Armageddon är nära!

Vi är infrysta i ett lager av is…. Skulle kunna skylla på att jag har varit infryst och det är anledning till att jag inget skrivit på länge men jag misstänker att ingen skulle tro mig. Så nej, inte varit infryst bara frånkopplad. Igen.

Julen har kommit och gått. Nyår har passerat och snart är vi inne i februari. Vilket jag uppskattar – att vi inom kort kan bocka av januari på listan. Kyla och is är som bekant inte min paradgren och jag längtar så efter våren. Den som väntar på något gott, bla bla bla… Men innan det blir vår ska vi bocka av ett antal födelsedagar! De stora barnen är ju inte så inne på födelsekalas längre (tack god gud) så de lär väl firas i stillhet hemma tillsammans med närmast sörjande. Tiden flyger hur som helst fram så jag är övertygad om att vi har vår innan jag hinner blinka. Typ.

Annars då? Vi har ägnat oss åt lite smårenovering av vår hall. Eller jag har ägnat mig åt det. Lite mallig över att jag faktiskt fixade det helt själv. Allt från maskande, täcka golv, rodda med färgprover, rollers och tråg. Det blev efter hundra (eller åtminstone sju färgprover) en grön-ish färg från Jotun. Treasure heter den. Ganska behaglig för ögat och tillräckligt ljus för att faktiskt lätta upp en annars rätt mörk hall och trappa upp till övervåningen. Det syns på finishen att det är jag som har målat men mitt motto när det gäller renoveringar är ”Done is better than perfect”. Till min hjälp hade jag naturligtvis Mille som agerade målarmästare med fokus på allt strax ovanför golvet. img_3140

Ett par veckor efter att jag målat klart fick jag ett infall och ville prompt omedelbart omgående göra mig av med den stora svarta soffan som stått på övervåningen sen vi flyttade in. Vi köpte den av tidigare ägare och jag förstår varför de inte ville ta ner den själva. Den gick nämligen inte att få ner. Vi monterade isär den och bar ner den i delar. Eller vi försökte bära ner den. Soffjäveln fastnade i trappen och slog hål i väggen. Vi lustmördade då soffan med hjälp av hammare och muskelkraft. När den var dräpt styckade vi den och bar ut liket i delar.

Som tur var så hade jag både spackel, slippapper och, förhoppningsvis, en skvätt färg kvar så skadorna känns rimligt lätta att åtgärda.

Vi fick också en ”ny” soffa av min bästa vän. En liten, nätt  och helt perfekt tvåsitssoffa som passade som handen i handsken på övervåningen. Hon hade inte plats för den och skulle kasta den! Återbruk är ju modernt och jag räddade nu soffan från Kvitten! Alla nöjda och glada.

Bortse från stöket och mattan som ligger snett. Ett stycke storbarn damp ner i soffan och gjorde kaos innan jag hann säga halv sju! Nu ska vi pimpa med lite lulllull, lampor och kanske någon tavla. Sen har vi ett nytt litet TV-rum på övervåningen.

Nöjd, nöjd, nöjd som Bianca hade sagt.

Nu är det dags att leta upp en färgskvätt i förrådet och snitsa till väggen!

 

Etapp 4?

Tappat räkningen på renoveringsetapperna… Nu har det stått stilla någon månad men i veckan bestämde jag mig för att TV-rummet skulle få sig en liten make-over! Några färgprover senare så fastnade jag för en gråbeige (typ) som jag sett live och vet att den är fin!

Igår gav jag mig på fondväggen, som slukade färg, och idag har resten av rummet fått ett första lager färg! Jag ska strax ge mig på lager två… Min rygg skriker i vild protest men nu är det bara att bita ihop och måla klart!

Som vanligt svårt att ge en rättvis bild av färgen – men det blir bra! Lite mörkt och murrigt (tydligen mitt bästa nu för tiden) och det känns ombonat och mysigt nu inför hösten! Sen ska det piffas med matta, kuddar, gardiner och ljuslyktor!

Före:

Mitt i målningen:

Bilder på färdigt resultat kommer så småningom… Det är lite flammigt, inte helt torrt när jag tog sista bilderna!

Jag kämpar på!

Etapp 3

Det här kan sluta hur som helst men jag hoppas och tror att det blir bra! Riktigt bra. Jag/vi gör som vi tror blir fint, passar kanske inte alla men vad fasen….man måste våga chansa ibland! Blir det katastrof så får vi väl måla det grått! Nu kör vi en blå-ish petroleumkulör i sovrummet. Två av fyra väggar målas idag. De andra två imorgon. Återigen HELT omöjligt att fånga färgen på bild. Det ser fläckigt och mest grått ut just nu men det är för att det håller på att torka.
Vår blomfondvägg ryker nu och det gör mig liiite vemodig ändå. Många åsikter kring den men jag hade liksom vant mig och gillade den. Mycket. Men då vi köpt en ny säng så kände jag att de inte skulle gilla varandra. Sänggaveln och väggen alltså. Så då fick väggen ge vika.

Nu ska första lagret få torka innan det är dags för andra strykningen. Färgen täckte dock grymt bra så andra svängen blir enkel!

Tror och hoppas att vi har tillräckligt med färg över för att ge TV-rummet en liten make-over också… Men det lär dröja några veckor.

Etapp 1 klart!

Andy har byggt klart altandäcket eller så gott som klart i alla fall. Lite finlir och en trapp kvar. Det blir jättebra! Största fördelen är att slippa kliva ut på gräsmattan/stenplattorna när man ska kliva i SPA-badet. Lite mindre gräs och grus som följer med ner i vattnet. Sen ÄLSKAR jag ju trall. Jag har en osund förälskelse kopplat till helt ny och fräsch trall… 😍

Andy har också målat klart E1s rum. Där har jag faktiskt hjälpt till litegrann ifall du tror att jag bara suttit bredvid och tittat på! Målade andra lagret igår och bättrade på det sista nu på morgonen så förhoppningsvis kan jag städa av framåt kvällen och sen ställa iordning rummet åt honom. Han valde en lite mörkare grå än vad syrran har. Blev helt OK tycker jag. Rummet skulle behöva en få sig en omgång med några tavlor, kuddar och textilier. Det är rätt kalt och trist annars. Får se vad vi kan hitta på!
Svårt att se kanske men något åt det här hållet landade det på i färgväg!

Nu återstår vårt sovrum och carporten. Herregud, det tar visst aldrig slut….Men det blir så fint när det blir klart!! Fortsätt läsa ”Etapp 1 klart!”

Midsommar, sill och en semi-introvert tant!

Midsommarafton! En extra ledig dag, långhelg och ack så välbehövligt. Sista veckorna har varit lite halvgalna på jobbet men nu börjar det lätta lite, de sista pusselbitarna faller förhoppningsvis på plats innan jag går på semester. Två veckor kvar. Gör ingenting faktiskt. Jag är inte redo för semester. För mycket som fortfarande behöver landa. Men snart. Om två veckor lär jag vara tvärredo! Oh, yes!

Semesterplaner har vi. Typ. Fyra lediga veckor i sträck tillsammans. Det har nog aldrig hänt förut. En vecka kommer tillbringas norröver. En vecka överväger vi att sticka utomlands. Två helt oplanerade. Kanske målar vi om sovrummet om det blir lite halvdant väder. Bygger altan över den minimala gräsplätten? Någon utflykt till Trollebo, mammas sommarstuga, lär det också bli. Jag har ju tjatat om Ystad i ett par år nu. Andy har gett med sig, kapitulerat, sagt ja. Nu är problemet NÄR? Vi är sent ute, ont om boende. De stora barnen tillbringar två veckor med sin pappa och två veckor med oss. Jag tror inte de är så sugna på bilsemester och många timmar i bil. Jag vet att jag INTE är sugen på många långa timmar i bil med tre ungar, ihopklämda i baksätet, som aldrig varit sams längre än 7 minuter åt gången.  Risk för mentalt sammanbrott redan innan vi lämnat kommungränsen. Lär inte bli gratis heller. Kanske måste jag överväga att skjuta på Ystad till nästa sommar, vara ute i god tid och hitta en perfekt liten stuga att hyra? Misstänker att det blir dyrare att köra en roadtrip i Sverige än att sticka utomlands. Vi kommer icke ha råd med båda delarna i år – det är något som är säkert. Det löser sig helt enkelt.

Imorgon är det alltså midsommarafton och den ska firas ihop med lite vänner. Vädret är naturligtvis den stora snackisen inför en helg som denna. Att det kommer regna känns givet. Frågan är bara hur mycket och hur kallt det blir? Tanken är att vi kör en picknick-midsommarlunch på Visholmen där det tydligen skall gå någon typ av midsommarfirande av stapeln kl 13.00? Vi har bunkrat med färskpotatis, sill, köttbullar och prinskorv. Mums! Framåt kvällen ska vi grilla oxe/kyckling/korv, umgås och förhoppningsvis inte frysa.

Nästa helg är det fest både fredag och lördag. Yay, vilken bedrift av den här semi-introverta tanten som annars trivs bäst under korkeken där hon kan sitta och dricka kaffe och läsa bloggar.

Förresten….plötsligt händer det! Arboristen fick feeling igen och 90% av det lilla slaktade trädet ligger nu på kärra och ska kastas på söndag! 

Nu läggdags. Sen sova heeela natten. Förhoppningsvis.

Det är en djungel!

Med lite hjälp från förra ägaren av huset så tog vi idag äntligen tag i att tömma och så småningom fylla SPA-badet! 


Hej vad det skummar när rören får sig en genomkörare. Tydligen normalt med en skumexplosion! Sen ner med dränkpump som jobbade drygt två timmar med att pumpa ur vattnet. Sen ruttnade Andy och hivade ut den på gräsmattan…. 

Nu sitter han och torkar/städar/tömmer det sista… Han har varit nöjdare 😂! Sen ska det visst i 1500 liter vatten och därefter en häxblandning av allt detta ner i vattnet! Det blir tydligen mitt jobb och ansvar! 👇🏼

Det är inte lätt men förhoppningsvis blir det lite enklare nu när vi blivit lite varma i kläderna! Så roar vi oss en söndag i maj….

Bye bye skator och Hello uterum!

Jag ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR oplanerade helger. Oplanerade på så sätt att vi inte har annat är hemmafix inplanerat. Idag har Andy målat E2s rum och det kommer bli jättebra. Tyvärr menar Andy att det måste målas en omgång till och det har vi inte färg till. Sjukt irriterande. Nu måste han köpa mer färg på måndag och rolla rummet ett varv till. Det dröjer alltså ännu ett par dagar innan vi kan ställa i ordning hennes rum. Jag är ju så otålig, hatar att vänta på sånt här….  MEN det är väl lika bra att göra det ordentligt när rummet är maskat och inplastat. Trist men klokt.

Jag har petat ner skatboet ur trädet. Jag vill poängtera att inga skatbarn eller ägg kom till skada. Det var en tom risbuske som nu ligger på backen prydligt ihopkrattad. Skönt! Nu slipper jag kanske att få onda ögat av grannarna! Jag har också städat upp i uterummet och fixat där. Det ska in blommor och lull lull också men det kommer bli superbra. Satt därute en stund i mina favorit snurr-gung-fåtöljer och det är ljuvligt. Blir liksom ett stort extra rum. Milo lekte där ute en lång stund också. Perfekt!

Nu har vi ätit och jag gäspar, som vanligt, käken ur led innan klockan slagit halv nio. Helt galet. Igår somnade jag framför Let´s Dance och vaknade till vid halv tio.

Nu ska Mille nattas, imorgon är det tennisträning i ottan! Själv ska jag kravla upp i soffan och slötitta på TV tills jag (äntligen) får gå och lägga mig!

Skatbo, grannsämja och helgvibb!

Dagarna tickar på. Det har varit en lång och intensiv höst/vinter med en massa saker som snurrat runt i huvudet. Nu känns det att våren är på ingång och ljuset är verkligen välkommet! Vi har bott här i ett par veckor nu och jag stormtrivs. Tänka sig. Jag stormtrivs trots att jag är omgiven av grannar, bussar och bilar. Hahaha! Träffade en pratglad granne häromdagen som påpekade att ”ni har ett skatbo i trädet”. Det var väldigt uppenbart att hen tyckte att skatboet skulle väck. Något jag håller med om men nu blev det plötsligt lite mer akut – man vill ju värna om grannsämjan! 🙂 Behöver en kvast, en stege alternativt ett smidigt barn som kan klättra upp i trädet och peta ner det begynnande skatboet. Ska skicka upp E1 där i helgen! Fortsättning följer….

Medan E1 rensar trädet så ska jag nog ta tag i uterummet i helgen! Städa och ställa i ordning. Ut med mattor, dukar, kuddar, plädar och blommor. Så jäkla skönt att ha ett TAK över huvudet även när man är ”ute” – vi har skjutdörrar och fönster så det går att släppa in (nästan) hur mycket luft som helst! Just nu är det KAOS!

Idag blev det middag vid köksön i sällskap med några spretiga tulpaner. Mille och Andy hade redan ätit när jag kom och storbarnen är hos sin pappa ikväll. Lugnt och stilla alltså!

Imorgon är det fredag igen och det ser jag fram emot! Plock och fix på hemmaplan lär hålla oss sysselsatta hela helgen.

Fredag. Jag är redo!

 

 

Ett avslutat kapitel!

Nu är vi utflyttade, alla papper är signerade och klara. Gåsby tillhör nu officiellt en ny familj. Lite vemodigt men mest härligt. Den största separationsångesten hade jag nog i höstas när vi tog beslutet att sälja och faktiskt köpte nytt hus. Nu är det bearbetat och klart. Arkiverar Gåsby som ett kärt minne, ett varmt och snällt hus som nu härbärgerar ett gäng nya människor.

Vi boar in oss i Stensoppen och trivs kalasbra än så länge. Största storbarnet muttrar lite om spöken men några såna känner jag inte av. Finns det några så är de snälla – hoppas jag!

Hela flyttproceduren gick förhållandevis smidigt tycker jag ändå. Nu hade vi ju jättelång tid på oss att röja, kasta och plocka vilket naturligtvis underlättar! Vi köpte oss dessutom fria från sånt som är lite extra jobbigt – nämligen bärandet och flyttstädandet! Strängnäs stadsbudsbyrå flyttade oss på 4 timmar. Det sa bara swisch så var kartonger, möbler och prylar på plats. Mycket skönt. Det är dessutom RUT-avdrag på flyttjänster sen augusti förra året. Halleluja för det! Rekommenderar dem!

Flyttstädet körde BAZ Hemservice – gnodde och fejade – resultatet ett skinande rent hus och doften av citron som spred sig över bygden! Även det så jäkla skönt! De är experter och har alla medel man behöver för att få bukt med dammråttorna! När man väl flyttat ut vill man liksom enbart vara i det nya huset och boa in sig. Att återvända till ett utflyttat dammigt tomt hus är liksom själadödande. Undvik om möjligt. Även det kostar såklart en slant men vi bedömde att det var värt det!

Och nej, jag är inte sponsrad…vill bara tipsa om bra lokala företag!

Så bye bye Gåsby. Hello Stensoppen!

Vi är på plats!

Ohhh, i natt sov vi första natten i nya huset. Själva flyttandet gick riktigt smidigt – inte så konstigt eftersom vi hade flyttfirma! 🙂 De började kl 09 och vid 13-tiden var allt flyttat. De flyttade allt som stod i huset och sen ska vi själva röja ur och flytta sånt som står i vedboden/förrådet. Det blir kvällsjobbet den här veckan… Igår packade vi upp kartonger på löpande band och de kartonger jag inte vet var jag ska göra av bar jag helt enkelt ut i nya förrådet. Väldigt smidigt! Där får de väl stå tills vi saknar något i dem och tvingas packa upp dem! E2s nya kontinentalsäng tog tvärstopp i trappen på väg upp till övervåningen. Jättekul, verkligen. MEN E2s pappa kom med stora skruvdragaren och monterade ner sängen i atomer och sen gick det att få upp eländet. Nu står den klar på hennes rum! Säljer vi någonsin så får den ingå i köpet! 😉 Spa-badet är igång och vid tillfälle ska jag lägga mig där och bara njuta någon kväll. Lär dock få vänta lite…

Jag var så sliten när jag gick och la mig igår, värk i hela kroppen, och i morse fick jag knappt upp ögonen. Det hade nog varit klokt att ta ytterligare en semesterdag för jag känner mig tämligen kantstött, ofokuserad och gäspar snart käken ur led.

MEN det känns jättebra att vi äntligen kommer iväg – jag kommer dock alltid sakna Gåsby en smula. Stillheten, avskilt och lugnt. Jag tror dock att det här passar oss här och nu! ♥

 Lugnet före stormen, tomt och tyst. Sen smällde det till och en kartongexplosion utan dess like slog till!
Mormor hjälpte till med uppackandet och servade dessutom med färska frallor! Kanske det godaste som finns att äta?

Nu biter vi ihop och jobbar på riktigt intensivt så går dagen snabbt! Sen på det igen bara, packa, fixa och pynta!