Jag är en inredningsanalfabet!

 En del har det och andra har det inte…. Jag har det inte! Jag ser inredningspryttlar i tidningar, på TV, hemma hos vänner och bekanta osv och tycker det är så fint men jag skulle aldrig komma på det själv! Jag saknar liksom öga för det där lilla extra som matchar eller inte…

Kan vara därför som min vän C så diplomatiskt kallar mig ”bohem”…? Hemma hos mig campar färgerna furu, ek och vitt tillsammans utan gnäll. Farmors gamla vita bokhylla får lydigt trängas med den där stora träkistan som jag hittade på Blocket för några år sen. Malmbyråerna i ek samsas med den svarta soffan och den gröna ryamattan på golvet.

Sängen bäddas med allt från ungarnas stjärnpåslakan till IKEA lakan, det som råkar finnas rent i lådan liksom… Jag har kompisar som matchar allt från matta, sänglampa, pläd, gardin, påslakan och pyjamas för att det ska se enhetligt och snyggt ut – återigen jag avundas dem men orkar inte fullfölja hela den där matchningsparaden själv…

Jag bor i ett hus som byggdes någon gång på 40-talet utsprungligen – då en liten sommarstuga! Nu, en herrans massa år senare, så är det tillbyggt, ombyggt och påbyggt och påminner väl mest om Villa Villekulla! Jag trivs dock här på ”landet bortom landet” även om planlösningen har en hel del övrigt att önska! Nästa steg när det gäller huset är bla att sanera tomten (som Gud glömde) och ordna med en övervåning… Jag blir dock lite trött bara jag tänker på det!

Så här såg det ut när vi flyttade in

Annan vinkel men så här ser det ut idag

Lite har hänt i alla fall….
Skulle jag någongång ”tvingas” bygga nytt hus så skulle det antagligen sluta med att jag hamnade på hispan! Alla dessa beslut…. Jag blir helt blockerad bara av att välja kakel eller tapeter – alltså hur mycket finns det egentligen att välja på?! Kranar, dörrhandtag, knoppar, lampor, spottar, kakel, tapeter, fönster, markiser – allt sånt där får mig att vilja kräkas en smula….

2 svar på ”Jag är en inredningsanalfabet!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.