Spad-våld, sjukstuga och Jabba The Hut!

Idag är det den 14 april. Det innebär att jag varit mer eller mindre sjuk 14 dagar på raken. Precis när jag trodde att jag kanske skulle kunna damma av löpartightsen igen så kom huvudvärk, snor och lite hosta/hes som ett brev på posten imorse. Kul. Jättejättejättekul. Inte. Tyvärr innebär scenariot ”jag är sjuk” att jag tycker att jag får äta precis vad som helst… Mitt sjuka jag tar över och mitt friska, sunda jag blir brutalt nedröstad. Chanslös liksom. Ge mig 14 dagar till och jag kommer se ut som Jabba the Hut. Inte så beach 2013.

Milo är snorig, en stadig elva rinner ner för näsan. Jag misstänker att detta nu är mer en regel än ett undantag när dagisbacillerna invaderat vårt liv. Han är i alla fall pigg och glad så det blir dagis för honom imorgon. Jag måste dock kolla upp hans öra som det rinner vätska/var ur hela tiden. Antagligen en öroninflammation som värkt hål men imorgon hoppas jag att vi får en tid på vårdcentralen så de kan titta på det. Elliots öra värker också fortfarande (sen i onsdags) så jag misstänker att även han behöver en tid på VC för en kontroll. Björn skulle ordna det imorgon.

Trots huvudvärken och snoret så har jag faktiskt gjort en hel del nytta idag. Rensat i vårt ”skräprum”, fyllt nästan två sopsäckar med skräp som ska till soptippen. Sorterat upp fotoalbum, dvd-filmer, böcker osv. Helt ofattbart tråkigt men tyvärr nödvändigt. Nu saknas bara en garderob eller två därinne så blir ordningen total. Lagom när detta var färdigt så kom solen fram och då åkte gummistövlarna på och jag ut på tomten. Man måste ju passa på, inte direkt bortskämd med plusgrader och lite värme. På vår framsida så har vi en liiiiiten bergsknalle som varit övervuxen med ogräs och mossa. Den där fick jag för mig att jag skulle strippa helt ren och sen spola rent med vår nya högtryckstvätt. Sagt och gjort, jag gick loss på berget med kratta och spade. Jord, mossa och en och annan övervintrad snigel for all världens väg. Det visade sig efter en stund att det fortfarande var fruset i backen men det inget som inte gick att lösa med lite spad-våld. Efter någon timmes grävande, hackande och svärandes så rann svetten om mig och till slut fick jag ge upp och gå in och duscha. Hann en bit i alla fall, får se om jag fortsätter någon kväll i veckan. Det blir nog bra när det blir klart!

Nu dunkar huvudet och jag känner mig lätt överkörd av tåget. Det får nog bli en kopp te och tidigt i säng för min del. Imorgon är en stor dag, man kan väl säga att det är första dagen på resten av vårt liv…. Andy börjar nämligen jobba och Vardagen AB är här på riktigt. Min uppgift är att leverera Milo (och storbarnen när de är här) till förskolan och sen hämtar Andy honom. Det blir långa dagar, vi får väl se hur det går.

Nu stoppa lillgrodan i säng. Sen te och soffhäng.

Dagens tomtprojekt, fortsättning följer:

20130414-185224.jpg
6 cyklar, två bilar, en pulka och lite annat skräp fastnade visst på bilden också…

2 svar på ”Spad-våld, sjukstuga och Jabba The Hut!”

    1. Hej Julia! Jag ska försöka få ihop lite bilder, idag roade jag mig faktiskt med att ta fram lite FÖRE-bilder… 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.