Så. Jäkla. Vidrigt.

Vi har då och då, vintertid, påhälsning i soppåsen i köket och runt om i väggarna. Det knapras, kilas, tassas och äts i soppåsen kvällstid. Möss såklart. Snudd på ofrånkomligt när man bor på landet. Jag är inte livrädd för möss men det är äckligt och självklart hoppar jag högt när man kommer ut i köket, öppnar skåpdörren för att kasta sopor och det sitter en liten jäkla musrackare och smaskar bland gamla matrester…. Nu har vi börjat höra deras nattliga race igen och i helgen köpte jag fällor. Dö rådis dö var planen! Idag när jag kollade hade fällan slagit igen men ingen mus där. Mus vs fälla: 1-0 Jag laddade om fällan med lite choklad. Mumma för musmagar! När jag nattat alla barnen så satte jag mig framför TV:n. Då. Pang sa det i köket. Fällan slog igen. Jag vågar ju inte kolla så jag lät det bara vara och tänkte att det där får Andy fixa när han kommer hem från träningen…. Då igen. Pang bom krasch. Det låter som ett flipperspel under slasken och nu har jag gömt mig i sängen med Milo. Råttskrället har väl bara fastnat med en tass eller ngt för den vägrar nämligen dö utan kämpar som en dåre för att komma loss…

Stackars lilla rådis. Nu tycker jag synd om den men vågar INTE gå ut och kolla. Stannar i sängen och hoppas problemet löser sig när jag sover!!!

Andy kom hem! Du har en mus att ta hand om. Tyvärr inte sån mus som du kanske hoppats på men ändå! LÖS DET!!! Så. Jäkla. Vidrigt.

IMG_2933.JPG
Det är här bakom allt händer. Mus vs fälla: 1-1

….alltså det bara smäller i köket… Buhuuuuu! Jag har till och med barrikaderat med en stol nu så musmonstret inte knuffar upp dörren i sin brottningsmatch med fällan.

Någon som har en lägenhet i stan ledig?

7 svar på ”Så. Jäkla. Vidrigt.”

 1. Skulle vi kanske kunna ta beslut på att ”tjejfikorna” fortsättningsvis blir långt bortom Åsby?

  Mitt katastroftänk har redan skenat beträffande vad som händer dem små vidriga pälsdjuren i köksskåpet när ni sover……dem äter sig frodiga på mat som egentligen inte är råttmat utan rester från er dvs Operakällans 3-rätters för en rådis. När människorna för urminnes tider började få i sig allsidig kost så började deras hjärnor utveckla sig med ljusets hastighet……HJÄLP, va f*n kan inte hända med rädisorna i ditt kök nu! Ta skydd, säger jag bara!

  Så funkar min hjärna och alla processerna kanske inte hör hemma på öppna avdelningar men än så länge har jag ett eget boende! 🙂

  1. Äsch då, du bor ju i hus nu och rädisorna (!) i mitt kök finns snart i ditt också… Hehehehe!

 2. Hej hej! Kul att hitta in till dig.
  De där mössen ja, de har det riktigt bra här hos oss förstår jag men än så länge håller de sig ute i ladugården. I går när jag hade matat kaninerna så såg jag en liten mus springa fram och sätta sig och äta i samma skål, i lugn och ro, som kaninen….
  ha en bra dag!

  1. Hej! Ja du, så fort kylan kryper inpå så kryper mössen in… Jag bryr mig inte ett skvatt om de håller sig ute på gården men jag vill inte ha dem inne. Hua, de springer i väggarna och man riktigt hör hur de käkar på allt i sin väg! Vi måste nog investera i en något mer effektiv fälla tror jag, vill ju inte att de ska plågas i onödan! Nu ska jag surfar runt lite på din blogg, såg mysigt ut med hästarna inpå knuten!

  1. Hahaha, ja nu är den död…eller jag hoppas det i alla fall. Min man gjorde slut på lidandet igår när han kom hem! Dessvärre är det väl så att skogen och huset kryllar av dem så det är nog en evig kamp resten av vintern! 🙂

 3. Kan meddela att det inte hjälper att bo i stan… Under våra drygt tre år i Bryssel, på femte våningen, tog vi ca 10 möss varje år. Året runt för stadsmöss fattar inte att de ska vara ute på sommaren…
  Men det är inte kul… Laddade våra fällor med solrosfrön som jag värmde ihop med lite honung till småklumpar att ha i fällan, belgiska möss gillade i alla fall det!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.