Panik, familjeråd och payback!

Igår kväll gick jag som vanligt och muttrade och svor för mig själv över hur rörigt det är hemma. Kläder, smutstvätt, leksaker, väskor, innebandybollar, klubbor, telefoner, skor – ÖVERALLT tornar röran upp sig och jag får fan PANIK. På riktigt. Jag är, som jag sagt förut, så långt ifrån en pedant man kan komma men någon gång skulle jag vilja kunna komma hem och bara få vara. Komma in i en hall där man inte behöver sparka en stig bland skorna för att inte snubbla. Komma in och sätta sig i en soffa som faktiskt är tom ifrån ren tvätt som skall vikas. Kanske ta en sväng ut i köket utan att bli begravd under smutsig disk och en överfull diskmaskin. Hitta toaletten utan att flytta på två ton smutstvätt.

Nu är det katastrof redan när man rullar in på gårdsplan… Leksaker, utemöbler, skräp, poolskydd, stegar, ogräs – skit överallt. Väl inne i hallen fortsätter eländet. Jackor, skor till förbannelse, väskor, post, reklam, leksaker som fått stanna hemma när Milo åker till dagis, ännu mer skor, mössor, udda vantar och strumpor.

Nere i vardagsrummet pågår målarverkstad = ännu rörigare även om det är temporärt. Milos rum, leksaker överallt. Vårt sovrum,  en klädbomb har exploderat. Köket består av disk, kastruller, stekpannor, rådisar i slagsmål med fällan (OK, det hör till ovanligheterna), soppåsar, petflaskor, smulor och gamla makaroner som Mille hivat runt med.

Storbarnens rum, en enda stor röra av smutstvätt och pysselsaker. Jag orkar inte ens titta in på eländet.

Sen har vi det sk ”Skräprummet” – ni hör ju bara på namnet…. Här står städgarderoberna, torkställningar, petflaskor och tidningar till återvinning, resevagnen. Allt skit som inte får plats någon annanstans.

…vad jag skulle komma till var att när jag går och muttrar ilsket för mig själv så säger E1 (han gör sig lite lustig över min miserabla uppsyn)  att vi behöver ha ett familjeråd ”så att vi andra börjar ta lite ansvar” – han larvar sig och säger det med tillgjord röst och ett flin men jag tror FAN jag ska ta ungen på orden. Ikväll blir det familjeråd och det ska delegeras ut arbetsuppgifter. Nu ska de få de små lata rackarna 🙂 Jag ska snickra ihop ett veckoschema och sen ska alla få sin beskärda del av de vidrigt tråkiga vardagssysslorna.

MOHAHAHAHAHA – nu ska de få känna på hur det är att vara (obetald) städtant!

Evil_Laugh_by_x9TheWolf4x

 

Ett svar på ”Panik, familjeråd och payback!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.