Att banka huvudet i väggen!

Klockan är tvåhundra och jag gäspar käken ur led… Har tittat lite på Eurovision, någon slags semifinal? Sverige är med och jag gillar ju Sannas låt, en riktigt maffig ballad. Återstår att se hur resten av Euro-världen reagerar? Orkar inte vänta på resultatet ikväll utan lär väl få det kastat i ansiktet imorgon.

Matlagning och läxtraggling har stått på kvällens schema. Det var liksom i princip allt som hanns med. Upplyftande värre. Vi sliter vårt hår här hemma med läxorna. Barnen hatar dem och jag är sinnessjukt opedagogisk. Jag kan inget förklara (enligt dem 😉 ) och de ylar mest om hur trist det är. Hur löser ni andra det här? Lite varje dag? Allt i ett svep? Är era barn självgående? Mina sätter sig ner och efter 2.5 sekunder skriker de ”hjälp, jag fattar ingenting”. Jag inbillar mig att ingen lärare skickar hem helt obegripliga läxor? Läxor på sånt man aldrig gått igenom? Ungarna skakar på huvudet och försäkrar att de aaaaldrig gjort något sånt här förut. J O B B I G T och svårt tycker jag. Svårt att hantera på ett bra sätt – åtminstone för min del. Inbillar mig dessutom att läxläsningen är i princip helt obefintlig ena veckan och sen måste allt tas igen när de kommer till mig. Då blir mamma lätt den där dumma dumma stränga elaka mamman som tvingar sina små stackars barn att göra läxa heeeela tiden. De små stackars barnen får aldrig leka och aldrig göra något kul. Att försöka förklara att det blir enklare om man gör lite varje dag är som att förklara hur många lingon det finns i världen. Omöjligt. Det är som att banka huvudet i väggen. Om och om igen. Men. Vi tragglar väl vidare. De har ju bara en sisådär 5-10 år kvar i skolan…huvud-mot-väggen

Tips mottages tacksamt!

Nu vila trött huvud på mjuk kudde. Imorgon är en ny dag.