Tradition vs ingen tradition?

Hur firade du midsommar igår? Enligt konstens alla regler? Traditionsenligt, samma lika varje år? Vi har verkligen ingen midsommartradition. Jul- och påsk absolut. Midsommar inte alls. Genom åren har vi firat på stora välorganiserade heldagsfiranden, med vänner, med grannar i Åsby eller bara vi hemma. I år blev det ett hemmafirande där jag dessutom var stand-by för att ev agera chaufför åt teens som inte ville fira hemma med oss – förutom gästspel på lunchen.  Jag var alltså spiknykter hela midsommar och det börjar mer och mer bli en regel snarare än ett undantag nu för tiden… Med stora barn, framförallt den ena tonåringen, som far runt på stan så kan jag sällan slappna av helt och vill vara körbar om det skulle vara något. Igår fick mammataxin kvista ut vid halv elva-tiden då sonen ville ha skjuts. Inget akut men ändå skönt att kunna dra iväg. Vi vaknade dessutom idag pigga och bara det är ju guld värt. Hade vi varit på fest så hade jag iofs väldigt gärna druckit en Mojito eller tre…eller fem… Mums! Att vara nykter eller dricka väldigt måttligt när barnen är med känns som en självklarhet!

Nu har vi gjort tabberas på sill-resterna och midsommarmaten och Milo har lärt sig cykla dagen till ära. Han hade liksom glömt bort det och trots att vi övat så ville det inte riktigt släppa. Det är en försiktig ung man och det tar en stund innan han vågar. Jag efterlyste en ”lära-cykla-pinne” på Facebook och fick napp. Med den fastskruvad så tog det typ tio minuter tills han var självgående på cykeln. Så jäkla kul!! Sen ville han absolut inte cykla hem istället…

Nu ska jag hämta den förlorade dottern som tillbringat typ sista veckan i stallet och med kompisar, såg henne ca 2 timmar i torsdags…. Så är det nu för tiden! Man får muta dem för att de ens ska komma hem och äta! ♥

Ikväll blir det fotboll och lite godsaker! Först ska vi grilla och sen blir det lite ostar, korv, melon, jordgubbar och glass!

Långhelg alltså. Helt i min smak! Två veckor tills det är semester… Underbart!