Att njuta av stillheten!

Ännu en stilla hemmakväll framför brasan. Ingen kunde vara gladare än jag. Idag slocknade jag inte med Milo heller vilket innebär att jag känner mig rätt pigg och kanske kan njuta lite mer av kvällen. Milo somnade sittande i soffan, han hade mofflat i sig chips i mängder och somnade väl av ansträngningen.

Vi hann faktiskt med en tur till systembolaget idag och jag ryckte åt mig den sista Blossa 2013-glöggen på hyllan. Kanske ska jag smygstarta julen och smaka lite redan ikväll?! Jag hann även impulshandla en jacka idag när vi var på shoppingturné. Visar den imorgon när det finns lite dagsljus att fota i!

Mitt kvällsnöje just nu innebär att jag surfar runt på Blocket och letar vitrinskåp och matbord. Vi behöver ett vitrinskåp till vardagsrummet på nedervåningen. Helst skulle jag vilja köpa ett billigt skåp och måla själv. Problemet är att jag inte har något bra ställe att hålla till på. Att måla hemma i vardagsrummet är en nödlösning som jag helst undviker. Dåligt ljus och en klåfingrig tvååring. Ingen bra kombo. Jag behöver en verkstad! En egen snickarboa att hålla till i.

Jag har läst lite om Chalk Paint Annie Sloan – sugen att prova på att måla med denna färg. Frågan är bara vilken nyans… Angenämt problem! Duck egg blue ser fantastiskt fin ut. Eller Country Grey. Eller Old Ochre. Eller……

Så. Har du ett gammalt vitrinskåp du vill bli av med! Maila mig på kaosredan@hotmail.com – skicka gärna med en bild!

Jag letar efter ett nytt köksbord också. Det vi har är vingligt, benen har spruckit under bordsskivan och Milo har hackat djupa hål med sina bestick i skivan. Alla kloka människor i min omgivning hävdar bestämt att bordet duger ett tag till och att vi bör behålla det vi har tills Milo har hackat klart. Morr…det kan ju dröja ÅR innan den ungen lär sig låta bli att dunka gaffeln i bordet. Jag vill ha ett rustikt bord med vita ben och mörk bordsskiva, gärna robusta plank. Jag har två händiga tjejer på mitt jobb som BYGGT sig varsitt sånt bord. Imponerande men återigen – jag har ingen verkstad (och jag saknar både verktyg och skills). Vårt nuvarande bord är vitt men det vill jag inte ha längre. Det blir lite för kallt med allt vitt i köket. Därför vill jag bryta av med en mörk bordsskiva.

Något åt det här hållet:

Ardenne
www.ilva.se Bord – Ardenne 6 699 kr
Pierre
Ilva – Bord Pierre 6 699 kr

Drömma kan man ju….. Lite för dyrt för vår plånbok men ack så fint!

Lite billigare – och långt ifrån lika charmigt – från Mio:

Bild från www.mio.se – Dalarö 4 450 kr

Sen har vi ju världens larvigaste lilla kök så det finns inte plats för det där jättebordet som jag skulle önska… Jisses, vi måste kanske bygga ut köket också. Blir dyrt det här. Hahaha!

Nu är det bäst att jag slutar leta köksbord och koncentrerar mig på vitrinskåpet. Som sagt, har du något gammalt skåp i trött furu som du vill bli av med – maila mig! PS Har du ett passande köksbord så säg till. I så fall bryter jag av ett ben på det gamla bordet och säger att det gick sönder till min kloka sambo 😉

Nu Så Mycket Bättre. Sen Sons of Anarchy.