Åsby är invaderat!

Vår lilla söta Milo, tidigare känd som Kungen av Åsby, har fått storhetsvansinne och går numera under (ök)namnet Åsbys Diktator.

Han vaknar på morgonen och är supersoft, skrattar och ler. Invaggar oss i falsk säkerhet. ”Åh så söt han är”, ”Gulligulligull vad du snäll du är Milo”. Han sitter glad i sin babysitter och jollrar och slötittar lite på TV. Vi tassar runt och är sååå nöjda över att vår bebis är så tillfreds och glad! Sen är det dags för förmiddagsluren…. Det är när han vaknar efter den som den lilla demokratiska snälla rara Konungen är som bortblåst. Upp vaknar en fullfjädrad tyrann, en diktator som sedan styr våra liv med järnhand fram till läggdags. Sitta ner? Glöm det! Lillgrodan ska bäras hela tiden annars blir det missnöjesVRÅL som hörs in till stan… Andreas får ta första passet under eftermiddagen tills han åker på hockey och sen är det min tur fram till läggdags.

Att äta kan tillfälligt lugna Diktatorn men så fort man tror att han slumrat in vid bröstet öppnar han ögat och stirrar argsint på mig, tar ett stadigt grepp om bröstet och rycker till. Så där ja. Bara för att visa vem som bestämmer.

Sen är det omväxlande illvrål, missnöjespip och då och då ett flin som följer tills den lille Diktatorn somnar in för natten. Dagen därpå vaknar han som en liten solstråle och sen är vi igång igen…..

Men hoppet överger oss inte! En vacker dag händer det – Kungen kommer för att stanna och den lille Diktatorn hittar en annan bebis att invadera. Ett annat föräldrapar som får prova på att slava för en liten tyrann!

Det är tur att han är så söt! Man kommer undan med mycket då….

Ett svar på ”Åsby är invaderat!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.