert. Det löser sig helt enkelt.

Imorgon är det alltså midsommarafton och den ska firas ihop med lite vänner. Vädret är naturligtvis den stora snackisen inför en helg som denna. Att det kommer regna känns givet. Frågan är bara hur mycket och hur kallt det blir? Tanken är att vi kör en picknick-midsommarlunch på Visholmen där det tydligen skall gå någon typ av midsommarfirande av stapeln kl 13.00? Vi har bunkrat med färskpotatis, sill, köttbullar och prinskorv. Mums! Framåt kvällen ska vi grilla oxe/kyckling/korv, umgås och förhoppningsvis inte frysa.

Nästa helg är det fest både fredag och lördag. Yay, vilken bedrift av den här semi-introverta tanten som annars trivs bäst under korkeken där hon kan sitta och dricka kaffe och läsa bloggar.

Förresten….plötsligt händer det! Arboristen fick feeling igen och 90% av det lilla slaktade trädet ligger nu på kärra och ska kastas på söndag! 

Nu läggdags. Sen sova heeela natten. Förhoppningsvis.

Fick feeling…

Någon fick feeling och gick bananas på ett litet träd på tomten….🙈

Nu blir det intressant att se hur lång tidxdet tar innan grenarna försvinner från gräsmattan…. 

Petroleum.

Ny säng är ju beställd och med det kommer ju tankarna på att måla om här hemma i sovrummet. Just nu har vi ju vår blommiga fondvägg (som faktiskt smugit sig på mig liksom) och gröna väggar. Passar kanske inte kalasbra ihop med en grå säng/sänggavel. I vårt förra sovrum hade vi grått. Nu tänker jag petroleum. 

Ännu en sak  jag måste ta upp med min målare…. Han ska ju snickra trall över vår uteplats också. Om jag får som jag vill.

Ett uns av stuns…

Det är nog 1.5 år sen jag klippte mig senast. Helt galet så jag missköter mitt hår och det SYNS verkligen. Tunt, stripigt, slitet, spretiga hårtoppar och massor med småhår… Sånt som står upp runt hela huvudet som en envis ofrivillig liten gloria. Inte kul. Min färg är dassig och jag kan inte bestämma mig för om jag ska fortsätta färga det mörkt eller ljus upp lite i längderna. Vet inte ens om mitt hår klarar en uppljusning? Det kanske går av helt?

Längden är nästa dilemma. När jag har kort så vill jag ha långt och när jag har lite längre hår så kräks jag på det och vill ha kort igen. Jag har noll volym så om jag ens vill ha ett litet uns av stuns så måste jag klippa av det rejält. I-lands problem, I know.

Lugg? Det är nästa issue…. Hahaha, så många bekymmer. Tänk vad skönt att jag inte har så mycket annat att fundera på! Vi får väl se vad det blir. Antagligen bara några cm på topparna….. Ska samla mod. Har klipptid bokad den 30 juni!

Inte så dumt ändå…

Sommar i Strängnäs är inte så dumt!

En bättre morgonpromenad helt enkelt! 

Slutför köp…

…stod det på skärmen och då gjorde jag det. Efter lång tids funderande så slog vi till…. Scannade lite olika alternativ och nu väntar vi på tillökning i familjen – en ny kontinentalsäng ska få flytta in. Väldigt välbehövligt om jag får säga det själv!

Välkommen till Stensoppen lilla vän! ♥

Måndag.

Jag är redan dagvill. Måndag. Är det verkligen måndag? Men det är det visst. Jag har precis skrivit och skickat in en ny krönika till Hemmaliv. Senast numret om nyss ut och redan dags att skriva en ny.  Nästa nummer kommer ut i början av juli och kommer handla om saker som gör mig vansinnigt irriterad. Det ni…. Läs så blir ni varse!

I övrigt så rullar det mest på.  Vi har nu bott i ”nya” huset i 98 dagar och jag har inte ångrat mig en enda dag faktiskt. Jag och resten av familjen trivs och nu känns det nästan som vi alltid bott här… Konstigt. Anpassningsbara.

25 dagar till semester. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Jag tjatar om Ystad. Vi får väl se om det blir något av det men med noll planering hittills så känns det inte så troligt. Inte i år heller. Jag tror vi sticker upp till Övik några dagar och sen blir det eventuellt en resa utomlands också. Vi får se helt enkelt….

Tantvarning de lux när man fotar sina rosa blommor bara för att de är så fiiiiina!

Nu dags att avrunda dagen och plocka fram lite läsk och kakor och titta på Biggest Looser….

 

 

Äldre inlägg

© 2017 Kaosredan

Tema av Anders NorenUpp ↑