Aspirinmask!

Jag läser ”en del” (läs missbrukar) bloggar och har vid ett par tillfällen stött på en sk ”Aspirinmask”, tydligen någonslags mirakelkur man kan blanda ihop hemma med vanliga aspirin och lite vatten. Har inte brytt mig så mycket om detta men efter att ha läst om det typ 100 gånger nu lite här och var samt sett bilderna på Quetzala Blanco (hon har overkligt fin hy på alla bilder i bloggen) så bestämde jag mig idag för att koka ihop min egna lilla aspirinmask! 🙂 Min vän V som är hudterapeut får väl spatt på mig nu, antagligen förstör jag mig för alltid men det är ju kul att prova………..

Du kan googla och läsa massor om den på nätet, nedan ser du lite kort vad den går ut på:

Så hur funkar den?
Aspirin, som egentligen är en värktablett, innehåller acetylsalicylsyra. Blandar man detta med vatten förvandlas den till s.k BHA-syra (beta hydroxy acid), vilket är samma ingrediens som finns i många kommersiella produkter.

BHA-syra fungerar som en mild kemisk peeling, som skalar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Den tränger ner i hudens porer en bit och löser upp överskottsfett och smuts som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar. (denna info har jag hittat på webben, alltså inget jag kokat ihop själv)

Så gjorde jag:Jag tog fyra tabletter, la dem i handflatan och droppade ett par droppar vatten på varje tablett, så de börjar lösas upp. Krossa dem med fingertoppen och blanda (förslagsvis) i lite yoghurt, aloe vera eller honung så det blir en lagom geggig gegga. Konsistens bestämmer man helt själv. Jag tog gräddfil 🙂

Sen smetade jag in allt detta i rentvättat ansikte men undvek såklart området runt ögonen, precis som med de flesta andra masker. Jag lät masken sitta i 40-45 minuter. Skrubba ansiktet lite innan du sköljer bort masken med vatten.

Efteråt:
Smörj in ansiktet med om du tycker att det behövs efteråt. Jag använde en vanlig nattkräm jag hade i badrumsskåpet.

Vad tyckte jag?

Hade inte jättehöga förväntningar men huden blev lika mjuk som Milos rumpa, på riktigt! Lite röd/varm i ansiktet så här direkt efter, precis som efter vilken skrubb/ansiktsbehandling som helst och len som en bebisrumpa! Detta kommer jag definitivt göra igen, dock inte för ofta! Max någongång i veckan.

Detta är som sagt dagens resultat, återkommer imorgon om jag förvandlats till en morot eller nåt sånt…..