Tradition vs ingen tradition?

Hur firade du midsommar igår? Enligt konstens alla regler? Traditionsenligt, samma lika varje år? Vi har verkligen ingen midsommartradition. Jul- och påsk absolut. Midsommar inte alls. Genom åren har vi firat på stora välorganiserade heldagsfiranden, med vänner, med grannar i Åsby eller bara vi hemma. I år blev det ett hemmafirande där jag dessutom var stand-by för att ev agera chaufför åt teens som inte ville fira hemma med oss – förutom gästspel på lunchen.  Jag var alltså spiknykter hela midsommar och det börjar mer och mer bli en regel snarare än ett undantag nu för tiden… Med stora barn, framförallt den ena tonåringen, som far runt på stan så kan jag sällan slappna av helt och vill vara körbar om det skulle vara något. Igår fick mammataxin kvista ut vid halv elva-tiden då sonen ville ha skjuts. Inget akut men ändå skönt att kunna dra iväg. Vi vaknade dessutom idag pigga och bara det är ju guld värt. Hade vi varit på fest så hade jag iofs väldigt gärna druckit en Mojito eller tre…eller fem… Mums! Att vara nykter eller dricka väldigt måttligt när barnen är med känns som en självklarhet!

Nu har vi gjort tabberas på sill-resterna och midsommarmaten och Milo har lärt sig cykla dagen till ära. Han hade liksom glömt bort det och trots att vi övat så ville det inte riktigt släppa. Det är en försiktig ung man och det tar en stund innan han vågar. Jag efterlyste en ”lära-cykla-pinne” på Facebook och fick napp. Med den fastskruvad så tog det typ tio minuter tills han var självgående på cykeln. Så jäkla kul!! Sen ville han absolut inte cykla hem istället…

Nu ska jag hämta den förlorade dottern som tillbringat typ sista veckan i stallet och med kompisar, såg henne ca 2 timmar i torsdags…. Så är det nu för tiden! Man får muta dem för att de ens ska komma hem och äta! ♥

Ikväll blir det fotboll och lite godsaker! Först ska vi grilla och sen blir det lite ostar, korv, melon, jordgubbar och glass!

Långhelg alltså. Helt i min smak! Två veckor tills det är semester… Underbart!

Long time no see….

Nu var det ett tag sen sist…. Skolavslutningar stod på schemat då och nu är alla barnen officiellt på sommarlov. Härligt och jobbigt på samma gång. Härligt för barnen men själv tycker jag att det är lite jobbigt när alla rutiner plötsligt upphör. Att (vilja) vara vaken till kl 04 och sova till tolv… Inte optimalt i långa loppet! Men det är bara att kriga på, fördelarna uppväger nackdelarna och om något år eller två så är det väl dags att börja sommarjobba! Rutinerna lär komma tillbaka framåt hösten.

I övrigt så roddar jag på på mitt nya jobb. Känns toppen och jag börjar så smått komma in i rutiner och processer. Påminner mycket om hur jag jobbat tidigare så det ska väl gå bra! Jag jobbar förresten med rekrytering – kanske ska förtydligas!

Vad har mer hänt sen sist? Vi har varit på jättemysigt studentfirande strax utanför Malmköping, jag har gjort en omstart med LCHF. Inget annat fungerar då jag är urdålig på kost så nu backar jag hem till något jag åtminstone vet har fungerat. En gång i tiden. För länge sen. Men ändå – omstart för tusende gången….

Idag är det midsommar och vi firar på hemmaplan… Lite sill-lunch följt av grillmiddag framåt kvällen. Vi röstade om huruvida vi skulle åka in på Midsommarfirandet vid Visholmen men Milo vägrade så vi andra kapitulerade och vi blev kvar hemma. Vädret pendlar mellan duggregn och strålande sol. Extremt oförutsägbart! Andy tittar på fotboll och jag har bullat upp mig i uterummet med dator och Pepsi Max. Livets liv! Duschat men inte ens sminkat mig. Haha, chill delux!

Liten bildbomb för att sammanfatta senaste veckorna:

Milo har haft sin första ”skolavslutning”, nu har han checkat av förskoleklass och det är dags för ettan i höst. Om han är peppad? Nja, han är mest orolig för att det kommer bli mycket mindre fri lek och mer skolarbete. Ack så rätt han har…. Kämpa Mille, bara minst tolv år kvar!

15 juni hade vi bröllopsdag…som vi typ glömde…. Typiskt mig oss, vi blev iaf påminda och åt en lite finare middag framåt kvällen! Nästa år får vi satsa på att fira lite mer!

En tripp till frisören har jag också hunnit med, lite blondare och lite kortare. Back to blonde tydligen!? Åtminstone ett tag framöver!

Studentfirande i Astrid Lindgren-idyll!

Fotbolls-VM i full gång och jag lyckades (by accident) klä mig passande! 

Midsommarafton och vi skördade hela TVÅ jordgubbar ur eget land. De åt Milo upp till frukost och sen fick ICA stå för jordgubbsleveransen!

Nu är det tydligen snart dags för dagens andra VM-match och jag misstänker att middagen får vänta tills matchen  är slut!

Trevlig Midsommar på er! Hoppas solen skiner och ni är pigga, nyktra och glada (åtminstone om ni har barn med er)! Är ni utan barn så hoppas jag att ni är pigga och glada!

Och att solen skiner på er! 🙂

Här mår man bra!

Det finns värre öden än att vara fotbollsförälder en dag som denna! Sitter och njuuuter i min nya solstol (morsdagpresent)! 🌞 En bättre söndag helt enkelt, vädret gör alla lite gladare och stämningen känns på topp! Kaffe, glass och hamburgare bidrar säkert också!

Ett par timmar kvar här och sen tänker jag avnjuta resten av Mors Dag på altanen hemma – ivrigt uppassad av min barnflock! Hoppet är det sista som överger en….

Den vackraste buketten…

…är den man hittar på sängbordet dagen efter man råkat nämna för sin femtonåriga son att man älskar syrener och skulle vilja plocka några att ha i en vas! ❤️ Det här värmer fint i mammahjärtat! Ni som har hormonstinna tämligen griniga tonåringar hemma där 95% av alla konversationer sker med hög och arg röst – ni förstår!

(O)ordningen återställd!

Familjen har återvänt hem och ordningen är återställd. Eller oordningen är kanske en mer korrekt beskrivning… Nu är det full fart och promenader varvat med Castle-maraton är nu ett minne blott! Nu är vardagskarusellen i full gång igen och det är bara att hålla i sig och hänga med…

Familj på vift!

Jag är gräsänka! Make och minstingen har lämnat mig för en resa till främmande land. Florida närmare bestämt. Jag blev kvar hemma för att jobba och spara lite semesterdagar inför sommaren. Ett klokt beslut kanske men FY FASEN så jag ångrar mig….  Typiskt min blåa kloka sida. Ibland önskar jag att jag vore lite mer YOLO och bara körde. Men icke. Så jag är hemma och de hänger på Miami Beach i sällskap med pelikaner, vågskvalp och strålande sol. Hela (nästan) klanen på makens sida är med så det lär vara full fart. Idag ryktades det tydligen om Everglades? Men vad är väl en tripp till alligatorerna i jämförelse med en tågresa till Etuna?

För att hålla mig sysselsatt med de är borta så har jag ägnat dagar/kvällar åt långa promenader, tvätt och rensning av lådor och skåp. Inte så kul men ett sätt att försöka hålla tankarna ockuperade med annat än att vältra sig i bitterhet och ångest. I lördags förmiddag packade de sig in i bilen och åkte mot Arlanda…. Packad och klar!

Och sen dess har jag promenerat, sett till att få däcken bytta och sorterat, hängt vid stallet, slängt och skänkt kläder!

I lördags direkt efter att de åkte drog jag på mig promenadskorna och gick en sväng för att inte bryta ihop helt. Tog mig till Långberget med målsättning att klättra upp i Kungstornet (heter det så?). Jag kom dit, gick upp på darriga ben. Fick svindel och vände och tog mig neråt igen. Det kändes extremt högt, vilket det ju inte är?! Jag fick knappt upp telefonen för att ta en bild eftersom jag var helt övertygad om att jag skulle tappa telefonen och hela tornet skulle rasa…

Den här veckan har jag de stora barnen hemma så lite sällskap får jag i alla fall. Övrig tid tittar jag på Castle, försöker hänga med kompisar eller facetimar med resenärerna! Så länge jag har något att göra så fungerar det OK, i lördags grinade jag som lille Skutt i några omgångar men nu biter jag ihop. Kämpa tiden…. Snart är de hemma igen!

Slut på superlativ…

Idag har vi haft den vackraste, finaste, kallaste, mest underbara förmiddagen på hela vintern! Helt magiskt och alldeles fantastiskt! Vi pälsade på oss rejält, termometern visade närmare nio minusgrader och begav oss ut på en promenad! Sneddade upp i skogen bakom oss, hälsade på hästarna och tog oss sen ner till vattnet. Jag är ju världens rädd-hare och har enorm respekt för is och vatten men inte ens jag kunde motstå att ta en promenad på isen (längst strandkanten så klart…hahaha) och det var SÅÅÅ fint. Ville helst inte gå hem och skulle så gärna grillat korv, druckit kaffe och bullat upp mig i solen under en varm pläd. Kalasväder helt enkelt!

När det brinner till…igen, igen och igen….

Hela kvällen igår, från det att jag klev av tåget till 30 minuter innan läggdags, var jag på sämsta tänkbara humör. ALLT och då menar jag ALLT var piss och skit. Trilskandes ungar, snö i mängder, skjuts hit och skjuts dit, tjafs, gnäll, många telefonsamtal fram och tillbaka där man känner sig som en (misslyckad) logistiksambandscentral. Kommer hem och köket ser ut som ett jäkla katastrofområde. Hittade en räkning från KLARNA, de stora barnen har åkt buss för 8 6 4 kr i december (de åker på mobilbiljett) och då brann jag av IGEN!!!! 8 6 4 jävla kronor. Måste spärra deras mobiler för allt utom att ringa. Så jäkla tråkigt, vi har haft den här diskussionen förut men inget de uppenbarligen lyssnat på…. Jag undrar om den äldsta sonen bjuder sina kompisar på bussbiljetter? Det skulle inte förvåna mig…. Nu får de betala den här räkningen med sina barnbidrag! Städa, försöka mediditera fram lite lugn, ut och hämta fler barn i kolsvarta urskogen. Tillslut var vi (äntligen) nästan hemma och DÅ meddelar ett stycke barn att hon glömt sin telefon i stallet. Bara att vända och åka en extra mil tillbaka ut i kolsvarta urskogen igen. Då tror jag topplockspackningen på den här morsan gick totalt. Kom hem och tänkte gå direkt in i sängen utan att passera något eller någon annan än tandborsten. Tyvärr fungerar det ju sällan så och det kanske var tur det. Ungarna var lite mer medgörliga och mitt USLA humör försvann faktiskt lagom till sänggående…. Stackars barn tänker jag ofta! Deras mamma förvandlas till en labil vulkan med jämna mellanrum….

Idag är en ny dag. Förvisso trodde jag det var fredag och det var bara torsdag. Men ändå. Ny dag. Nu gör vi det bästa av den!

Bildresultat för crazy parentingBildresultat för crazy parenting

Bildresultat för crazy parent meme

Bildresultat för crazy parent meme

Bildresultat för crazy parenting

Relaterad bild

Missing in action, tonåringar och sms:bomber!

Rekorddåligt bloggande här på senaste tiden. Har inget annat att skylla på än att jag, fortfarande, har någon slags semesterhjärna där jag har fullt upp med att klara av de basala sakerna som att komma upp ur sängen (okristligt tidigt), jobba och äta följt av sova. Allt annat är som bortblåst. Tog mig dock samman och gick på fest i helgen. Mycket trevligt. Mindre trevligt var dock att komma hem mitt i natten och upptäckta att tonårssonen hade sjappat hemifrån. Jag drog på stora djungeltrumman och sms:bombade alla hans kompisar då hans telefon var död. En fördel med att ha en unge utan eget bankkort är att jag swishar resten av hans flock när han ringer och ber om pengar. Jag har sparat vartenda nummer. Det är ett tips från tonårscoachen! Mycket bra när barnet goes M I A och hans telefon har batteritorsk. SMS:andet gav resultat och barnet återfanns på McDonalds. När jag ber honom gå ut med soporna gnäller han att det är för långt och jobbigt. Att gå ut till McD mitt i natten är inte jobbigt. Inte jobbigt alls. Bara roligt och nödvändigt. Märkligt eftersom det är minst en mil till McD och ca 75 cm till soptunnan.

Innan jag jagade rymlingar så roade vi oss med snap på festen. Snapfilter blir aldrig tråkigt och extra roligt blir det efter några glas bubbel och en slev av Kosackens längtan… Att varje bild är enormt suddig är ett stort plus för oss 40plussare, skarpa bilder är döden.

Nu är tonårsynglingen satt i karantän i Länna Bruk som en konsekvens av att gå till Donken mitt i natten utan att informera sina föräldrar. Så kan det gå. Jag älskar alla mina barn så hjärtat nästan sprängs men vissa av dem gör det liksom lite enklare för mig att älska dem. De gör inte lika mycket motstånd. Hahaha! Minstingen älskar sin mamma, kramar mig ofta och är hemma på nätterna. Som motvikt till den stora rackaren som man får tränga in i ett hörn och krama med milt våld…och som tänjer på alla gränser som finns. Tonåring helt enkelt. ♥

Nu är vardagen tillbaka också. Halleluja! Minstingen började skolan igår. Förskoleklass men ändå. E2 startar i 6:an och E1 i 8:an. Det är helt skruvat. Kan inte fatta hur det är möjligt… Jag jublar dock inombords över rutiner, fasta tider, vardag, lite mer ordning och reda än sommarens High Chaparall.

Första skoldagen

Men nu dags att ta tag i kvällsbestyren… Yay.

 

 

 

 

 

En gång är ingen gång, två gånger en vana.

Så med det sagt så kommer jag, imorgon vid den här tiden, kunna säga att jag brukar yoga på mornarna direkt när jag går upp. Startade idag men som sagt, en gång är ju ingen gång. Men ändå.  Testade ju ett pass i somras utomhus och det var fantastiskt. Jag blev lite inspirerad och köpte mig en egen yogamatta i går (billigt på Rusta men ändå…) och den rullade jag alltså ut i morse strax efter halv sex. Letade fram två enkla och korta morgonyogapass på youtube och körde. Kan inte påstå att det gick särskilt bra, jag är vig som ett kylskåp och har ont i ungefär varenda led i hela kroppen. Jag når ingenstans och så fort jag sträcker ut något så stramar det något alldeles galet MEN jag tänker att just DÄRFÖR ska jag fortsätta att försöka. Det kan knappast gå sämre. Nu har jag dessutom fullt upp med att försöka förstå vilken övning de pratar om, lyssna, kolla på skärmen och göra samtidigt är minst en sak för mycket men övning lär kanske ge någon slags färdighet så jag kämpar vidare. Det är hundar, kobror, solhälsningar, sträckta ben och spretiga fingrar. Mycket att hålla ordning på och TROTS att det var två korta pass, typ 10 minuter per pass, så blev jag svettig. Så pass svettig att glasögonen halkade av näsan och ramlade ner på mattan VARENDA gång jag försökta mig på en sån där hund.  HAHAHA, tur att ingen annan var vaken och såg mig! Imorgon blir det linser i INNAN passet.

Visst låter det lite härligt? Inte min svettiga halkiga näsa och min kylskåpskropp men tanken på morgonyoga?! När det blir lite mörkare och urrigare ute ska jag tända några ljus också. Min egna lilla morgonstund när jag och kylskåpskroppen över på rörlighet. Lovely! Det är enkelt och lättillgängligt, inte väderberoende eller avskräckande.  Det SKA bli en ny vana och när jag blivit liiiiiite varmare i kläderna ska jag nog våga mig på ett 10-kort på Yogahuset i Strängnäs.  Dyrt men ändå billigt om man jämför med Balanze där jag typ betalar 500 kr per månad och inte har tränat på 3 år… Det där med att säga upp sitt kort har visst dragit ut liiiite på tiden. Helt sjukt.

Jag är alltså tillbaka på jobbet igen och försöker minnas allt från lösenord till vad jag faktiskt jobbar med? Det går så där. Har visst ett viktigt möte efter lunch också. Herrejösses, jag minns knappt min titel. Tur att chiefen är med och kan hålla ställningarna – jag förutsätter att hon minns vad vi gör på dagarna!

Mitt minsta hjärtegryn började idag på sitt nya fritids. Två veckor nu med sommarfritids innan det är dags för förskoleklass. Han var glad och förväntansfull medan hans gamla mamma mest vill grina. Det går så snabbt. Han är ju så liten? Och ska börja skolan? Jag fattar ingenting… Jag var med en stund in och sällskapade lite medan han åt sin allra första fritidsfrukost. ♥ Jag vet ju att Karlavagnen är fantastiska och det kommer gå jättebra – har haft båda min storbarn där tidigare. En milstolpe på något sätt, nu har jag tre skolbarn. Inget dagisbarn.

Andy har under sommaren här köpt sig en moppe. Lite oklart varför men både han och Milo tycker den är jätterolig och de susar runt lite här i grannskapet. Äldsta sonen kastar lystna blickar på moppen och jag har beordrat Andy att alltid bära med sig nyckeln närmast kroppen. Jag är inte helt säker på att E1 kan hålla tassarna borta från den om nyckeln ligger i hallen och väser ”hallå…här är jag… använd mig”. Han fyller ju 15 år i vinter och har varken moppekort eller åldern inne än. Han är dock sjukt sugen och bör ICKE utsättas för någon frestelse! 😉

Nu jobbar vi vidare här på kontoret! Kämpa på!