Som en smält mjukglass…

Jag är i alla fall inte ensam i mitt allmänna förfall. Lite skönt är det allt att höra att det finns fler som tänker ungefär som jag. Vikt har ju en tendens att provocera. Antingen är man för tjock för sitt eget bästa och borde fatta att man ska banta eller så är man alldeles för smal och borde äta upp sig. Jag är inte jättetjock. Inte ens tjock egentligen kan jag själv tycka (om man inte kollar BMI för då lider jag nämligen av grav övervikt) men lite för fluffig för att det ska kännas bra. För mig.

Förra veckan fick jag ett nytt uttryck förklarat för mig – ”att se ut som en smält mjukglass i profil” och det stämmer klockrent på mig. En liten böljande siluett liksom. Mjukglass är för visso gott men jag ville inte gärna se ut som en. Men vi lämnar viktdiskussionen för stunden. Jag kör på en egen variant av light LCHF som fungerar för mig. Att vara manisk är inget för mig och möjligen anledningen till att jag misslyckas mellan varven. Men att köra stenhårt alla dagar, alla veckor, alla år får mig att vilja dö en smula så det är ändå inget alternativ.

mjukglass

Jag ska försöka få med mig Andy på tåget. Han har ett antal extrakilon han behöver bli av med innan hockeysäsongen drar igång i höst. Inbillar mig att skaderisken ökar markant när man är för tung.

MEN. Viktigare än vikt är givetvis att Mille Mysmupp är hemma igen. Han dök ju upp tidigt igår morse efter en lång nattlig bilresa tillsammans med farfar. Jag var orolig för att han skulle vara trött och ett litet vrak men inte då. Han studsade in kl 06.15 och kvittrade som en liten pippifågel. Älskade lillunge. Som alla vi har saknat honom. I natt sov jag tätt intill och snusade lilleman i nacken. ♥ Han är den där sista lilla pusselbiten som måste på plats för att allt ska kännas komplett.

Onsdag betyder kompislunch. Alltid lika härligt. Idag blir det Harrys som får härbärgera oss tror jag. Det är den mest omedelbara planen jag har förutom att jobba. Lunchen!

Så nu blir det onsdag för hela slanten och snart har vi Midsommar runt hörnet. I år känns det tämligen oinspirerande med tanke på väderprognosen men det kanske vänder? Vad ska du hitta på?