Under det krokiga parasollet!

20140709-100742-36462737.jpg 20140709-100742-36462322.jpg 20140709-100743-36463011.jpg Gårdagen var härlig och jag hade en billast med trötta barn med mig hem. VI landade ute i Trollebo, min mammas sommarstuga bara ett par mil härifrån, på förmiddagen och där gick startskottet för en lång härlig ätar- och baddag! Fika följdes av en promenad till badplatsen i området, Hawaii som den kallas, där jag chockade ungarna genom att med dödsförakt kasta mig rakt ut från bryggan. Haha, min enda möjlighet att komma i överhuvudtaget tror jag. Resten av tiden tillbringade jag på bryggan i solen och värmen.

När badandet motvilligt blåstes av så gick vi tillbaka till Trollebo och åt lunch. Ungarna stoppade i sig mat som om det inte fanns någon morgondag och Elliots kompis Wiktor sa ”jag är som Håkan i Sunes sommar, jag ÄLSKAR potatis!” Haha!

På vägen hem hann vi med en tur till min pappa och lämna tillbaka lånebilen jag fått låna i drygt en vecka. Stort tack för det! Vi drog också till Rusta för att köpa lite PH/Klor-stickor det den där förbannade härliga poolen som vi ställt upp framför huset. Som sagt, det där med att läsa bruksanvisningar är inget för mannen i familjen och det uppdagades under kvällen…. En ny tur till ÖB fick göras för lite kompletterande småsaker. Nu står poolfan där och den har redan kollapsat en gång. Jag är livrädd och inbillar mig att den kommer falla ihop som ett korthus så snart en unge stoppar en tå i vattnet. Låt oss säga som så att den nog inte står riktigt plant. Något som var A och O enligt bruksanvisningen. Vi gillar att leva lite farligt här ute i Åsby! 😉

Igår när vi kom hem hade det hänt en olycka här hemma. VIlken otur. Parasollet hade blåst omkull och själva stången fått sig en knäck. Nu har vi ett ofrivilligt vinklat parasoll och detta innebär ju förstås att vi behöver köpa ett nytt. Hehehehehe. Som jag längtat.20140709-100741-36461903.jpg

…..

Alltså jag sitter ute på altanen och skriver just nu. Plötsligt hör jag ett gläfsande och morrande i skogen snedd nedanför huset. En skogsstig/väg passerar nedanför huset och många med hund går på promenader där men nu när jag studsade upp och tittade så såg jag inte en jycke så långt ögat skådar. Vargnojan sitter i fortfarande även om jag mentalt övertygat mig själv om att den vandrat vidare. Brrrr. Det var nog bara grannes lilla hund som lackade ur på en fjäril eller nåt. Japp. Så var det. Punkt slut.

Nu är frukosten uppäten och det börjar bli dags att ta tag i den här dagen. Ta tag i den innebär att flytta ut från skuggan som det krokiga parasollet trots att ger och ut i solen. Där lär man orka sitta ca 15 minuter och sen kanske det är dags att inviga poolen som gud glömde!

NU kom grannen ut ur skogen med en hund. Puhhhh. Mysteriet löst!