Att tappa sina ägg….

Herregud så trögt det går med bloggandet nu… Jag har fullt upp på jobbet och den här jäkla vinterårstiden tär på mig. Jag gillar det inte. Inte alls. Åker när det är kolsvart och kommer hem när det är kolsvart. Lite tunt på inspiration över lag kan man säga…  I morse var det is på rutorna, halkbana på altanen och kallt. Förvisso bara någon minusgrad men ändå. Gillar det inte. E1 envisas med att cykla till skolan men det är nog banne mig sista dagen idag. Kolsvart och halt. Mitt mammahjärta pallar inte riktigt det. E2 konstaterade krasst i morse när jag släppte av henne ”Du är en höna. Du är rädd att tappa din ägg!” Haha, det lät så kul när hon sa det och visst är det så. Jag är rädd att tappa mina ägg och vill helst att de ska ligga nerbäddade i boet hela dagarna men så fungerar det ju tyvärr inte riktigt. Och med tanke på statusen runt om i världen och även i Sverige just nu så lockar boet på landet ännu mer…

E1 läser det han kommer över om IS, terrorism och elände och det är en hel del. På gott och ont. Han oroar sig mer än någon annan i familjen, det ligger i hans natur….tyvärr. Bara att försöka lugna så gott man kan och låta det lilla hönshjärtat picka febrilt i det dolda.

MEN. Idag är det fredag. Det är snart helg. Pressbyrån här nedanför gräddar lussebullar och vem vet… Kanske blir det en premiärlussekatt idag. Bara sådär. För att det är fredag och för att det är gott och för att jag är värd det!

Det får nog bli ett lussebak till nästa helg! Då är det ju första advent och det ska i alla fall firas med lussefrossa i Gåsby!

Här kan man läsa lite om min inställning till vintern… Hehehehe!