Sista dagen….

Idag är det sista dagen med dagiskompisarna! Milo kör sin allra sista dag på förskolan… Helt galet. Han föddes ju nyss? Nu vankas sommarlov och semester och sen ska han in i skolans värld. Ett nytt stort och lite läskigt kapitel. Det kommer så klart gå jättebra men är ändå lite nervöst. Min lilla kille liksom. Nu ska han in i förskoleklass. Ny skola, nya kompisar, nya lärare, ny kunskap – en helt ny värld!

Bye Bye Sundby Parks Förskola – du har varit fantastisk och jag är så tacksam över alla underbar personal som har funnits där för Mille i alla år! Snart får vi säga Hej Hej till Karlavagnen – en skola där båda Milos syskon gått och som jag också känner mig helt trygg med! Det kommer bli toppen!

Själv ser jag fram emot fyra veckors semester. Välbehövligt på alla sätt och vis! Men först ska vi ta oss igenom den här dagen med allt vad det kan innebära….

Milos utveckling…

…nu var det länge sedan jag skrev något i den kategorin. Det hände liksom fler större händelser när han var yngre…. Första stegen, första orden, blöjfri, sluta med vällingen, inskolad på dagis – allt sånt där har han ju redan klarat av. Just nu är han en alldeles fantastisk helt underbar fyraåring som väldigt väldigt sällan retar gallfeber på mig och ALLTID ALLTID skickar ett litet lyckorus genom kroppen när jag ser på honom. Jag är upp över öronen förälskad i den där lilla minimänniskan som laddar alla mina batterier bara genom sin närhet. Han pratar och resonerar, frågar och ifrågasätter. Han kramas, pussas, slåss, skriker, muttrar och skrattar. Han får mitt hjärta att smälta. Varje dag. Gör han något tokigt och jag skäller på honom så lägger han huvudet på sned och säger ”Förlååååt mamma” – då smälter jag, om möjligt, lite extra och sen är han förlåten. Alltid.

En alldeles fantastisk liten skatt och jag är oerhört tacksam för att jag fick chansen till en liten halvsladdis på ålderns höst. ♥

3. världens bästa P1040996P1040961

Konsten att fira…

Idag firar vi Milo som fyller fyra år! En liten tillbakablick… Här nedan ser ni min mage dagen innan förlossningen drog igång. Eländigt foto i usel kvalitet men ni ser i alla fall storleken på den enorma badboll som innehöll heffaklumpen… 4786 gram och 57 cm lång – inte konstigt att han behövde gott om plats!

  

Ikväll fortsätter firandet med mer paket, massor av god mat och en Blixtentårta ”som ska smaka jordgubb”…. ♥

Välja sina strider!

Herregud, ni fattar inte vilka humörsvängningar minstingen bjuder på nu för tiden. Minst 6-8 totala sammanbrott per dag och då menar jag TOTAL kollaps. Han faller ihop som ett litet korthus och gråter så tårarna, på riktigt, sprutar. Det kan handla om smör på osten, inte på smörgåsen. Total härdsmälta. Eller oboypulver före mjölken alt tvärtom. Total härdsmälta. Färgen på strumporna eller mängden flingor i yoghurten. Varje enskild händelse behandlas som om värlsdfreden hänger på den. Han är så jäkla jobbig att vi smäller av samtidigt som det inte går att bli arg på honom för man riktigt ser hur genuint upprörd han blir. Storbarnen försöker parera hans utbrott när de drar igång medan jag och Andy låter honom hållas. Jag vet att inget hjälper, det går liksom inte att rädda utan det är bara att låta stormen bedarra och sen plocka upp honom när han är pratbar igen. Varje enskilt utbrott mäter 8-9 på Richterskalan. De borde märkas världen över…

Jag kan inte minnas att storbarnen hade utbrott i den här klassen?! Ja, ja, förhoppningsvis ger det väl med sig så småningom. Varje dag är en lång radda utmaningar. Ska det gå att byta blöja? Borsta tänder? Få på skorna? Jacka? Komma iväg till dagis? Tänker han äta något eller ligger flingorna fel på yoghurten? Det är bara att bita ihop och traggla på. Jag väljer mina strider. Kläder måste han ha på sig. Vägrar han äta så tvingar jag honom inte. Han lär inte svälta ihjäl ändå. Blöjan tar vi på när han har somnat. När det gäller tandborstningen däremot så tar vi striden. Åtminstone försöka ge tänderna en liten omgång med tandborsten trots en ihärdigt protesterande onge som försöker tugga i sig tandborsten för att sen spotta ut resterna….

Googlade ”hysteriska utbrott 3 åring” och hittade mängder av artiklar och inlägg där frustrerade föräldrar upplever samma sak som oss så vi är i alla fall inte själva!

Nu är det snart dags för fredagstacos – på en söndag! ♥↓

P1000554

 

Höga berg, djupa dalar och totala sammanbrott!

En bättre torsdag helt enkelt. Om jag bortser från morgonen som startade med att Mille fick tvångstransporteras till dagis förskolan. Det är alltid så när han varit hemma ett par dagar – han är en riktig liten hemmagris och vill helst av allt bara vara hemma och lattja med sina saker eller titta på Turtles på paddan. Som sina föräldrar alltså. Hahaha! Han har ju varit hemma lördag-onsdag sjuk och då vänjer han sig vid hemmalivet. I dag hade jag tur som hade E1 hemma, med lite lirkande och fixandes från storebrorsan så tog Milo väl en tugga på frukostmackan och tillslut fick vi in honom på förskolan. Motvilligt men ändå.

Allt i Milos liv just nu är ”jag vill inte”. Han vill inte äta, inte sova, inte ha blöja, inte kissa på pottan, inte klä på sig, inte klä av sig, inte åka bil, inte gå, inte handla, inte vara på dagis, inte borsta tänderna, inte göra någonting egentligen. Alla dessa ”jag vill iiiinnntteee…..” är ofta förknippade med totala sammanbrott. Underläppen darrar och tårarna sprutar. Ibland får man sig sen smocka också. Det är inte helt enkelt att vara drygt tre och liksom vara både stor och liten på samma gång. Han kan säga att han är törstig på mjölk för att 15 sekunder senare putta iväg sitt mjölkglas och storgråtandes springa från bordet och skrika ”jag vill INTE ha mjölk!” Det är ju lite komiskt och ganska jobbigt på samma gång. Det går liksom inte att göra rätt. Inte ens när man följer en direkt instruktion från den lilla treåringen för han ändrar sig liksom varannan sekund. Det är en fas och den går över. Bara att bita ihop och härda ut. Söt är han i alla fall, så söt att jag åkte hem tidigt från kvällens AW med bästa kollegorna för att hinna få en stund med Mille. När jag kom hem, fastän jag skyndade mig, hade han redan somnat. Tyyyyyyypiskt!!! 🙁

IMG_4244.JPGJust det. Trots allt detta så har dagen varit bra. Stressigt på jobbet som vanligt men en mysig utelunch på Elsas kantin och AW direkt efter jobbet med ett gäng fantastiska kollegor. Och imorgon är det fredag. Fredag och container. Jag längtar. Imorgon ska det förvisso SNÖA. Vidrigt. Men det smälter förhoppningsvis bort och fördelen med någon minusgrad eller två är att alla äckliga kryp gömmer sig ett tag till. Det är det värsta när man ska röja på tomten sommartid. När man lyfter på en bräda får man vara beredd på allt från ormar, spindlar, råttor, gråsuggor, äckliga sniglar och andra vidriga kryp. Jag gillar inte kryp. Alls.

Så på med vantar, mössa och sen blir det tomtröj på lördag. Det är mina helgplaner det.

Årets sötaste ren!

I morse vallade jag iväg en liten ren till dagis! Det var maskerad och jag hittade årets sötaste små horn på Lindex. Små horn med röda bjällror, Milo fick bli Rudolf idag!

rudolf

 

IMG_2940.JPG

IMG_2938.JPG”Ja äj ett rådjur, ja kan äta gräs” – det var Milos slutsats av dagens utstyrsel!

 

Never ending vab-story!

Lite piggare idag här i sjukstugan. Hostan hänger i men den har vi nästan glömt bort. Lite hosta liksom? Det ingår väl vintertid? Milo kändes lite varm i morse men han somnade om och när han vaknade så landade tempen på 37,7. Inte feber, inte frisk. Jag misstänker att jag blir hemma imorgon också för säkerhetsskull. Ibland får man sortera lite bland prioriteringarna och i grund och botten så är Milo viktigast. Inte mailen, telefonen eller jobbet. Mille! Nu har han varit hemma sen förra måndagen. Måste man ha läkarintyg vid vab över en vecka? Måste nog kolla upp det. Har varit förskonad från sjuka barn tidigare…

Jag har ringt vidare och jagat den där remissen från Öviks sjukhus som skulle gå till barnkliniken. Den är tydligen helt borta, gått upp i rök, häck väck våt fläck. Nu har jag istället fått numret till en Holger som tydligen ska vara specialist på astma/allergi – vi gör ett försök att komma in i rullarna där istället.

Just nu sover Milo middag och jag ska försöka komma ur morgonrocken och i kläderna. Bara att ta nya friska tag.

IMG_2819.JPG

Milo har hunnit med lite kock-tjänstgöring i Övik! Sötaste lilla mästerkocken ever!

 

Wanted!

Härmed efterlyser jag ett stycke immunförsvar! Immunförsvaret har varit borta till och från sen i september men nu verkar det ha schappat på riktigt. Vid försvinnandet för ca 8 dagar sedan var immunförsvaret iklädd motståndskraft och rosor på kinderna. Har ni sett det? Var vänlig fånga in det, försiktigt, och återlämna till dess rätta ägare. Milo saknar sitt immunförsvar och sina kompisar och alla snälla lärare på förskolan. I den här takten vete sjutton när han kan återvända. Vi har ett litet vitt spöke här hemma och saknar hans rosiga kinder.

Så, har du sett det bortsprunga immunförsvaret alt vet var man kan köpa ett nytt pålitligare så hör av dig. Hittelön utlovas till den som sätter färg på Milles kinder igen!

Nu dags att krypa ner i sängen tillsammans med det lilla spöket, förhoppningsvis sover vi bort febern och vaknar lite piggare i morgon!

IMG_2826.JPG

Att fira ett litet milorakel!

Idag är ingen vanlig dag! Idag för tre år sen föddes vårt älskade lilla Milorakel! Han tog tid på sig och jag gick nästan två veckor över tiden innan han äntligen gjorde en antydan till att vilja komma ut. Tyvärr blev det inte så mycket mer än en antydan och det slutade med ett ur-akut snitt. Ganska dramatiskt där och då men det gick bra och han gjorde åtminstone entré på ett storstilat sätt som ingen av oss inblandade någonsin kommer att glömma!

Han är verkligen vårt lilla Milorakel. Jag var ju tämligen gammal när vi bestämde oss för att försöka få till en bebis och Andy har ju opererats för testikelcancer så oddsen för att han ens skulle bli till kändes rätt låga. Men, till blev han och snabbt gick det också.

Älskade lilla unge, nästan alltid glad! Klok som en liten uggla och (lagom) busig. Helt perfekt och han (och hans syskon) är navet i vår familj. Jag är en hönsmamma av rang och vill helst ha honom nära större delen av all vaken tid. Eller förresten, sovande tid också. Tidiga mornar blir lite mysigare av att vakna av en liten klapp på kinden och ett leende, ”maammma, maaamma, vi gå upp nu”

Så idag firar vi Milo hela dagen lång!

Grattis!

Oktober 2011 – Nyfödd, stor men liten!

hemfärd BB nyfödd

Oktober 2012 – 1 år

oktober 2012Oktober 2013 – 2 år

oktober 201323 oktober 2014 – Mille fyller 3 år!

IMG_2458.JPGVi startade dagen genom att väcka Milo med sång, paket och frukost på sängen! Nu jobb och dagis, framåt kvällen blir det födelsedagstacos och pannkakstårta – allt enligt önskemål från det lilla födelsedagsbarnet!

 

En salig blandning och dagens tips…

Idag är ingen vanlig dag, nej det är Lotofts födelsedag! Hipp Hipp Hurra för världens bästa Cecilia Margareta! Må din födelsedag bli alldeles fantastisk!

Ute regnar det och blåser, URtypiskt höstväder. Jag älskart! Själv vabbar jag med Milo idag. Han är pigg men vi tog en dag för säkerhetsskull.Medan Mille chillar i soffan så har jag passat på att ringa runt till försäkringsbolagen ang Milos sjukdomsvistelse utomlands. Jag kom på att vi faktiskt har en barnförsäkring i TryggHansa, förutom reseförsäkringen via hemförsäkringen, som vi aldrig någonsin utnyttjat (trots att vi nog faktiskt kunnat gjort det ett par gånger tidigare). Jag tecknar försäkringar här och var, utan att egentligen veta vad de innehåller och sen glömmer jag bort dem. Som av en slump fick jag en försäkringsspecifikation precis efter att vi kommit hem från Mallis och där stod det prydligt uppradat allt som ingick i försäkringen, bla ersättning när man åker in och akut och viss ersättning för varje dag på sjukhus. Gjorde en anmälan och mycket riktigt så hade vi ju rätt till en slant där. Tack för det! Det blir dagens tips! Gå igenom dina försäkringar och ha koll på vad du har rätt till!

För att göra dagen perfekt så skulle ett samtal från tvättmaskinsreparatören sitta fint också…. Har nog glömt att nämna det men i fredagskväll fick tvättmaskinen spunk och klappade ihop. En stor fjäder som håller upp hela tvätttrumman har gått rakt av. Att INTE ha en tvättmaskin är lite halvjobbigt i en familj på fem personer där åtminstone ett par har träningar, gympa, bad och rullar sig i leran på dagarna. Tvättberget växer explosionsartat i badrummet och Elliot börjar se lite desperat ut. Snart är det slut på t-shirts och han får börja plocka fram ”finkläderna” dvs sånt som han HATAR. Hahahaha!! Vi har garanti på maskinen så jag bara väntar på att bli uppringd av någon snajdig maskinreparatör som kan komma ut och montera in en ny fjäder. Alltid är det något!

Morgonmys med den här lilla godingen!

IMG_2170.JPG

IMG_2171.JPG

Härligt väder minsann, regn, regn och lite mer regn!IMG_2168.JPG

Milles medicinarsenal! Här ska det puffas, puffas och puffas under hösten/vintern! Nu hoppas vi att vi slipper fler akutfärder in på sjukhuset! IMG_2174.JPGHa en fortsatt härlig tisdag! Det ska vi ha……