Totalkaos i Gåsby!

Söndag. Idag har vi hunnit med lite av varje. Jag tog mig till Rusta idag vilket är helt livsfarligt. Jag skulle köpa färg och kom därifrån med ljusslingor, fuskljus, värmeljus och lite annat livsnödvändigt. Märkligt det där…jag som bara skulle ha lite färg!?  Jag älskar Rusta, där finns liksom allt man kan tänka sig behöva och sen ytterligare mängder med saker man liksom aldrig förstått att man MÅSTE ha.

Hittade en ljusremsa, en slags remsa med ledlampor som jag tejpade upp runt sänggaveln. Har ingen bild men ska ordna en så får ni se. Blev fint! Jag har klämt på den där slingan tidigare och idag slog jag till! jag köpte även fuskljus dvs batteridriva blockljus med inbyggd timer. Mycket fiffigt. Använder man sig av timerfunktionen så lyser ljusen i fem timmar och slår sen av automatiskt. Dagen därpå slår de på samma tid och lyser fem timmar igen. Perfekt, man glömmer aldrig att släcka dem och man möts av tända ljus på bordet när man kommer hem på kvällen. Mys!
IMG_2919.JPG

Det blev färg också. Grundfärg till det däringa vitrinskåpet vi köpte igår. Furu goes white. Andy har kvistlackat hela skåpet och nu håller han och ungarna på att grundmåla det. Herregud säger jag bara. Jag har gömt mig på övervåningen och hör bara med jämna mellanrum ”aaahhhh, nu är det färg överallt”, ”sitt still Milo och rör inget, det är färg på golvet” eller ”det här ser förskräckligt ut”, ”Milo, kolla om du har någon färg på dig innan du sätter dig i soffan” – känns tryggt verkligen! Det här är skillnaden mellan mig och Andy. Jag är kass på att låta ungarna hjälpa till, blir galen på allt kladd och vill helst jobba helt ensam i total lugn och ro. Andy han har (tydligen) inga problem med att låta kidsen vara med och ”hjälpa till”. 1-0 till superfarsan.

Jag håller mig undan tills dess de tvingar ner mig. Vilket dock verkar vara just precis nu – ”Kan hon som inte gör någon som helst nytta komma ner och fixa fika till oss”…
IMG_2924.JPG

IMG_2922.JPG

2 svar på ”Totalkaos i Gåsby!”

  1. Visst är det härligt att vi har Rusta här i stan nu och slipper åka till Eskilstuna!? Toppen!
    Och modigt av dig att låta alla tre barnen gå loss med grundfärg med bara några få tidningar som skydd på golvet. Jag hade nog plastat in hela rummet först!!!

    1. Tro mig! Hade jag fått bestämma hade både barn och hem plastats in och sen hade barnen fått bo på övervåningen tills skåpet var färdigmålat och klart! Andy har lite annan inställning överlag till ordning och reda….

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.