Är ni med mig?

Funderar lite på det här med min vikt… Jag HATAR att banta och jag ÄLSKAR att äta! Mat, smörgåsar, godis, chips, choklad, läsk, glass, milkshake, såser – mmmmmmm!

Jag. Älskar. Att. Äta.

Innan jag blev gravid så la jag och Andy om våra matvanor och tog helt enkelt bort så mycket kolhydrater som möjligt och skippade socker. Det resulterade i att Andreas tappade 18-19 kg och jag ca 9 kg under en period på ca 6 månader. Jag tyckte det var ganska enkelt att leva efter detta även om jag kunde bli sjukt sugen på smörgåsar mellan varven (min stora last…) Saknade dock inte makaronerna eller potatisen något nämnvärt.

När jag sen blev gravid så gick jag totalt bananas och skippade helt alla förhållningsregler och åt prick allt jag ville – och det var alldeles underbart! Man tänker ju hela tiden att ”sen när bebis är född ska jag skärpa mig”… Nu när Milo väl har fötts har jag ändå känt att jag inte alls vill tänka på vad jag äter utan bara moffa och må bra… Problemet är ju bara att när jag moffar så mår jag inte bra. Inte efteråt. Nu har min ”gratis” viktnedgång efter förlossningen avstannat helt och jag tror jag kommer börja gå upp om jag fortsätter mina maratonfikor varje dag, fler gånger om dagen… 🙂

För att komma till saken. Jag funderar på att göra en kraftansträngning igen. Motvilligt men välbehövligt. Tänkte dessutom lägga ut resultaten vartefter här på bloggen. Då får jag åtminstone skämmas lite om jag går upp vecka efter vecka!

Så på fredag, 25 november, är det invägning i Åsby och sen finns eländet att beskåda på bloggen. Tänkte köra vägning varje fredag och ska fundera lite på en målvikt och delmål efter första vägningen. Delmål är viktigt. Man måste fira de små segrarna, det gäller alla delar i livet.. Både privat och på jobbet!

Om nu någon vill joina mig och få sina resultat upplagda här varje vecka (och därmed känna piskan vina och förnedringen vänta runt hörnet) så kan ni väl höra av er till mig! Ju fler desto roligare…. 🙂

Jag kommer att unna mig lussekatter hela december – det kan jag säga redan nu! Jag kommer också dricka lightläsk trots att jag vet att det inte är bra. Jag ser december som en mjukstart och sen kör jag/vi efter bästa förmåga hela våren!

OBSERVERA: ingen tokbantning från min sida alltså, jag ammar ju för fullt och vill inte riskera att det blir något knas med detta!

Hellre sakta men säkert än hysterisk bantningsnoja som jag ändå aldrig pallar att upprätthålla längre än 20 minuter!

Träna bör man ju också göra. Har jag hört. Jag har ju faktiskt kort på Balanze och borde försöka ta mig dit så jag får lite valuta för de pengar som jag trots allt betalar varje månad. Promenader med vagnen är ju också bra, enkelt och smidigt. Åtminstone så länge det är barmark, tyvärr är det väl bara en tidsfråga innan den där eländiga snön kommer!

Så. Är ni med mig?