Att anstränga sig liiite extra!

Jag gjorde en jättegod sallad igår kväll hemma. Ofta när vi gör sallad så blir det rätt trist och tråkigt. Några tomater, lite gurka och möjligen lite isbergssallad. Igår gav jag latmasken lite ledigt och ansträngde mig liiiite mer än vanligt. Fortfarande minimal ansträngning men lite mer ingredienser.

  • Kyckling – köpte grillade och plockade isär den
  • Bacon – knaperstekte den!
  • Ruccolasallad
  • Lite olivolja, salt och peppar
  • Pinjenötter – rostade dem i torr panna först
  • En avokado – som för en gångs skull var helt perfekt.
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Riven parmesanost på toppen

Det var riktigt gott! Enkelt men känns lite lyxigt när man blandar in pinjenötter, avocado och parmesanost. Bacon är ju alltid en humörhöjare så den gjorde också sitt till!

Yummy!

Det blir dagens middagstips!

Jag försökte fota tallriken men misslyckades tydligen eftersom jag inte hittade en enda bild sen i kameran. Ni får använda fantasin istället…

Passar även på att tipsa om enklaste sättet att skala en avokado:

  1. Dela upp den i fyra klyftor/kvartar
  2. Sen är det bara att dra av skalet lugnt och försiktigt

Voila – en perfekt skalad avocado. Redo att tärnas eller hetsätas som den är!

Ikväll blir det middag i hamnen! Misstänker att det också kommer smaka riktigt bra! Trevligt sällskap, lite sol och vågskvalp kan sätta guldkant på en tallrik rotmos…

Nedan har ni en annan middag – sparris är en ny favorit att lägga på grillen eller i stekpannan! Mums.. Dippa den i tzatziki går också bra!