Att tänka en liten tanke…

Jag har bott i Gåsby i drygt elva år. ELVA år. Vi flyttade hit när E2 var nyfödd och har under dessa åren gått från en liten ”stuga” på ca 70 kvm till ett utbyggt hus på 100 kvm och så småningom ett påbyggt hus på ca 150-160 kvm. Andy har bott här…ja hur länge då? 6-7 år kanske? Jag älskar Gåsby och trivs bra här ute. Jag tänkte på det när jag åkte hem idag, vi passerar hästhage efter hästhage. Det är hur fridfullt som helst med skog,  mark, betande hästar och med ett och annat rådjur/hare/räv längst vägen. Det passar mig perfekt. Men det börjar kännas lite klurigt att få ihop det med två stora barn som har skola och aktiviteter och kompisar lite närmare stan. Vi bor egentligen larvigt nära stan. Avståndet i sig är inget problem – 4 km till stan och runt 3 km till skolan. Problemet är vägen ut hit och vår svenska vinter. Det blir mörkt och kallt! 5-6 månader om året så är det ju fasen kolsvart i det här landet. Svart när man vaknar och svart när man ska åka hem. Sommartid så cyklar ungarna till och från skolan men när det blir sen höst/vinter så fungerar inte det längre. Jag vägrar skicka ut ungarna på mörka småvägar i smällkalla vintern! Ingen gatubelysning, inga trottoarer eller cykelvägar. En stor traktor om plogar. Vi bor ju på landet liksom. Det låter nästan larvigt när avstånden i sig är så pass korta men det fungerar inte bra för oss längre. Tyvärr. Jag har lite brutal ångest inför ännu en vinter när jag måste försöka lösa logistiken för de stora barnen. Jag jobbar i Eskilstuna och kan inte gärna skjutsa dem hem. Även om jag vill.

Nu har vi tänkt tanken i alla fall att kanske titta efter hus liiite närmare stan. Problemet är bara att det finns inte så många hus att kika på, de kostar minst 3 miljoner (antagligen närmare fyra) och jag vill ju gärna ha lite space/utsikt och slippa se vad grannen lägger på frukostmackan när jag hämtar tidningen. Typ. Lite privatliv helt enkelt.

Vi har varit och tittat på ett hus. Bra läge för barnen. Nära skola och kompisar. Inget vidare läge för mig och huset. Vad ska man göra? Kompromissa och köpa sig ett hus man egentligen inte vill bo i?  Kanske är det så det får bli. Nu tror jag inte att det blir något med just detta hus då vi inte fått klart med lånelöfte från banken eller klar värdering på mitt kära Gåsby. Så sitter du och ruvar på ett hus på Tosterösidan i Strängnäs och vill sälja – hör av dig! 🙂 Här har du din köpare!!

Vill du köpa ett hus där du tvingas passera detta varje dag så är Gåsby huset för dig/er! ♥

gåsby2 gåsby gåsby3