En alldeles vanlig morgon!

Dagen började strålande bra och nu gäller det bara att hålla i… En liten Milo väckte mig glatt i morse vid halv sex men sen fick jag faktiskt slumra om till strax efter sex medan han låg bredvid och upprepade mantrat ”mamma mamma mamma mamma” typ 100 gånger för sig själv. Inte ens en knä i magen eller en häl i ögat fick mig ur sängen förrän det var absolut nödvändigt… 🙂

Våra morgonrutiner är ungefär de samma varje morgon. Andy väcker mig (om jag sover) fem över sex så jag kan duscha medan han är hemma – en gammal vana från när Milo var mindre och man inte kunde lämna honom obevakad en sekund…. När Andy åkt så äter Milo frukost och jag försöker torka håret och fiska fram något att ha på mig ur garderoben (eller från golvet/stolen/strykhögen) samtidigt som jag slänger på lite mascara. Glammig mamma, NOT! När frukosten är avklarad och bebis sanerad så ska blöja bytas, tänder borstas, kläder krånglas på… Oftast är Milo glad och samarbetsvillig men ibland utbryter en mindre brottningsmatch när tröjan ska på eller när tänderna ska borstas.

Är storbarnen hemma så påbörjas tjatandet ungefär mitt i min och Milos brottningsmatch och efter en stund brukar de rasa ner från övervåningen lagom muntra! 🙂 Elliot tar på sig det han hittar överst i högen på golvet medan Elvira lägger ner lite mer tid och omsorg på sin outfit. Jag brukar bara lägga mig i om det är absolut nödvändigt eller om kläderna är så smutsiga att jag är seriöst orolig för att socialen ska ringa upp mig under dagen. Elliot äter gärna frukost (brås på mig) medan jag får tvinga i Elvira någon mat (brås på sin pappa). Milo han äter allt han kommer över på morgonen (brås på både mig och Andy – stackars barn). Framåt halv åtta stuvas alla tre barnen in i bilen och Taxi Åsby åker sen och dumpar av först storbarnen och sist lillgrodan. Som tur är så ligger skola och förskola i princip precis bredvid varandra (och dessutom på vägen till mitt jobb) så det går snabbt och smidigt. När alla tre barnen är avlämnade så åker jag in till jobbet…. Jag jobbar ju mitt i stan och har bara 5 minuters bilväg till jobbet. En riktig vardagslyx!

Hämtningen sköter Andy jämt så det behöver jag inte bry mig så mycket om annat än i undantagsfall. Skönt med en tid mindre att passa….

facebook
Älskar den här bilden! 🙂

2 svar på ”En alldeles vanlig morgon!”

  1. Underbar inblick i er vardag! Och seriestrippen i slutet rev ner ett och annat asgarv!
    /En som inte finns på Fejan, men lite överallt annars… 😳

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.