Ankägg, målning och mersmak!

För en sisådär hundra år sen (eller i alla fall fem månader sen) så beställde jag en liten burk Annie Sloan Chalk Paint – duck egg blue ! Burken har sen stått på hyllan och bidat sin tid sen dess men nu i helgen var det dags. Jag fick tag på en liten stackars liten ful piedestal i furu som fick smaka på penseln. Äntligen. Jag var till och med så ivrig att jag hann börja måla eländet innan jag kom på att jag skulle ta en FÖRE-bild.

Jag ska måla den med ett lager färg till, sen är den klar. Duck Egg Blue var precis så fin som jag hoppades på. Färgen fäste fint utan något som helst underarbete och lite färg räckte långt. Är man ivrig så är man! Vad jag nu ska ha piedestalen till är oklart men nu är den i alla fall målad i en mild underbar nyans av blågrågrön! Detta gav mersmak! Milos tripp-trapp-stol ska bli vit…vem vet den kanske förvandlas till ett ankägg istället!…

20140506-162840.jpg

20140506-162851.jpg