Slut på superlativ…

Idag har vi haft den vackraste, finaste, kallaste, mest underbara förmiddagen på hela vintern! Helt magiskt och alldeles fantastiskt! Vi pälsade på oss rejält, termometern visade närmare nio minusgrader och begav oss ut på en promenad! Sneddade upp i skogen bakom oss, hälsade på hästarna och tog oss sen ner till vattnet. Jag är ju världens rädd-hare och har enorm respekt för is och vatten men inte ens jag kunde motstå att ta en promenad på isen (längst strandkanten så klart…hahaha) och det var SÅÅÅ fint. Ville helst inte gå hem och skulle så gärna grillat korv, druckit kaffe och bullat upp mig i solen under en varm pläd. Kalasväder helt enkelt!

När det brinner till…igen, igen och igen….

Hela kvällen igår, från det att jag klev av tåget till 30 minuter innan läggdags, var jag på sämsta tänkbara humör. ALLT och då menar jag ALLT var piss och skit. Trilskandes ungar, snö i mängder, skjuts hit och skjuts dit, tjafs, gnäll, många telefonsamtal fram och tillbaka där man känner sig som en (misslyckad) logistiksambandscentral. Kommer hem och köket ser ut som ett jäkla katastrofområde. Hittade en räkning från KLARNA, de stora barnen har åkt buss för 8 6 4 kr i december (de åker på mobilbiljett) och då brann jag av IGEN!!!! 8 6 4 jävla kronor. Måste spärra deras mobiler för allt utom att ringa. Så jäkla tråkigt, vi har haft den här diskussionen förut men inget de uppenbarligen lyssnat på…. Jag undrar om den äldsta sonen bjuder sina kompisar på bussbiljetter? Det skulle inte förvåna mig…. Nu får de betala den här räkningen med sina barnbidrag! Städa, försöka mediditera fram lite lugn, ut och hämta fler barn i kolsvarta urskogen. Tillslut var vi (äntligen) nästan hemma och DÅ meddelar ett stycke barn att hon glömt sin telefon i stallet. Bara att vända och åka en extra mil tillbaka ut i kolsvarta urskogen igen. Då tror jag topplockspackningen på den här morsan gick totalt. Kom hem och tänkte gå direkt in i sängen utan att passera något eller någon annan än tandborsten. Tyvärr fungerar det ju sällan så och det kanske var tur det. Ungarna var lite mer medgörliga och mitt USLA humör försvann faktiskt lagom till sänggående…. Stackars barn tänker jag ofta! Deras mamma förvandlas till en labil vulkan med jämna mellanrum….

Idag är en ny dag. Förvisso trodde jag det var fredag och det var bara torsdag. Men ändå. Ny dag. Nu gör vi det bästa av den!

Bildresultat för crazy parentingBildresultat för crazy parenting

Bildresultat för crazy parent meme

Bildresultat för crazy parent meme

Bildresultat för crazy parenting

Relaterad bild

Missing in action, tonåringar och sms:bomber!

Rekorddåligt bloggande här på senaste tiden. Har inget annat att skylla på än att jag, fortfarande, har någon slags semesterhjärna där jag har fullt upp med att klara av de basala sakerna som att komma upp ur sängen (okristligt tidigt), jobba och äta följt av sova. Allt annat är som bortblåst. Tog mig dock samman och gick på fest i helgen. Mycket trevligt. Mindre trevligt var dock att komma hem mitt i natten och upptäckta att tonårssonen hade sjappat hemifrån. Jag drog på stora djungeltrumman och sms:bombade alla hans kompisar då hans telefon var död. En fördel med att ha en unge utan eget bankkort är att jag swishar resten av hans flock när han ringer och ber om pengar. Jag har sparat vartenda nummer. Det är ett tips från tonårscoachen! Mycket bra när barnet goes M I A och hans telefon har batteritorsk. SMS:andet gav resultat och barnet återfanns på McDonalds. När jag ber honom gå ut med soporna gnäller han att det är för långt och jobbigt. Att gå ut till McD mitt i natten är inte jobbigt. Inte jobbigt alls. Bara roligt och nödvändigt. Märkligt eftersom det är minst en mil till McD och ca 75 cm till soptunnan.

Innan jag jagade rymlingar så roade vi oss med snap på festen. Snapfilter blir aldrig tråkigt och extra roligt blir det efter några glas bubbel och en slev av Kosackens längtan… Att varje bild är enormt suddig är ett stort plus för oss 40plussare, skarpa bilder är döden.

Nu är tonårsynglingen satt i karantän i Länna Bruk som en konsekvens av att gå till Donken mitt i natten utan att informera sina föräldrar. Så kan det gå. Jag älskar alla mina barn så hjärtat nästan sprängs men vissa av dem gör det liksom lite enklare för mig att älska dem. De gör inte lika mycket motstånd. Hahaha! Minstingen älskar sin mamma, kramar mig ofta och är hemma på nätterna. Som motvikt till den stora rackaren som man får tränga in i ett hörn och krama med milt våld…och som tänjer på alla gränser som finns. Tonåring helt enkelt. ♥

Nu är vardagen tillbaka också. Halleluja! Minstingen började skolan igår. Förskoleklass men ändå. E2 startar i 6:an och E1 i 8:an. Det är helt skruvat. Kan inte fatta hur det är möjligt… Jag jublar dock inombords över rutiner, fasta tider, vardag, lite mer ordning och reda än sommarens High Chaparall.

Första skoldagen

Men nu dags att ta tag i kvällsbestyren… Yay.

 

 

 

 

 

En gång är ingen gång, två gånger en vana.

Så med det sagt så kommer jag, imorgon vid den här tiden, kunna säga att jag brukar yoga på mornarna direkt när jag går upp. Startade idag men som sagt, en gång är ju ingen gång. Men ändå.  Testade ju ett pass i somras utomhus och det var fantastiskt. Jag blev lite inspirerad och köpte mig en egen yogamatta i går (billigt på Rusta men ändå…) och den rullade jag alltså ut i morse strax efter halv sex. Letade fram två enkla och korta morgonyogapass på youtube och körde. Kan inte påstå att det gick särskilt bra, jag är vig som ett kylskåp och har ont i ungefär varenda led i hela kroppen. Jag når ingenstans och så fort jag sträcker ut något så stramar det något alldeles galet MEN jag tänker att just DÄRFÖR ska jag fortsätta att försöka. Det kan knappast gå sämre. Nu har jag dessutom fullt upp med att försöka förstå vilken övning de pratar om, lyssna, kolla på skärmen och göra samtidigt är minst en sak för mycket men övning lär kanske ge någon slags färdighet så jag kämpar vidare. Det är hundar, kobror, solhälsningar, sträckta ben och spretiga fingrar. Mycket att hålla ordning på och TROTS att det var två korta pass, typ 10 minuter per pass, så blev jag svettig. Så pass svettig att glasögonen halkade av näsan och ramlade ner på mattan VARENDA gång jag försökta mig på en sån där hund.  HAHAHA, tur att ingen annan var vaken och såg mig! Imorgon blir det linser i INNAN passet.

Visst låter det lite härligt? Inte min svettiga halkiga näsa och min kylskåpskropp men tanken på morgonyoga?! När det blir lite mörkare och urrigare ute ska jag tända några ljus också. Min egna lilla morgonstund när jag och kylskåpskroppen över på rörlighet. Lovely! Det är enkelt och lättillgängligt, inte väderberoende eller avskräckande.  Det SKA bli en ny vana och när jag blivit liiiiiite varmare i kläderna ska jag nog våga mig på ett 10-kort på Yogahuset i Strängnäs.  Dyrt men ändå billigt om man jämför med Balanze där jag typ betalar 500 kr per månad och inte har tränat på 3 år… Det där med att säga upp sitt kort har visst dragit ut liiiite på tiden. Helt sjukt.

Jag är alltså tillbaka på jobbet igen och försöker minnas allt från lösenord till vad jag faktiskt jobbar med? Det går så där. Har visst ett viktigt möte efter lunch också. Herrejösses, jag minns knappt min titel. Tur att chiefen är med och kan hålla ställningarna – jag förutsätter att hon minns vad vi gör på dagarna!

Mitt minsta hjärtegryn började idag på sitt nya fritids. Två veckor nu med sommarfritids innan det är dags för förskoleklass. Han var glad och förväntansfull medan hans gamla mamma mest vill grina. Det går så snabbt. Han är ju så liten? Och ska börja skolan? Jag fattar ingenting… Jag var med en stund in och sällskapade lite medan han åt sin allra första fritidsfrukost. ♥ Jag vet ju att Karlavagnen är fantastiska och det kommer gå jättebra – har haft båda min storbarn där tidigare. En milstolpe på något sätt, nu har jag tre skolbarn. Inget dagisbarn.

Andy har under sommaren här köpt sig en moppe. Lite oklart varför men både han och Milo tycker den är jätterolig och de susar runt lite här i grannskapet. Äldsta sonen kastar lystna blickar på moppen och jag har beordrat Andy att alltid bära med sig nyckeln närmast kroppen. Jag är inte helt säker på att E1 kan hålla tassarna borta från den om nyckeln ligger i hallen och väser ”hallå…här är jag… använd mig”. Han fyller ju 15 år i vinter och har varken moppekort eller åldern inne än. Han är dock sjukt sugen och bör ICKE utsättas för någon frestelse! 😉

Nu jobbar vi vidare här på kontoret! Kämpa på!

Sista dagen….

Idag är det sista dagen med dagiskompisarna! Milo kör sin allra sista dag på förskolan… Helt galet. Han föddes ju nyss? Nu vankas sommarlov och semester och sen ska han in i skolans värld. Ett nytt stort och lite läskigt kapitel. Det kommer så klart gå jättebra men är ändå lite nervöst. Min lilla kille liksom. Nu ska han in i förskoleklass. Ny skola, nya kompisar, nya lärare, ny kunskap – en helt ny värld!

Bye Bye Sundby Parks Förskola – du har varit fantastisk och jag är så tacksam över alla underbar personal som har funnits där för Mille i alla år! Snart får vi säga Hej Hej till Karlavagnen – en skola där båda Milos syskon gått och som jag också känner mig helt trygg med! Det kommer bli toppen!

Själv ser jag fram emot fyra veckors semester. Välbehövligt på alla sätt och vis! Men först ska vi ta oss igenom den här dagen med allt vad det kan innebära….

Äntligen är den här!

Jag borde vara sponsrad. Men det är jag inte. Än. (Photobox – hör av er vettja!)

Jag har äntligen fått hem förra årets fotobok. Årets låter väl maffigt? Jag började 2015 och nu har jag alltså fått hem även 2016. Älskart!! Två år = tradition! Ett helt år av minnen samlade i en fin inbunden bok! Jag blev helt nipprig när jag såg att den kommit och kastade mig över den. Jag inser såklart att ni inte är speciellt intresserade av MINA foton men jag hoppas ni hajjar min poäng? Älska foton. Älska album. Älska att bläddra bland minnen. ♥

Dessutom hittade jag en rabattkod precis innan jag skulle betala och det i sin tur gav mig 50 % rabatt. Helt galet. Det blir dagens tips: googla alltid efter rabattkoder innan du köper något på nätet!

Fotoboken för 2015 – läs mer här!

Presentbok – bröllop 2016

 

Nu blir det fredagsburgare och bara njuta av att helgen är på intåg!

Vad hände egentligen 2016?

Nu är det snart över. 2016 har kommit och snart gått. Helt galet. Tiden går så snabbt och så sakta på samma gång. Jag minns knappt vad som hänt det här året. Det absolut största för mig personligen och för oss som familj är nog att vi sålt Gåsby. Det trodde jag ju liksom aldrig…. Det är det som sticker ut allra mest under 2016! 

På andra plats kommer nog resan till värmen i november. Två långa härliga varma veckor med sol och bad tillsammans med hela familjen. Andy fyllde 30 år och delar av hans familj överraskade och dök upp vid poolen. Varma minnen!

Resan till London i maj var en annan fantastisk tripp som jag också minns väl. Strålande sol och vi gick flera mil om dagen. Tror vi checkade av de flesta turistprylarna och mellanlandade på en och annan pub också!

Kidsen har ju också växt så det knakar. Helt nya utmaning som kommer med åldern… Herregud, så enkelt det är när de är typ 2 år och man vet var man har dem – större delen av tiden i alla fall. Nu är det tvärtom – tiden de tillbringar hemma med sin gamla mamma krymper i rasande takt!! Min roll just nu är chaufför och bankomat. Men det är väl precis som för de allra flesta… Tonåren alltså. Håll i hatten, det är en bergochdalbana utan dess like!

Det var några snabba reflektioner kring 2016. Så mycket mer har ju så klart också hänt… Bröllop, ny lillkusin, fantastisk fest i augusti, nytt hus…♥  Några nyårslöften tror jag inte jag ger mig på i år! Jag brukar lova ungefär samma saker varje år och det verkar ju inte funka så värst bra eftersom jag alltid återkommer till samma löften. Så nästa år får det bli som det blir helt enkelt!

Förra årets reflektioner hittar ni här!

Själva nyårsafton firar vi hemma bara vi i familjen. Det har varit en halvkrasslig vecka där alla barnen haft någon släng av feber och förkylning. Nu verkar det gå åt rätt håll och alla är på benen igen – får hoppas att även jag och Andy håller oss friska nu! Vi har köpt bingolotter, hoppet om storkovan lever ett tag till!

Det blir en två-rätters middag där huvudrätten består av oxfilé, potatistårta och rödvinssås. Till efterrätt satsar vi på Gino. Jag hoppas det kommer smaka bra!

Men nu. Fredagskväll och julen ska kastas ut – så när som på granen som fortfarande är så fin att den får stå några dagar till! ♥

 

Julefrid och en hel del rester…

Nu är jag uppe och ur morgonrocken. Ur rocken och i mysdressen och på med tofflorna. Älskar dessa lediga dagar då man inte behöver gå utanför dörren om man inte vill. Det är tyst och stillsamt här hemma, endast tvättmaskinen är vaken. Jag väntar på min mamma och så småningom ska vi äta lite julrester till lunch. Just nu känner jag mig rätt mätt efter en räd i godisskålen. Bäst att äta tills det tar slut!

Det känns som en riktigt lyckad jul för vår del! Jag hoppas ni alla känner likadant oavsett om ni firat ju eller ej. En bra dag helt enkelt. Det blir svårare och svårare att köpa julklappar till de stora barnen men i år tror jag vi lyckades riktigt bra. Nu för tiden är mjuka paket populärt efter att ha ratats de första tio åren. Typ. E1 fick faktiskt bla två tröjor i märket GANT (som jag fyndade till nedsatt pris i en sån där adventskalender för en sajt på nätet) och fyra (!) par byxor totalt. Och han blev riktigt riktigt glad. Det värmde ska ni veta. E2 fick också lite kläder men julaftonens absoluta höjdpunkt kom nog senare på kvällen för hennes del då hon firade med fastrar och farmor. Hennes faster ska köpa en häst och E2 fick en del i hästen. Hon kommer alltså att ha en ”egen” häst att pyssla om framöver. Hästen ska gå på lösdrift i ett stall som ligger typ 400 meter mellan vårt nya hus och skolan. Kan tänka mig att det kommer tillbringas en del tid där. Ett och annat stopp också på väg till och från skolan…. Jag hoppas hästskrället är snäll nu och inte biter min allra käraste lilla dotter. Lite läskigt är det ju allt… Hästar är stora och E2 är liten. Hon är i allafall superhappy och jag gläds med henne. Hon får inte rida ut själv (än iaf) – där sätter hönsmamman stopp så hon får gå kvar på Hallmyra och lära sig mer innan det blir aktuellt!!

Jag vet att jag är partisk men den här jäkla ungen är så söt att jag smäller av. Det är de alla tre men den här äldsta fastnar så sällan på bild så varje gång han låter sig fotograferas, om än motvilligt, är ett hallelujamoment!Han ser lite sammanbiten ut men han var glad! 🙂

Vid tretiden kom ju självaste tomten och knackade på! Mille blev tvärblyg och hängde i mina byxben. Han var nog inte beredd på så fint besökt. ”I år var första året tomten kom genom dörren” konstaterade han lite fundersamt efteråt. Annars kommer han ju genom skorstenen men i år hade vi eldat och då är det klart att tomten får ta dörrvägen annars bränner han sig ju! Kul i alla fall att vi styrde upp en tomte även om det skedde i sista stund…

Själv fick jag bla en mysoverall av Andy, nya tofflor och en supergosig varm tröja av min mamma. En sovmask av E2 – ”när du sätter på dig den där då vill du vara ifred”. Hahaha, gullunge! Andy fick några tröjor av mig och ett par kalsonger. En fluga bidde det också. Jag tycker det är så snyggt!! Jag tror han blev nöjd!

Nu är som sagt den värsta julhetsen över och nu njuter jag bara av att äta gott och av att vara lite ledig. Med betoning på lite. Jag jobbar alla dagar framöver. Ingen extra ledighet här inte. Har knappt några semesterdagar kvar och jag sparar någon dag tills vi flyttar. Tänkte vara ledig någon dag i samband med att flyttlasset går.

Nu har vi lite födelsedagar som står mellan oss och flytten. Vi ska fira min pappa, min mamma och Elliot. Sen är det banne mig dags att packa ner hela Gåsby och köra det vidare. Galet.

Men först njuta klart av jul, Jansson och köttbullar! Och sakna,storbarn, lillgrodan och hans pappa som dragit norrut. Min lilla febertopp grundad med tomtegröt innan de satte sig i bilen. Sötnos!

Trevlig juldag på er!

Ett stort tack till alla nej-tackare!!

Det var julmarknad i Strängnäs idag. För första gånger på flera år – har jag för mig i alla fall – så var det snö. Förvisso blöt snö och mest slask men ändå. Vi gick ett varv, köpte en liten naggande god julklapp till kusin Herman och sen blev det lussebullefika hos Milos mormor. Vi har fått ha Andy hemma hela dagen också, ett trevligt avbrott i allt hockeyspelande. Nu har vi landat hemma och ska så småningom ta tag i lite matlagning… Bakad potatis ska det serveras ikväll, till det lite kött och en skvätt sås. Kan slinka ner en rejäl smörklick och lite salt i potatisen också. Bästa!!

Imorgon har E2 lussefirande på sin ridning så då ska jag åka ut och titta. Hon älskar verkligen att rida och även om jag tycker att hästar är rätt stora och läskiga så är det roligt att hon hittat något hon brinner för!

Igår på eftermiddagen fick vi ett härligt besked också! Milo fick en plats på Karlavagnen, samma skola som hans syskon gått på.  Han har stått i kö dit sen han var riktigt liten och jag har liksom tagit för givet att han skulle få plats där – när vi sen fick besked att han var reserv så blev vi helt ställda och lite oroliga. Inte för att andra skolor är sämre utan för att han själv ville gå där, han känner igen skolan och jag vet att det jobbar massor av fantastiska människor där som jag känner mig helt trygg med. Dessutom ligger skolan ca 250 meter från vårt nya hus. Stor glädje alltså när det visade sig att han fick en plats.

Tack alla ni som tackade nej!!! 🙂

Nu är det läge att hoppa i mysbrallorna, dricka ur den lilla lördagscidern och dra igång lite matlagning! ♥

Friyay!

Jag älskar fredagar! Av flera anledningar. Det vankas helg men just nu är det också ett steg närmare, först och främst, jul – men även vår flytt. Veckorna och dagarna tickar ner och det går relativt snabbt får man väl ändå lov att säga. För det mesta. En och annan snigelvecka får man räkna med.

En ny krönika är också publicerad…. Den här skrev jag i samband med att jag kom hem från sol, bad och värme och landade i ett svart, kallt mörker. Inte särskilt kul.

Igår åt jag åt jag året första och enda julbord… Gott och trevligt! Vi startade med lite bubbel och åt sen så strumpbyxorna nästan sprack. Taktisk val – det blev klänning….ingen otäck byxlinning som satt åt. Förra året åt vi på Gripsholms Värdshus och i år blev det Elsas Kantin. En tradition är född helt enkelt! Ikväll ska jag hänga med Mille, Andy är på hockey och storbarnen drar vidare till pappavecka. Milo ska jag hämta hos min mamma när jag slutar jobba och jag tänkte kanske att hon skulle få bjuda mig och Milo på något att äta också. Vore ju najs att slippa ställa sig och laga mat när man kommer hem! Hehehe, vi får väl se hur det går! Om du läser det här mamma så vet du vad som gäller…. 🙂

Nu är jag färdiglunchad och det är dags att jobba de sista timmarna innan hemgång! F R I Y A Y!