Ullared – the true story!

Ullared alltså. Var börjar man egentligen? Det finns ju så mycket man kan säga och, framför allt, tycka om detta ställe! Jag tror vi tar det från början.

Jag hade ingen aning om var Ullared ens låg innan den här resan kom på tal. Jag har ju sett lite av serien på femman så jag hade koll på Boris, Morgon och Ola-Conny. Men that´s it. Vi har ca 50 mil enkel resa ner så det är inget ställe man impulsbesöker. Resan ner gick i alla fall som smort, vi stannade för en matpaus någonstans strax utanför Jönköping och redan där så var det massor med folk som alla babblade om Ullared. Galet. Efter Jönköping var det i princip bara kostigar resten av trippen. Efter ca 5 timmar, typ, så rullade vi in i Ullared och voila, där låg det. Ullared. Det såg inte riktigt så stort ut som jag förväntat mig. Efter att ha hämtat ut nycklarna till hotellet satsade vi direkt på shopping. Efter lite ihärdigt letande så hittade vi en parkeringsplats och varsin kundvagn.

Let the shopping begin. In på varuhuset, små korgar under vagnen – ett tips jag fått från fler av er bloggläsare – och sen bar det av… Med en varuhuskarta i handen så var det bara att börja kryssa framåt och försöka hitta rätt. Vi började med leksaksavdelningen. Ganska snabbt tappar man bort varandra, det funkar inte att gå i klunga. Alla vill titta på olika saker och jag rasslade runt på egen hand ett tag. Lite leksaker och pyssel till alla barnen hamnade raskt i korgen. Inga stora saker men lite småplock. Sen kryssade jag runt lite planlöst över hela varuhuset. Tittade på porslin, de hade det där fina turkosa som jag suktade efter tidigare. Minns ni? Nu har jag ju redan köpt annat porslin så jag nöjde mig med att bara klappa lite på tallrikarna och gick sen vidare. Vad handlade jag då? En stekpanna, strumpor till stora och små, dra-på-lakan till alla sängar, adventsljusstakar till övervåningen, lite trosor, hudkräm, leksaker till barnen och lite annat smått och gott fick följa med hem. Kvittot summerade ner till 1652 kr dag 1 – vi hamnade alla ungefär på samma belopp. Så även om man handlar ”småsaker” så drar det lätt iväg… Dag två gick det ca 400 kr till så summa summarum så brände jag nog ca 2 000 kr totalt.

Vad tyckte jag?

  • Dam- och herrkläder – ingen hit baserat på det jag såg. Lite Hedlandet-stuk på grejerna. Letade träningskläder men det fanns ingenting av det.
  • Barnkläder – OK
  • Hobby och Fritid – OK, hittade lite julklappar här.
  • Leksaker – OK, julklappar även här
  • Underkläder – OK, fanns mycket fint men vem orkar prova? Inte jag!
  • Hygien – en triljon shampoo, balsam, duschkrämer osv. Här finns massor men det känns inte som om jag åker 50 mil för att köpa duschkräm.
  • Bädd/textil – OK, mattor, bäddset, handukar, gardiner, överkast… Massor med saker!
  • Hem/Inredning – även här fanns massor av fina inredningsprylar. Ljusstakar, blockljus, vaser, tavlor osv. Bra.
  • Livsmedel – mitt i butiken så ligger det en hel jätteavdelning med mat. Inget vi släpar 50 mil. Jo, förresten, jag köpte ett paket kaffe! 🙂

Var bodde vi? Jo, vi hyrde rum på ”Hotellet”, ett nybyggt ganska litet hotell ca 200 meter från själva butiken. Jag tycker vi bodde jättebra, det var nytt och fräscht. Rummet var rymligt, TV, hårtork och ett fräscht badrum. Ett litet bord, fåtölj och en dubbelsäng. Vi var ju fyra stycken så en våningssäng fanns också. Vi bokade också två parkeringsplatser inomhus för 50 kr per bil och dygn. Perfekt. Vi betalade ca 1500 kr för en natt, fördelat på oss fyra så blev det alltså ca 400 kr per person. Det bästa var ju att det var gångavstånd till Gekås, att slippa jaga parkeringsplats var ju typ det skönaste av allt. Du kunde dessutom ta med dig kundvagnen hela vägen tillbaka och ”parkera” den vid Hotellet så om du handlat mycket/tunga saker så behövde du inte bära dem själv utan det var bara att ta med sig hela vagnen.

Kunde man handla på fler ställen? Jo då, precis bredvid Hotellet låg ”Handelshuset” – en miniköpcentrum med några Outlet-affärer. MQ och Scorett är väl de kändaste. Tyvärr var MQ värdelöst och jag hittade inget på Scorett heller även om jag tycker det fanns en del fina saker att välja på. Utanför låg även Net-On-Nets lagershop som tyvärr även den var värdelös. Fanns extremt lite att välja på inne i butiken. En besvikelse.

Äta bör man! På Hotellet fanns ingen restaurang utan vi åt faktiskt vid ”Handelshuset” där vi hittade en asiatisk buffé. Det var OK, inte jättegott men inte illa heller. Acceptabelt. Även Harrys och Stantons låg vägg i vägg med Hotellet. Harrys känner väl de flesta till, där var det dessvärre fullbokat. Vi hade först tänkt äta där. Stantons var något slags pizzahak där man kunde äta. Harrys känns väl spontant som det trevligaste alternativet av dessa.

Vi hann med ett besök till på Ullared innan vi drog hemåt. Jag ställde klockan på halv sju, smög upp, duschade och väckte sen de andra. Jag vet inte riktigt när vi kom iväg men jag skulle tro att vi var inne i varuhuset igen någon gång vid kl 08. Stället öppnade 07 så det var redan mycket folk när vi kom. Vi började med frukost på fiket och gick sen ett par planlösa varv till innan vi betalade och gick ut. Köerna var inte jättelånga men det tog lite tid ändå efter som de flesta handlar så otroligt mycket. Väl ute så gick vi till hotellet, packade bilen full och checkade ut. Nu var klockan ca 10.30, regnet vräkte ner och vi höll på att smälla av när vi insåg att alla människor som sprang ”åt fel håll” i hällregnet helt enkelt gick för att ställa sig sist i den LÅNGA kön som ringlade säkert 100-150 meter utanför entréen. HELT GALET! I ösregn?! Det förklarar varför alla som kom in på slutet såg ut som dränkta katter 😀

Summering: Jag kommer inte bli något fanatiskt Ullaredsfan som åker ner 10 gånger om året. Jag tyckte dock att det var en kul tripp med fantastiska vänner och skulle kunna göra om det just med dessa förutsättningar. En liten roadtrip, trevligt sällskap, shopping och mycket fnissande!

Tack tjejer för en fantastisk tripp. Jag har skämts en aning, jag har svurit litegrann, jag har kapat en och annan hälsena men mest har jag skrattat. Högt och Mycket. Ett extra stort tack till Cissi, världens bästa Cissi, som tryggt rattade oss hela vägen tur och retur till Ullared genom både sol och en hel del regn!

DSC_0402
Hotellrummet, fräscht och rymligt!
Camilla och badrummet! Typiskt Camilla att kasta handduken på golvet direkt...hon är så stökig den där bruttan!
Camilla och badrummet! Typiskt Camilla att kasta handduken på golvet direkt…hon är så stökig den där bruttan!
DSC_0407
”Utsikten” från hotellrummet. Baksidan av Handelshuset. Gekås ligger ca 200 meter längre fram.
DSC_0408
Ännu mer strålande utsikt, Motellet och Harrys ligger sida vid sida.