Nytta och nöje!

Vi startade dagen med riktig lyxig frukost på Roggebageriet inne i stan. Jag har köpt ett rabatthäfte från en lokal idrottsklubb och i detta häfte fanns bla en kupong -”ät två betala för en” på Roggebageriet. Vi bestämde oss för att lyxa till det lite och passa på att nyttja kupongen. Det är gott, trevligt men ändå lite för dyrt för att det ska vara värt det. Till och med fast man har en kupong. 125 kr per person (vuxna) och 75 kr för barn. Nja, rätt ovärt tycker jag. Jag äter hellre en god smörgås och en kaffe för halva pengen. Men nu vet vi det. Jag tror inte vi satsar våra slantar på en frukost där något mer även om det är gott och trevligt. Då åker jag hellre dit och köper lite nybakat bröd och äter hemma.

       Efter frukost så drog vi vidare mot Willys men där gick vi bet. Det var stängt. Tydligen handlar inte Willyskunder tidigt på söndagar (kl 09.30) för de öppnade inte förrän kl 10. Vi pallade inte att vänta så istället åkte vi 100 meter i sidled och hamnade på Coop (vars kunder tydligen är morgonpigga). Tjoff, hela veckohandlingen genomfördes där istället. Hemma igen vid halv elva och sen dess har det mest chillats här på hemmaplan. Andy har återupptagit sitt lilla trapp-projekt ner för slänten. Det blandas bruk, vattnas och stenar läggs på plats. Fortsättning följer.

Lunchen har intagits på altanen i solen. Riktigt skönt. Även en kaffe hann jag med där innan jag pausade chillandet för lite gräsklippning. Varmt, svettigt och gräs överallt… Men nu är det klart för den här veckan. Ambitionen är att blåsa av vår lilla skraltiga gräsplätt en gång i veckan, annars förvandlas den till ett äventyrsland för sorkarna och ogräsparadiset numero uno. Det brukar dock kunna gå både en, två, tre eller fem veckor ibland och då är det en djungel. Inte kul.

 När Ernst har slutat skrota runt i slänten så funderar jag på att tvinga med mig familjen på en liten promenad. Få ett uns av motion som motvikt till alla godsaker! På det stora hela en riktigt bra helg. En sån helg då jag är lite extra tacksam för bloggen och de roligheter den faktiskt bidrar med…..

 Nu sitter jag lagom halvsvettig, rödmosig, med brösten i knävecken och bloggar lite innan det är dags att tvinga till mig den där promenaden.

Hoppas du också haft en kalasbra helg!