Saffran upp över mina öron!

I vanlig ordning skapar man någon typ av illusion av hur mysigt det ska bli med helg och då framför allt adventshelg. I vanlig ordning rusar tiden fram och man hinner en bråkdel av vad man tänkt sig. I vanlig ordning bråkar man med ungarna så hela huset gungar. Och i vanlig ordning blir det ganska bra TILLSLUT. Efter en och annan härdsmälta, vulkanutbrott och försoningar på löpande band. Nu sitter jag ner och gör ingenting. Så otroligt skönt. Vi har hunnit med innebandy, lite planlöst adventspiffande och chipsätande framför TV:n. Igår fastnade jag framför The Holiday och kom inte i säng förrän efter tolv, galet sent för denna spillra av människa. Som tur var så tog Mille sovmorgon i morse och vi behövde inte gå upp förrän vid klockan nio!

Allt det där bakandet som jag hade handlat inför… Jag hade ju tänkt att vi skulle fixa det igår men tiden räckte inte till så istället blev det raketbak idag. Först lussekatter och sen saffranskladdkaka. Alltihopa jättegott, saffranskladdkakan tog typ 10 minuter att röra ihop och sen ca 30 minuter i ugn. Bonuspoäng för att det gick snabbt. Lussekatter är ju min absoluta favorit i juletid och är av den anledningen alltid en vinnare! Nu på eftermiddagen har vi kalasat på godsakerna och firat första advent med bravur! En stökig helg blev tillslut riktigt lugn och harmonisk….

Tänkte faktiskt att jag skulle dela vidare receptet på kladdkakan! En jobbarkompis bjöd på det på jobbet och det blev en succé!

IMG_3030.JPG
Kladdkaka med vitchoklad och saffran!

  • 200 gram vit choklad
  • 200 gram smör
  • 0,5 gram saffran
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen och lägg i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt saffran. Rör ihop mjölet och sockret och häll sen ner det i chokladsmeten. Sist i med äggen och rör ihop till en smidig smet. I med smeten i en smörad och bröad ugnssäker form (en sån med löstagbar botten).

Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter i 175 grader. Jag körde närmare 30 minuter. Kakan ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar. Låt kakan svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

Vi åt kakan nästan direkt och den var riktigt god ljummen också. Jag vispade ihop lite grädde och strösslade med några lingon på toppen. Jag glömde faktiskt florsockret men det gick som sagt bra även utan det! 🙂

Det ni! Recept här i bloggen….det hör inte till vanligheterna! Don´t get used to it skulle jag vilja säga… Nu ska jag försöka samla ihop mig lite, E1 ska iväg på innebandyträning om en stund och hur långt borta det än känns just nu så ska det väl lagas någon middag också. Man kan väl inte leva på saffran allena?

 

IMG_3027.JPG

IMG_3025.JPG