Fika, julgran och ensammys!

Lat lördag för min del. Lite planlöst julklappsshoppande i Tuna Park följt av fika på (relativt) nyöppnade Espresso House. Otroligt mysigt fik, där skulle man kunna slå ihjäl en timme eller två… Bara äta gott och titta på folk!IMG_3108.JPG
IMG_3103.JPG

IMG_3104.JPG
Vi lyckades också få med oss en gran hem. För första gången en kungsgran! Kort, tjock och känns lite lyxig. Andy har dragit på lagfest med hockeykillarna så jag och Mille har ensammys i Gåsby. Vi har redan klätt granen och nu tittar Milo på Pettson och Findus och jag sitter i soffan och beundrar granen lite för mig själv. Jag har alltid ungefär samma pynt i granen. Det mesta mjukt och tåligt – med tre barn i hushållet så bör det tåla att trilla i backen med jämna mellanrum. Högst upp hänger tre små tomtar, det är barnen. Elliot, Elvira och Milo har sin givna plats allra högst upp, med bara stjärnan ovan. Det är tradition. I princip allt går i rött, vitt och silver. Ibland slinker det med något hemmagjort pynt som tillverkats under högtidliga former på förskola/fritids. Allt får plats! ♥ Ni får ha överseende med sladdarna nertill, de ska gömmas lite snitsigt så småningom.

IMG_3114.JPGVi är tidiga med granen i år. Så här tidig har jag nog aldrig varit någonsin men vi åker ju norrut på juldagen och förra året slängde vi faktiskt ut granen redan på julaftonskväll. Allt för att den inte skulle ligga som en stor barrhög när vi väl kommer hem igen. Samma sak i år. Vi blir borta ca en vecka och när vi väl är hemma så är julen förbi och då vill man inte se varken stjärna, gran eller kulor något mer. Så i år startar vi tidigt så vi hinner njuta länge av julen!

IMG_3116.JPG
Kolla in Milos jultröja, det var kärlek vid första ögonkastet och jag kunde inte motstå hans vädjande lilla blick när han kramade tröjan och tittade på mig. Vi köpte den och bytte om direkt på Espresso House. Hahaha!