Kom knappt ihåg lösenordet…

Nu är jag nere på 0 inlägg per år…men vem vet? Covid-19 har ju strandsatt oss mer eller mindre på hemmaplan under lång tid så kanske väcker jag webbplatsen till liv igen? Om inte annat då är det ju en fantastisk bilddagbok för egen del! Vi får se om tekniken fortfarande fungerar?!

Två inlägg per år…

Jag bloggar tydligen max 2-3 ggr per år nuförtiden?! Släppt bloggen men inte riktigt beredd att stänga den här dörren för gott. Inte än i alla fall. Just nu har jag min första semestervecka 2019. Vi befinner oss på Gotland någon mil eller två utanför Klintehamn. Havet ligger någon kilometer ifrån stugan, eller huset kanske jag ska säga… Huset är nästan 300 m² stort och ganska slitet om jag ska vara ärlig – men vad gör väl det när solen skiner, himlen är blå och havet nästan inpå knuten!

Jag älskar Gotland. Ön har verkligen visat upp sig från sin allra vackraste sida denna vecka. Imorgon bär det av hemåt och sen jobbar jag två veckor innan semester part II drar igång.

Andra advent och all-in på julen!

Gran, juldukar, tomtar, hyacinter och julmusik! Vi är redo och julstämningen är maxad!

Är ni igång eller åker allt upp den 23:e?

December coming up!

Och med det – allmän julhysteri! Jag ÄLSKAR ju julen och är lagom laid back när det gäller städningen så jag har bra balans ändå tycker jag… 🙂 Till helgen åker alla adventsljusstakar upp och det längtar jag efter! Jag borde, trots avspänd inställning till städning, verkligen röja lite innan jag tar fram julsakerna men det är ju SÅ tråkigt och jag är SÅ trött den här veckan så jag tänker att det får vänta lite. Eller länge.

De senaste helgerna har varit fullspäckade! Ovanligt mycket för en semi-introvert människa som jag. Men ack så kul! Mamma Mia på Tyrol för två veckor sen och nu senast födelsedagsfest med stort F och ett rosa tema… 💕 Sena kvällar och en massa saker att göra på dagarna har gjort att jag ligger kraftigt back på sov-kontot och även om jag vet att man inte kan sova ifatt förlorad tid så är jag beredd att göra ett försök! Andy har match ikväll och jag ska strax bädda ner Milo. Inte omöjligt att jag blir kvar under täcket sen…

God Natt! ♥

Bu!

Undrar om vi får besök av några små spöken ikväll? Borde kanske bunkra med lite godsaker så de inte hemsöker oss för all framtid annars… Milo ville inte klä ut sig idag så jag bjuder på en gammal bild istället! 🎃

Well…hello there!

Aldrig har väl det varit tyst så länge här. Livet har liksom rullat på och jag har släppt bloggen en period. Sommaren passerade i ett nafs och sen kom skolstart, tider, regler, ordning och reda (knappast min paradgren) och det var, för vissa i familjen, ingen helt enkel övergång till rutinerna igen. Men vi tragglar på och gör så gott vi kan med det mesta.

Jag har nu jobbat ganska exakt fem månader i min nya tjänst i kommunal regi och det känns riktigt bra. Jag har fantastiska arbetskamrater. Igen. Jag måste verkligen haft en otrolig tur genom åren. Inte ett enda riktigt surkart har jag tvingats arbeta med och det är ju helt fantastiskt om man tänker efter.

I övrigt då? Inget direkt nytt under solen… Business as usual. Jag ska försöka göra ett nytt litet renoveringshäv i vår hall här under november. Det ska målas och just nu pågår jakten på den perfekta nyansen. Ett helvetesjobb om du frågar mig. Det finns alldeles för mycket att välja på.

Jag mjukstartar lite så här så får vi se om jag får till bloggandet framöver… Har saknat det lite men det har också varit rätt skönt att koppla från helt. Bloggandet är mest för min egen del och en fantastisk ”dagbok” att backa tillbaka i och återuppleva sånt man glömt för länge sen!

Förhoppningsvis tar det inte ytterligare ett par månader innan jag checkar in igen!

Det är tydligen dags?!

Jag fattar ingenting? Var är jag? Var ska jag? Hur gör jag? Alldeles nyss var jag på Österlen och var så glad för mina kommande fyra veckors ledighet… Blinkade till och nu är de förbi?! Inte OK.

Måste dessutom jobba i mina tofflor då jag har skavsår som omöjliggör anständiga skor (plus att jag vill vara lite rebell och förlänga semesterkänslan).

Långbyxor också? Det har inte hänt på en månad… Det var 14 grader när jag gick upp! Rullade ihop en klänning och mosade ner bland matlådor och passerkort. Alltid redo – man vet ju inte om 30 grader lurar runt hörnet?!

Bara att bita ihop – jobbet, här kommer jag!

Helt apatisk…

Alltså jag gillar sol och värme men just nu känner jag mig helt apatiskt… jag har en lång ”Att-göra-lista” men får absolut inget gjort – eller EN sak lyckades jag bocka av häromdagen. Jag har bokat en service av bilen – ett samtal pallade jag med. Alltid något. Den här veckan är jag själv hemma med storbarnen medan Andy och Mille gör Norrland osäkert. Det tänkte jag skulle bli ett perfekt tillfälle att vara lite effektiv här hemma… Träna, städa, tvätta, röja, rensa – jo tjena! Jag ligger som en strandad vitval framför fläkten och flämtar. Nada mas…

Jag börjar jobba på måndag och då hoppas jag verkligen det svalnat lite annars lär den här semestermosiga hjärnan aldrig komma igång!

MEN ÄNDÅ…vilken MAXAD semester vi har ändå?! Om man bortser från bränder och ödesdigra konsekvenser för djurägare…

Nu ska jag slita mig från fläkten och rulla in mot stan, förhoppningsvis hitta en butik med AC! 👌🏻

Leksands Sommarland

Vi hängde på låset igår och var inne strax efter kl 10. Kostade drygt 1100 kr för oss tre, inte billigt men det kostar väl några spänn att hålla stället igång! Det är en blandning av pooler, vattenlek och massor av andra aktiviteter! Det var galet varmt och poolerna var fulla med folk…

Jag har ju lite svårt med den där trängseln så medan övriga badade så erbjöd jag mig att passa alla grejer. I skuggan.

Mycket nöjd med den fördelningen! Förutom bad så blev det lite båtåka, hoppande, studsande, klättrande och ridande…

Ett härligt ställe för ungarna! Vi gjorde stället i raketfart och avrundade dagen med ett par timmar på stranden… Efter ett par timmar i gassande solsken så var ett dopp i Siljan precis vad kropp och knopp behövde! Jag kan i alla fall rekommendera både stugorna på Leksand Strand och Leksands Sommarland! 👌🏻 Väl värt ett besök!

Vi kom, vi badade och snart åker vi hem…

Vi har haft några fantastiska dagar här i Leksand! Sol större delen av tiden och tropisk värme… Vi har badat, solat och idag har vi också hunnit med Leksands sommarland. Milo uppskattade det, själv uppskattade jag mer att komma ner till stranden på eftermiddagen och kyla av mig lite!!

Imorgon packar vi ihop och rullar hemåt! Det känns som att vi maxat våra två första semesterveckor! Sol, värme och full fart! Två veckor kvar….